Uzman Ünal: AK Parti’nin son imtihanı kendisiyledir

CesHef

Global Mod
Global Mod
Uzman Ünal: AK Parti’nin son imtihanı kendisiyledir AK Parti Küme Başkanvekili ve Parti Sözcüsü Becerikli Ünal, “Karşımızda AK Parti ve Erdoğan düşmanlığı gözlerini kör ettiği için artık düşmanlıkları Türkiye düşmanlığına dönüşmüş bir yapı var maalesef” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘AK Parti 85. Vilayet Müşavere Meclisi Toplantısı’na AK Parti Küme Başkanvekili ve Parti Sözcüsü Uzman Ünal katıldı. Samsun Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir ve AK Parti Milletvekili Ahmet Demircan’ın açılış konuşmalarının akabinde kelam alan Becerikli Ünal, muhalefete yüklenerek gündem hususlarını kıymetlendirdi.

Parti Sözcüsü Becerikli Ünal konuşmasının başında, “niçin Anadolu’ya girişimizden bu yana bir tarihi bütünlük oluşturuyoruz. Bugün Cumhurbaşkanımız o günden bu güne 75. devlet liderimizdir. Biz bu topraklarda bin yıldan beri varız ve biz bu topraklarda bir şeyin gayretini verdik, dönün tarihe bakın, biz bu topraklarda insanın, insan olmanın, insan onurunun uğraşını verdik. Bu topraklar insanlığın atasıdır. Anadolu şu anda insanlığın son adasıdır. Uygunluğun, merhametin, dayanışmanın, mazluma kucak açmanın ve adaletin topraklarıdır. O yüzden biz bu topraklarda ‘insanı yaşat ki, devlet yaşasın’ diyerek bir gayret veriyoruz. Bugünkü verdiğimiz uğraş de bunun çabasıdır. Pandemi devrine bakın, bütün dünyada ne oldu hatırlayın. İspanya’da ihtiyarlar huzurevlerinde mevti terk edildiler. İhtiyarlardan kurtulmak için neler yapıldığını, o yokluk anında, kriz anında, kaos anında marketlerin rafları boşaldığında her insanın büyüğünü küçüğünü unuttuğu günlerde Anadolu’da paylaşma, yardımlaşma, vefa, sadakat ve beşere ilişkin bütün bedelleri yaşatmak için biz çaba verdik. Biz insanlığa bir defa daha uygunluk dersi verdik” diye konuştu.

“AK PARTİ TEŞKİLATLARININ SON İMTİHANI KENDİSİYLEDİR”

AK Parti’nin biroldukça badireden muvaffakiyetle çıktığını ve son imtihanını kendisiyle verdiğini lisana getiren Becerikli Ünal, “Biz bin yıldan beri bu toprakların bütün argümanını bütün davasını, gayretini bugün omuzlananız, omuzlayanlarız biz. Biz siyaseti öbürleri üzere kuru bir iktidar arbedesi olarak görmüyoruz. Biz siyaseti insanın ve insanı bedellerin, insanın üzerinde yükseldiği ahlakı, merhameti, inancı yaşatmak için bu siyaseti yapıyoruz. Biz Tayyip Erdoğan’da bunun uğraşını gördük. Kimileri 20 yıl oldu ‘siz yoruldunuz’ diyor. Ben 20 yıldır bu davanın içerisindeyim. Ben AK Parti’de bir yorgunluk görmüyorum. Ne görüyorum? Büyük gayretlerin, büyük davaların son sınaması kendisiyledir. Şu anda biz son imtihanımızı veriyoruz. 15 Temmuz, 17-25 Aralık üzere biroldukça badire atlatmış AK Parti teşkilatlarının son imtihanı kendisiyledir. Son sınanması kendisiyledir. Allah’ın müsaadesiyle biz bu imtihanı da aştığımızda birbirimizi Allah için sevip, Allah için kardeş olduğumuzda bu imtihanı da aşacağız. Bundan emin olun. Büyük çabaların son sınanması son imtihanı kendisiyledir. Bunu bir son sınanma olarak görün” halinde konuştu.

“AK PARTİ VE ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI, TÜRKİYE DÜŞMANLIĞINA DÖNÜŞTÜ”

Karşılarındaki kümenin siyaset yapmadığının altını çizen Yetenekli Ünal, “Bugün AK Parti karşısında siyaset yapanlarla mı uğraş ediyor yoksa düşmanlık yapanlarla mı çaba ediyor? Bana ‘Türkiye siyasetinde bu biçimde bir tansiyon var’ diyorlar. Siyaset rekabeti gerektirir, düşmanlığı değil. Bizim karşımızdakiler, bizim siyasi rakiplerimiz olsa keşke. Muhalefet alternatif üretmek demektir. Lakin bizim karşımızdakilerin bir alternatif ortaya koyduğunu, bir teklif getirdiğini, bir tahlil koyduğunu gördünüz mü? AK Parti şu kadar yaptı, biz şu kadarını yapacağız söylemiş olduğini gördünüz mü? AK Parti savunma endüstrinde Türkiye’yi şu noktaya getirdi, biz de şu noktaya götüreceğiz söylemiş olduğini gördünüz mü? Mavi Vatan konusunda global alanda şu muahedeleri yapacağız dediklerini duydunuz mu? Yok. Karşımızda AK Parti ve Erdoğan düşmanlığı gözlerini kör ettiği için artık düşmanlıkları Türkiye düşmanlığına dönüşmüş bir yapı var maalesef. O yüzden karşımızdakiler siyaset yaptıklarını söylemesinler” tabirlerini kullandı.

“TBMM ÇATISI ALTINDA FRANSA’NIN RAHATSIZLIKALRINI LİSANA GETİREN MİLLETVEKİLİ VAR”

Muhalefet partisi vekillerinin TBMM kürsüsünden Fransa’nın rahatsızlıklarını lisana getirdiğine de değinen Ünal, şunları söylemiş oldu:

“Cumhurbaşkanımız Afrika’da görüşmeler yapıyor. Türkiye’nin Afrika açılımı Fransa’yı rahatsız ediyor. Le Mount’a bakıyorsunuz, Le Figaro’ya bakıyorsunuz, oradaki makalelere, yazılara bakıyorsunuz. Diyorsunuz ki Fransa’nın Türkiye’nin Afrika açılımından rahatsız olması anlaşılabilir bir şey. Lakin TBMM çatısı altında, TBMM kürsüsünde bir de bakıyorsunuz ki birileri haydi Fransa’nın rahatsız olmasını anladık. TBMM çatısı altında Le Figaro’nun, Le Mount’un, Fransa’nın rahatsızlıklarını lisana getiren ve birebir lisanla konuşan bir milletvekilinin siyaset yaptığını söyleyebilir miyiz? Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki atılımından rahatsızlık duyan, Mavi Vatan’dan rahatsızlık duyan, Türkiye’nin Libya’daki açılımından rahatsızlık duyan, Türkiye’nin Suriye’de toprak bütünlüğü ve hudut güvenliğini sağlamak için verdiği uğraştan rahatsızlık duyan bir aklın siyaset yaptığını söyleyebilir miyiz? Bugüne kadar ağızlarından Türkiye için ne yapacaklarına dair tek bir cümle duymadık. Ellerinde bir yıkım listesi var. ‘İktidara geldiğimizde şunu yıkacağız, şunu yakacağız, şunu kaldıracağız’ diyorlar. Konuşmalarında şunu yapacağız dediklerini duydunuz mu? Siyasetimizi yaparken şunu unutmayalım: AK Parti şu anda Türkiye’yi omuzlamış durumda. AK Parti Türkiye’nin geleceğini omuzlamış durumda. Şu anda Türkiye’nin bahtı ile AK Parti’nin bahtı özdeşleşmiş durumda. Zira karşımızdaki küme, Türkiye’nin tam bağımsızlığı ismine tek bir söz etmiyor.”

Toplantı, konuşmaların akabinde basına kapalı bir biçimde devam etti.

KAYNAK: İHA
 
Üst