Türkiye’den Almanya’ya reaksiyon: Derhal harekete geçilsin

CesHef

Global Mod
Global Mod
Türkiye’den Almanya’ya reaksiyon: Derhal harekete geçilsin Almanya Federal Parlamento Lider Yardımcısı Wolfgang Kubicki’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaretlerine reaksiyonlar peş peşe geldi.

TBMM LİDERİ ŞENTOP: DERHAL HAREKETE GEÇİLSİN

TBMM Lideri Şentop, “Almanya Federal Meclisi Liderine bir mektup yazarak, yardımcılarından Kubicki’nin Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hakaretemiz tabirlerinin bizim ve halkımızın nezdinde yarattığı olağanüstü infiali lisana getirip bu sözleri şiddetle kınadığımızı belirttim. Türkiye Almanya bağlarını tahrip etmeye yönelik bu düzeysiz tavra karşı harekete geçilmesini bekliyoruz.” dedi.

DIŞİŞLERİ’NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç’in Almanya Federal Parlamento Lider Yardımcısı Wolfgang Kubicki’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a nahoş hakaretlerine şu sözlerle reaksiyon gösterdi:

Almanya’nın Federal Parlamento Lider Yardımcısı Wolfgang Kubicki’nin Aşağı Saksonya Eyalet seçim kampanyası kapsamında yaptığı bir konuşmada Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı hakaretamiz sözleri en güçlü biçimde kınıyoruz.

Kubicki’nin bu kabul edilemez tabirleri, adıgeçenin Parlamento Lider Yardımcılığı pozisyonuna yakışmadığı üzere, siyasi ahlak ve sorumluluktan da büsbütün mahrumdur. Bu yakışıksız tabirler aslında Kubicki’nin siyasi ve ahlaki düzeyi hakkında fikir vermekte ve sıradanlığını gözler önüne sermektedir.

Bu husustaki kuvvetli reaksiyonumuz bugün Bakanlığımıza çağrılan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’ne de bildirilmiştir.

KILIÇ’TAN KINAMA


Dışişleri Komitesi Lideri, AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç da reaksiyon gösteren isimlerin başında yer aldı.
 
Üst