TEKNOFEST Karadeniz’e mükemmel ilgi: Müsabakalarda 500 binden çok yarışmacı çaba edecek

XeeX

New member
TEKNOFEST, Teknoloji Müsabakalarıyla 5. yılında da hayallerini gerçeğe dönüştürmek ve en yeterlisi olmak için gayret eden gençlerin başarılı ve öz inançlı projelerine sahne olmaya devam ediyor.

Her yıl bundan evvelki yıla bakılırsa katlanarak büyüyen bir ilgi, merak ve heyecanla takip edilen Teknoloji Müsabakaları 2018 yılında birinci defa düzenlenmiş ve 14 farklı kategorideki teknoloji müsabakalarına 4333 grup müracaatta bulunmuştu. 2019 yılında 19 farklı kategorideki teknoloji yarışına 17 bin grup, 2020 yılında da 21 teknoloji müsabakasına 20 bin197 kadro müracaat yapmıştı.

Geçtiğimiz 2021 yılında ise 35 farklı kategorideki teknoloji yarışına 45 bin ekip müracaatta bulunarak milyonların gönlünde taht kuran TEKNOFEST kendi rekorunu kırmıştı. Bu yıl ise hem teknoloji müsabakası sayısı tıpkı vakitte yüzde 231 artış yaşanan ve çabucak hemen müracaat süreçleri tamamlanmayan müsabakalara karşın Türkiye’nin ayakları yere basmayan tek şenliği TEKNOFEST, tüm vakit içinderın en büyük muvaffakiyetini elde etti.

TEKNOFEST, Ulusal Teknoloji Atağında biz de varız diyen gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştürüyor

TEKNOFEST Karadeniz kapsamında Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji müsabakaları içinde Roketten Otonom Sistemlere, Tarımdan Su Altı Sistemlerine, İnsansız Hava Araçlarından Yapay Zekâya kadar değişen teknolojinin her alanında yarış bulunuyor. 2021 yılından farklı olarak bu yıl Hyperloop Geliştirme Yarışı, Dikey İnişli Roket Müsabakası, Manisiz Ömür Teknolojileri Müsabakası, Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışları ve Çip Tasarım Yarışı birinci defa düzenleniyor.

Teknoloji yarışlarına ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve üzeri düzey ile mezun düzeyi dahil teknoloji meraklısı tüm gençler katılabiliyor. Ulusal teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisinin artırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine dayanak olmak için ön eleme etabını geçen kadrolara bu yıl 12 milyon TL’nin üzerinde gereç takviyesi, TEKNOFEST’te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan ekiplere 6 Milyon TL’nin üzerinde ödül veriliyor.

Türkiye Teknoloji Grubu Vakfı ve T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin takviyeleriyle düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Şenliği bu yıl 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri içinde ulusal çabanın başladığı kent Samsun’da, Çarşamba Havalimanında düzenlenecek.

Samsun merkezli olarak Karadeniz’de gerçekleşecek olan TEKNOFEST 2022 heyecanına ortak olmak için birbirinden farklı teknoloji yarışlarına https://teknofest.org/tr/compe… adresini ziyaret ederek başvurabilirsiniz.
 
Üst