Son dakika: Numan Kurtulmuş’tan canlı yayında kıymetli açıklamalar

CesHef

Global Mod
Son dakika: Numan Kurtulmuş’tan canlı yayında kıymetli açıklamalar “AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Kanal 7’de Mehmet Acet’in sunumuyla ekrana gelen “Başkent Kulisi” programında konuşuyor.

Kurtulmuş, canlı yayında Mehmet Acet’in gündeme dair sorularını cevapladı:

“(Karadeniz’de doğalgaz müjdesi) Ümit ediyoruz ki bu haberlerin devamı da gelecektir. Türkiye iktisadı fazlaca hoş bir çıkış imkanı bulmuştur. Türkiye’nin cari açığını azaltacak kıymetli bir adım.

Doğu Akdeniz’deki büyük çabanın niçinlerinden biri de budur. Siyasi bağımsızlığın şartı ekonomik bağımsızlıktır. Yalnızca doğalgaz ve petrol değil, Türkiye rüzgar ve güneş gücüyle de güç kaynaklarını çeşitlendiriyor. Alternatif güçlerde Türkiye’nin potansiyelini artıracağız. Türkiye’de 84 milyonun kahir ekseriyeti bu haberlerden mutludur. Türkiye’nin gayesi güçte kendi kendine kâfi hale gelmedir.”

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

Erken seçim telaffuzlarına ait açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, “Türkiye bütün büyük sıkıntılara, meydan okumalarına karşın büyümesini sürdürüyor. Türkiye müspet siyasi gündemde devam ediyor. “Erken seçimi doğuracak rastgele bir niye görünmüyor.” açıklamasında bulundu. Buradan bir eken seçim çıkmayacağını onlarda biliyor diyen Kurtulmuş, “Hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan halkın verdiği yetkiyi 2023’e kadar kullanacaktır.” dedi.

“TÜNELİN UCUNDAKİ IŞIK GÖRÜNDÜ”

Dünyada enflasyonist bir baskı var, bunun temel sebebi emtia fiyatlarındaki yükseliş… Altın meblağları da dünyada artıyor. Bunun niçini de pandemi kuralları… Biz vatandaşımızın hangi düşüncesi olduğunu biliyoruz. Esnaf ve sanatkara yönelik dayanak veriyoruz. Keşke Türkiye’nin imkanı olsa da daha fazla takviye versek. Kimin ne ıstırap çektiğinin farkındayız. Güç bir müddetç fakat tünelin ucundaki ışık göründü.

Hizmet kesiminin 5.9 büyümüş olması âlâ bir sinyaldir.

TÜRKİYE OLAĞANA DÖNÜYOR

31 milyon aşı yapıldı. 200 milyonun üzerinde bir aşı Türkiye’ye gelecek.

İTTİFAK VE ORTAK ADAY ARAYIŞLARI

İttifakın ana çerçevesinin ne olacağı kıymetli. CHP’nin seçmeni banbaşka bir seçmen HDP’nin seçmeni ve YETERLİ Parti’nin seçmeni banbaşka… Burada benim gördüğüm en temel sorun kimin aday olacağı değil. İttifakın ana çerçevesinin ne olacağı… Örneğin Türkiye’nin terörle uğraşı konusunda ne yapacaklar? Türkiye’nin Orta Doğu ve Avrupa bağları ne olacak? Bu somut mevzuları ortaya koymaları gerekiyor.

Program ittifakları kimin seçileceğinden değerli. neden bundan daha sonra birlikte hareket edeceklerini söylemeleri lazım!

KAYNAK: HABER7

Üst