Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tüm partilere yeni anayasa daveti

CesHef

Global Mod
Global Mod
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tüm partilere yeni anayasa daveti Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de yeni yasama yılı açılışında konuşuyor. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu biçimde:

Meclisimiz iki kez gazilik unvanı ile müşerref olmuş, müstesna bir kurumdur.

Meclisimizin 2021 gayeleri için üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceğinden kuşku duymuyorum.

YENİ ANAYASA HAZIRLIKLARI

Yeni anayasa milletimize vereceğimiz en büyük ikram olacaktır. Partilerin en kısa vakitte tekliflerini paylaşmasını bekliyoruz.

“KARABAĞ’DA YAŞANANLAR TURNUSOL KAĞIDI MİSYONU GÖRDÜ”

Karabağ Savaşı sırasında ve daha sonrasında yaşananlar bizim için de turnusol kağıdı misyonu görmüştür.

Kapalı Maraş’ın açılması başta olmak üzere bir epeyce değerli hususta adım attık, adım atmayı sürdüreceğiz.

Suriye krizi karşısında milletlerarası toplumun ne kadar aciz olduğunu daima bir arada gördük.

Kimileri hala DEAŞ mazeretiyle Suriye’de halkıyla arbedeli rejimi ve terör örgütlerini desteklemeyi sürdürüyor.

AKDENİZ’DEKİ İNSANLIK DRAMI

Akdeniz’in karanlık sularında her yıl kaç kişinin hayatını kaybettiğinin istatistiği dahi tutulmuyor.

İKLİM KRİZİ

Kutuptaki buzulların erimesinin yalnızca oradaki penguenlerin değil; tüm insanlığın sorunu olduğu yakında daha güzel anlaşılacak. Hiç kimsenin mutlak bir güvenlik ve refah ortasında yaşamadığı; her insanın nimeti ve külfetiyle bu dünyanın bir modülü olduğu gerçeği daha âlâ anlaşılacak.

“BÖLÜNEREK BÜYÜYEMEYİZ”

hiç birimiz için diğer ülke, öbür gelecek yok. Bölünerek büyümeyiz. Hasımlığı körükleyerek kardeşliği kökleştiremeyiz. Saplantılara saplanarak demokrasimizi ilerletemeyiz.

Müştereklerimizi öne çıkararak birbirimizle daha sıkı sıkıya sarılmalıyız.

İsmine Kürt sorunu denen sıkıntıyı hak ve özgürlüklerden kalkınmaya kadar tüm boyutlarıyla biz çözdük.

MERKEZ BANKASI REZERVİ 112 MİLYAR DOLAR

Birilerinin daima nerede diye sordukları Merkez Bankası rezervimiz de 122 milyar dolar düzeyine ulaştı.

MECLİS LİDERİ: DARBE PERİYODU ÜLKEMİZ İÇİN BÜSBÜTÜN KAPANDI

TBMM Lideri Mustafa Şentop, Meclis’te açılış konuşması yaptı. Şentop’un açıklamalarından öne çıkanlar şu biçimde:

Daha uyguna hakikat kararlı yürüyüşümüzü sürdürüyoruz.

Dış hücumların hali ve formülü değişmiştir. TBMM dünyanın en kahraman meclisidir.

Darbelerden medet umanların kabul etmesi gereken gerçek, darbeler devrinin ülkemiz için artık büsbütün kapanmış olduğudur.

Anayasa teklifimize takviye ve katkı verecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

ŞENTOP ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK BIRAKTI

TBMM Lideri Mustafa Şentop, Meclis’te yeni yasama yılının açılışı öncesinde Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

KAYNAK: HABER7