Sirenler: Bireysel alarm sinyallerinin anlamı budur

Sefer

Global Mod
Global Mod
Sirenler halkı uyarır ve korur. Artık nadiren kullanıldıkları için, bireysel alarm sinyallerinin anlamını neredeyse hiç kimse bilmiyor.


Sirenler, halkı hem uyarmak hem de tamamen temizlemek için kullanılır. İtfaiye, Sivil Savunma ve Sivil Savunma (AFKzV) çalışma grubu kararına göre, uyarı “bir dakikalık, yükselen ve alçalan uğultu” ile ve her şey temiz “bir- dakika, sürekli uğultu sesi”.


Ancak, bilmeniz gereken başka alarmlar da vardır.

bilgi


Bir uyarı iki aşamadan oluşur: 1. Siren sesinin amacı dikkat çekmektir. 2. Sonraki duyurunun amacı halkı bilgilendirmektir.


barış içinde sinyaller


Bir dakikalık yükselen ve alçalan bir ulumayla, nüfus bir yakın tehlike radyoları açması ve olası anonsları hoparlörlerden veya anonsları radyolardan dinlemesi konusunda bilgilendirilir ve talep edilir.


(Kaynak: Heike Aßmann)

Toplam üç kez yayılan bir dakikalık bir uluma akışı, bir Tehlike Orası. Bu, örneğin bir sel (doğal afet), bir kasırga (tehlikeli hava koşulları), bir kimya fabrikasında bir kaza veya bir saldırı olabilir. Bu durumda koruyucu tesisler aranmalıdır. Sel riski varsa, o zaman kendi binanız değil, tahliye edilen insanlar için tasarlanmış binalar. Ayrıca hoparlörle duyurulan veya telsizle bildirilen davranış kurallarına uyulmalıdır.


İki kez kesintiye uğrayan bir dakikalık sürekli bir ton duyarsanız, bu bir yangın alarmı.


Kesintili sürekli ton ve ardından sürekli bir ton


İki kez kesintiye uğrayan bir dakikalık sürekli ton ve ardından 12 saniyelik duraklamanın ardından kesintisiz bir dakikalık sürekli ton açılır afet uyarısı. Bu sayede halkın hoparlörden yapılan anonslara veya radyodan yapılan anonslara dikkat etmesi ve uygun önlemleri alması – örneğin sığınma evlerine gitmesi veya evleri terk etmesi istenir.


Devamlı bir ton ve ardından uluyan bir ton


Kısa bir ulumayla kesilen ve ardından devam eden sürekli bir ton, birinin test alarmı Orası.


Bir dakikalık sabit ton şu anlama gelir: Her şey açık. Şimdi nasıl davranmanız gerektiği, hoparlörler veya radyolar aracılığıyla iletilecektir.

Evin çatısında siren: Bazı köylerde, alarm sesinin uzak mesafeden duyulabilmesi için sirenler çatılara monte edilir.
Evin çatısında siren: Bazı köylerde, alarm sesinin uzak mesafeden duyulabilmesi için sirenler çatılara monte edilir.

Evin çatısında siren: Bazı köylerde, alarm sesinin uzak mesafeden duyulabilmesi için sirenler çatılara monte edilir. (Kaynak: Corinna71/getty-images-pictures)

Savunma sinyalleri


Savunma durumunda, “bir dakikalık yükselen ve alçalan uluma” şu anlama gelir: hava alârmı. Bu, nüfusu sığınaklar gibi barınaklara gitmeye sevk eder. Ayrıca radyolar açık olmalı ve hoparlörlerden veya radyolardan yapılacak anonslara dikkat edilmelidir.


“Bir dakikalık gelgit uluması” duyulursa, iki kez kesilir ve ardından 30 saniyelik bir aradan sonra tekrarlanırsa, bu ABC uyarısı. ABC alarmı yakın bir tehlikeye karşı uyarır. Buna ABC silahlarının kullanımı da dahildir, yani Atomaren (nükleer), Bbiyolojik veya Ckimyasal savaş ajanları. ABC alarmı bazen KBRN alarmı olarak da adlandırılır. Liste, “radyolojik savaş ajanları” terimi ile desteklenmiştir.

  • Bir NBC alarmı durumunda hemen kapalı odalara gitmelisiniz. Çocuklar anaokulundan veya okuldan alınmalıdır.
  • Pencereler ve kapılar derhal kapatılmalı ve öyle kalmalıdır.
  • Klima veya diğer havalandırma sistemleri kapatılmalıdır.
  • Ayrıca radyoları açmalı, oradaki anonslara ve genel olarak sitedeki hoparlörlü anonslara dikkat etmeli ve: telefon görüşmesi yapmamalısınız.
Bir dakikalık sürekli bir ton duyulursa bunun anlamı: temiz. Diğer davranış kuralları daha sonra radyo veya hoparlörler aracılığıyla duyurulur.
 
Üst