Şeker pancarı yetiştiriciliği – neye dikkat etmelisiniz?

Sefer

Global Mod
Global Mod
Meyveler


Şeker pancarı yetiştiriciliği – neye dikkat etmelisiniz?


13.03.2025 – 18:26Okuma Süresi: 2 dakika.

Kauçuk Pancar: Yeni Hastalık Stolbur Bakteri ile Enfekte Şeker Pancarı

Resmi büyütmek


Kauçuk Pancar: Yeni Hastalık Stolbur Bakteri ile Enfekte Şeker Pancarı (Kaynak: (Kaynak: Andreas Haas / Imago Images / Ima-images resimleri)))


Şeker pancarı – talepkar, ama değerli! Yetiştirmeniz know-how ve doğru bakımı gerektirir. Hangi faktörlerin önemli olduğunu öğrenin.


Şeker pancarı sadece şeker vermekle kalmaz, tüm bitki de kullanılabilir. Başarılı ekim için doğru kat ve dikkatli bir bakım gereklidir. Tatlı pancarın bahçeye ait olup olmadığını ve onu nasıl düzgün bir şekilde koruyabileceğinizi söyleyeceğiz.


Genç tohumlar dona duyarlıdır ve sadece yaklaşık beş derece çimlenmeye başlar. Şeker pancarı ilkbaharda ekilir ve Eylül'den Aralık'a kadar hasat edilir. Hasat ne kadar sonra gerçekleşirse, şeker içeriği o kadar yüksek olur. Bitki, iyi bir büyüme için derin, tınlı ve kumlu bir zemin gerektirir. İdeal, şeker pancarı yetiştirilmesi içindir:


Tohumları yaklaşık 20 santimetre mesafede tek bir tahıl sawy cihazı yardımıyla ekiyorsunuz. Tohum yatağı üç ila on santimetrede hazırlanır. Kökler, sıkıştırılmış bir toprağın derin büyümeyi etkileyebilmesi için üç metre derinliğe kadar çıkabilir.


Yeterli güneş şeker içeriğini teşvik eder. Şeker pancarı çok fazla neme ihtiyaç duymaz, özellikle de yaz ortasında büyük, kalın pancar eğitimi için yeterli su. Sonbaharda, pancar ekiminden önce besin maddeleri ve humus ile gübreleme önerilir. Organik veya mineral gübreler idealdir.


İhtiyaca bağlı olarak, mantar ve haşere istilasında şeker pancarı yetiştirirken böcek ilaçları uygulayabilirsiniz. Saure zeminleri kök ateş mantarını teşvik eder. PH değeri 6.5'ten düşükse, kalsifiye edilmesi önerilir.


Şeker pancarı toprağı birçok besinden mahrum eder. Bu nedenle, aynı alanda üst üste iki kez büyümemelisiniz. Geniş bir ürün rotasyonu çalıştırın. Genç bitkiler geç donlara duyarlıdır.


18. yüzyılda, şeker kamışından elde edilen şeker fiyatları önemli ölçüde yükseldi. Bu zamandan itibaren şeker pancarı kullanıldı. Yüzde 20'ye kadar şeker içerirler. Sirup, ideal bir tatlandırıcı olan pancardan yapılır.


Pancardan sadece şeker yapılmamakla kalmaz. Küçük kalemleri kesebilir, salataya ekleyebilir ve pişirebilir veya kızartabilirsiniz. Yapraklardan elde edilen protein, et ikame ürünleri için hammadde görevi görür. Şeker pancarı da şunları sağlar:


Şeker pancarı, topraktaki nitrat değerini azalttıkları için sürdürülebilirliği teşvik eder. Bu, yeraltı suyunu korur ve uzun kökler sayesinde zemin gevşer.
 
Üst