Mutfakta kurtçuklar: haşere istilasından kaçınma ve kontrol etme

Sefer

Global Mod
Global Mod
Kurtçuklar sadece iğrenç değil. Ayrıca hijyen zararlıları olarak kabul edilirler ve bu nedenle hızlı bir şekilde mücadele edilmelidir. Ev ilaçları ve birkaç basit adım yardımcı olabilir.

Bir bakışta en önemli şeyler

Larvalar ve kurtçuklar genellikle biyolojik çöp kutusunda veya kompostta bulunur. Ancak mutfağa da girebilirler. Ve sonra hızlı eylem gereklidir.


Kurtçukları Anında Ne Öldürür?


Sirke veya sirke özü kurtçukları anında öldürür ve uzaklaştırır. Ev ilaçları ile larvaların istila ettiği kabı temizleyin. Canlı kurtçukların olduğu kabı boşaltmaktan tiksiniyorsanız, önceden birkaç yemek kaşığı sirke esansını biraz suyla karıştırıp sıvıyı kurtçukların üzerine dökebilirsiniz. Bu onları da öldürür.


Kurtçukları öldürmek için tasarlanmış diğer ev ilaçları:

  • Tuz: Sadece kurtçukların üzerine serpin. Tuz onları nemden mahrum bırakır ve ölürler.
  • sönmemiş kireç: Sönmemiş kireç de çöpteki kurtçukların üzerine kolayca serpilebilir. sonra boğuluyorsun.
  • haşlanmış biber suyu: Birkaç yemek kaşığı biberi biraz suda kaynatın ve kurtçukların üzerine serpin. Baharat o kadar sıcak ki larvalar ölüyor.
  • Kompost kutusu tozu: Toksik olmayan ve biyolojik olarak parçalanabilen madde ticari olarak temin edilebilir. Çöp kutusundaki kurtçukların üzerine serbestçe serpin.
  • böcek ilaçları: Yukarıdaki yöntemlerden hiçbiri işe yaramazsa, kimyasal maddeler kullanabilirsiniz. Bunlar, uzman satıcılardan veya hırdavatçılardan temin edilebilir. Koruyucu ekipman (eldiven, gözlük, solunum koruması) takmak ve ürünü yalnızca açık havada veya iyi havalandırılan odalarda kullanmak önemlidir. Ayrıca hiçbir insan veya hayvanın toksinlerle temas etmediğinden emin olmalısınız. Ajanlar, bileşimleri nedeniyle organik atık bidonları için oldukça uygun değildir.
Mutfakta kurtçuklarla mücadele edemiyorsanız kurtçukların yayıldığı eşyayı hava almayacak şekilde bir çöp poşetine koyup çöp kutusuna atmalısınız.


Kurtçukları doğrudan öldürmeyen ancak kokularını ve yayılmalarını kontrol etmeye yardımcı olan diğer maddeler arasında çamaşır deterjanı ve kedi kumu bulunur. Deterjan, kurtçuklardan gelen hoş olmayan kokuyu maskeleyecektir. Kedi kumu tuz gibi çalışır, ancak daha az agresiftir. Nemi emer. Kurtçuklar yavaş yavaş ölür. Deterjanlar ve kedi kumu kompost kutusundaki kurtçuklarla savaşmak için kullanılmamalıdır.



Çöp ne kadar kuru olursa, kurtçuklar o kadar az rahat hissederler. Organik maddelerden nemi emecek organik atık bidonuna zaman zaman birkaç gazete koyun.


Kurtçukları mutfaktan nasıl çıkarırım?

Kurtçuklar: Larvalar sadece sineklerden değil, güvelerden de gelir.
Kurtçuklar: Larvalar sadece sineklerden değil, güvelerden de gelir.

Kurtçuklar: Larvalar sadece sineklerden değil, güvelerden de gelir. (Kaynak: Photo Modesti/getty-images-pictures)

Mutfaktaki kurtçuklarla sirke veya sirke özü ile mücadele edilmelidir. Ancak öncelikle kurtçukların nereden geldiklerini veya nereden çıktıklarını bulmak önemlidir.


Kurtçuklar veya yemek kurtları mutfağa yayılmışsa, tüm dolapları tamamen boşaltmalı ve temizlemelisiniz. Rezervuarları da dikkatlice kontrol edin. Larvalar, kurtçuklar ve tırtıllar tarafından istila edilmiş yiyecekleri veya nesneleri atın. Alternatif olarak, içindekileri evin önündeki organik çöp bidonuna da atabilir ve kapları iyice temizleyebilirsiniz – tercihen 65 derece bulaşık programında veya bulaşık makinesinin hijyen programında.


Ayrıca mutfakta kurtçukların olabileceği tüm köşeleri, saksıları ve diğer saklanma yerlerini kontrol edin. Yumurtaları bulmanız veya kurtçukların nereden geldiğini bulmanız çok önemlidir. Ancak o zaman kurtçukların yayılmasını ve çoğalmasını önleyebilirsiniz.


Ayrıca kilere veya kilere bir göz atmaya değer. Çünkü hijyen zararlıları buraya da yayılmış olabilir.


Kurtçuklar mutfakta nerede saklanır?


Kurtçuklar ve böceklerin larvaları şunları gizler:
• yemeğin içinde,
• karanlık, nemli ve sıcak yerlerde.


Kurtçuklar genellikle mutfakta rahat ettikleri yerde saklanırlar. Bunun anlamı: Yiyecek bulmaları, avcılardan korunmaları ve iklimin uygun olması gerekir – hijyen zararlıları için nemli ve sıcak idealdir. Çürük meyve ve sebzelerin yanı sıra açık gıda ambalajları ve kiler veya kiler özellikle popülerdir.


Uyarı: Sinek larvaları protein ve şeker oranı yüksek yiyecekleri sever. Yemek güvelerinin tırtılları ise daha çok tahıl ürünlerinde, kabuklu yemişlerde veya baharatlarda bulunur.


Kurtçuklar mutfakta nereden geliyor?


Mutfaktaki kurtçuklar şunları yapabilir:
• dışarıdan gelmek,
• yemek yoluyla mutfağa girmek,
• saksı ve toprak yoluyla eve girmek.


Mutfaktaki kurtçukların çeşitli nedenleri olabilir. Bazen sinekler, açık pencereden odaya dışarıdan uçabilir ve yumurtalarını bırakmak için uygun bir yer arayabilirler.


Bununla birlikte, yiyeceklerin terasta veya balkonda daha uzun süre bırakılması ve sineklerin bu süreyi buraya yumurtlamak için kullanması da mümkündür. Bu, örneğin hayvan yemi için geçerli olabilir. Yiyecekler mutfağa geri konulursa ve atılmazsa, kurtçuklar gelişmek ve birkaç gün sonra yumurtadan çıkmak için bu fırsatı kullanır.


Kurtçuklar alışveriş yoluyla da mutfağa girebilirler. Paketin içinde yumurta olup olmadığını görmek her zaman mümkün olmuyor. Yetersiz depolanmış saksı toprağında bile sinek yumurtaları ve dolayısıyla larvalar birikebilir.


Kurtçukların mutlaka sinek larvası olması gerekmez. Güvelerin (yani tırtılların) veya diğer gıda zararlılarının yavruları da olabilir. Örneğin güveler, dışarısı karanlık ve içerisi aydınlık olduğunda açık pencereden daireye girebilir. Bakkal güveleri genellikle eve yiyecekle birlikte gelir.
 
Üst