Mumları kendiniz yapın: talimatlar ve ipuçları

Sefer

Global Mod
Global Mod



Birçok insan yıl boyunca çok sayıda mum kalıntısı biriktirir. Bu kılavuzla şunları yapabilirsiniz:Artıkları kullanarak kolayca yeni mumlar yapın.

Bir bakışta en önemli şeyler

Tutucuda kalan küçük mum kütükleri artık yeniden yakılamaz ancak yine de mum kalıntısını çöpe atmak zorunda kalmazsınız. Bunu kullanarak odaların atmosferik ışıkla parlamasına yardımcı olacak mumları kendiniz yapabilirsiniz.


Ayrıca kendi mumlarınızı yaparak kişisel dokunuşlar da ekleyebilirsiniz. Ve eğer evde yeterince ağdanız yoksa elbette ağda topaklarını da kullanabilirsiniz.


Talimatlar: Bir bardakta kendi mumlarınızı yapın

  • Renge göre sıralanmış kalan mumlar
  • El sanatları mağazasından mum fitili veya fitil için pamuk ipliği
  • Bardak veya fincanlar, cam kavanoz (veya diğer kalıplar)
  • Koli Bandı
  • tahta çubuk
  • kürdan
  1. Bir tencereye biraz su doldurun ve ısınmasını bekleyin; kaynamaması gerekir. İçine kalan balmumunun bulunduğu ikinci bir kap veya kase yerleştirin. Kalan mumlar benzer renklere sahipse mumlar özellikle güzel olur.
  2. Balmumunun tamamının su banyosunda erimesi biraz zaman alabilir. Tahta bir çubukla tekrar tekrar karıştırın ve bunu sıvı balmumunda kalan fitilleri ve diğer yabancı maddeleri çıkarmak için kullanın. Dikkat: Mümkün olduğunca temiz ve dikkatli çalışın, çünkü balmumu doğrudan ocağın üzerine damlarsa çok fazla buhar oluşacaktır.
  3. Mum fitili değil de pamuk ipliği kullanıyorsanız, bunu sıvı balmumuna batırın ve soğumasını bekleyin. Bu işlemi dört defaya kadar tekrarlayın.
  4. Bir bant şeridini ortasına bir camın üzerine sabitleyin. Yapışkan şeridin ortasına bir kürdan kullanarak bir delik açın ve fitili oraya yerleştirin.
  5. Şimdi sıcak, sıvı balmumunu dikkatlice bardağa dökün ve soğumaya bırakın. Örneğin mum döküm işlemini farklı renkteki mumla tekrarlarsanız güzel bir desen elde edersiniz. Son olarak yapışkan şeridi çıkarın.



Bardak yerine boş bir tuvalet kağıdı rulosu da kullanabilirsiniz. Balmumu doldurmadan önce, kumla dolu bir kaba mümkün olduğunca düz bir şekilde yerleştirin. Mum sert ama hala biraz sıcak olduğunda, kağıt rulosunu mumdan dikkatlice çıkarın.


Kokulu mumlar yapın


Kendiniz kokulu mum yapmak istiyorsanız yukarıdaki talimatlarda anlatıldığı gibi ilerleyin. Son olarak sıvı mum mumuna kalıbınıza dökmeden önce birkaç damla aromatik yağ ekleyin.


Esansiyel yağlar sivrisinekleri de caydırabilir. Limon, lavanta veya limon otu kokusunun onları uzak tuttuğu söyleniyor. Bu nedenle örneğin citronellalı mumlar kullanılarak bahçeden, balkondan ve terastan uzaklaştırılabilirler. Mum yandıkça uçucu yağ buharlaşır ve havaya salınır.


Kendi yüzen mumlarınızı ve çay ışıklarınızı yapın


Ayrıca yüzen mumları kendiniz de kolayca yapabilirsiniz. Bunu yapmak için balmumunu yukarıdaki talimatlarda açıklandığı şekilde eritin. Son olarak balmumunu buz tepsileri veya diğer silikon kalıplar gibi küçük kalıplara dökün. Küçük mumların iyice sertleşmesini bekleyin ve ardından kalıptan çıkarın. Yüzme lambası hazır!


Yüzen mumlar yerine bu şekilde kendiniz de küçük çay ışıkları yapabilirsiniz. Sıvı ağdayı doğrudan küçük cam tealight kalıplarına veya diğer küçük kaplara doldurmak en iyisidir.




Kendi mumlarınızı yapmak da çocuklar için çok eğlencelidir. Ancak çocukların sıcak ağda nedeniyle kendilerini yakmamalarını sağlamak için her zaman bir yetişkinin hazır bulunması gerekir.


Kendi limonlu mumlarınızı yapın


Limon kabuklarını atmanıza gerek yok. Ondan kolayca dekoratif limon mumları yapabilirsiniz. Bunu yapmak için ikiye bölünmüş limonların posayı çıkarın ve kabukların bir gün kurumasını bekleyin.


Daha sonra balmumunu yukarıdaki talimatlarda anlatıldığı gibi eritin. Fitili limon kabuğunun ortasına yerleştirin ve erimiş balmumunu dikkatlice içine dökün. Şimdi limon mumlarının birkaç saat daha sertleşmesine izin verin.


Farklı balmumu türleri: parafin, stearin veya balmumu


Mum mumu, parafin, stearin veya balmumu gibi farklı malzemelerden oluşabilen ve karıştırılabilen farklı malzemelerden de oluşabilir. En yaygın olanı genellikle petrolden elde edilen parafindir. Stearin ise hurma yağı, hindistancevizi yağı veya sığır donyağı gibi hayvansal ve bitkisel yağlardan oluşur.
 
Üst