Kemal Kılıçdaroğlu bir daha tarafını aşikâr etti

CesHef

Global Mod
Global Mod
Kemal Kılıçdaroğlu bir daha tarafını aşikâr etti Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri küstah bir paylaşımla 4 yıldır tutuklu olan Osman Kavala’nın derhal hür bırakılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 büyükelçinin Osman Kavala davetine reaksiyon göstererek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na “İstenmeyen adam ilan edilmeleri” talimatı verdiğini deklare etti.

KILIÇDAROĞLU “İSTENMEYEN ADAMLARA” SAHİP ÇIKTI

10 ülkenin Kavala davetine dayanak veren CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu toplumsal medyadan yaptığı açıklamada şu tabirleri kullandı:

“Ülkeyi süratle uçuruma sürükleyen şahıs, bu sefer de ’10 büyükelçinin ‘istenmeyen adam’ ilan edilmesi emrini’ vermiş. Açıkça söylüyorum; bu hareketlerinin niçini ulusal çıkarları korumak değil, mahvettiği iktisada yapay münasebetler yaratma gayretidir. Dönüp bir bak halkın sofrasına.”

ULUSAL DURUŞA KARŞI KULLANDIĞI LİSAN DAİMA TIPKI

CHP Önderinin Türkiye’nin ulusal menfaatlerini milletlerarası arenaya karşı savunmak kelam konusu olduğunda iktidarı eleştirirken kullandığı lisan ve yolun daima tıpkı olması dikkat çekiyor. İşte Kılıçdaroğlu’nun Batı’nın sözcüsüymüş üzere Türkiye’nin aleyhine bulunmasına karşın bu fikirlerini halkın yanındaymış üzere dış siyasette “180 derece değişimle” “Huzur” getiren” çizgisi.

“DOĞU AKDENİZ’DE NE İŞİMİZ VAR”

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de Libya ile deniz hudutlarını bir daha çizdiği muahedeye karşı çıkan CHP Mehmetçiğin Libya’da askeri gücüyle bunu mühürlemesi için hazırlanan Meclis’e gelen tezkereye de HDP ve TİP’le birlikte “Hayır” oyu kullanmıştı. Kılıçdaroğlu’nun Libya konusunda “orada ne işimiz var” deyişi de büyük reaksiyon toplamış daha sonrasında ise halkın nazarında puan toplama ismine “niçin orda yokuz” üzere enteresan bir çıkış yapmıştı.

KIBRIS SORUNUNDA AB TEZLERİ

CHP bağımsız Kıbrıs Türk Devleti’nden çok özünde epey dillendirmese de ABD ve AB’yi küstürmeyecek “İki devletli konfederasyon” tezinden yana bir dış siyaset taraftarı.

“YPG KENDİ VATANINI KURTARMAK İÇİN ÖRGÜTLENMİŞ BİR OLUŞUM”

Kılıçdaroğlu bir daha Türkiye’nin Suriye’de terör örgütü PKK/YPG’ye karşı başlatmış olduğu Fırat Kalkanı, Zeytin Kolu ve Barış Pınarı operasyonlarında bebek katilerini “YPG kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur.” diye tanımlayarak Türk insanına temiz göstermeye çalışmış lafı “YPG bizi mi vuracak”a kadar götürmüştü.

“ORTA DOĞU’DA NE İŞİMİZ VAR?”

Orta Doğu’nun kalbine ikinci bir terör devleti kurmak ve denetimi ele geçirmek için Suriye’de bulunan ABD ve Rusya’ya karşı çıkmayan CHP önderi Türkiye’nin etrafında oluşan ateş çemberini yok sayarak “Orta Doğu bataklığında bizim ne işimiz var? Allah aşkına bir Allah’ın kulu çıksın, Orta Doğu bataklığında Türkiye’nin ne işi var? Biz niçin oraya girdik? Hangi münasebetle girdik? ‘Efendim, oraya giriyoruz.’ Niçin girdik?” demişti.

İŞGALCİ ERMENİSTAN’I KINAMADAN AZERBAYCAN’A “BARIŞ” DAVETİ

Karabağ savaşında Türkiye kardeş Azerbaycan’a tam dayanağını açıklamasına karşın CHP işgalci Ermenistan’a toz kondurulmadığı bildirisinde “Azerbaycan’ın ve Ermenistan’ın fakir çocuklarının hayatları, iktidarlarını savaş çığırtkanlıkları ve düşman üretme üzerine kuran siyaset seçkinlerinin tercihlerine feda edilemez” sözlerini kullanmıştı.

CHP Dış İlgilerden Sorumlu Genel Lider Başdanışmanı Ünal Çeviköz de Batı’nın Azerbaycan’ın haklı gayretine gölge düşürecek kirli propagandasını, “Maalesef gelen haberlerde, Türkiye’den Azerbaycan’a silah yardımı yapıldığı ve söylentilere göre cihatçı kümelerin da Azerbaycan’a gönderildiği tabir ediliyor.” kelamlarıyla yinelamıştı.

CHP’NİN DIŞ SİYASETTE “180 DERECE DEĞİŞİM” KELAMI

CHP Önderi Kılıçdaroğlu dış siyasette ulusal menfaatleri bir kenara koyarak hiç kimselerle uğraş etmediği “huzurlu” siyasetini şu sözlerle tabir etmişti;

180 derece değişecek dış siyaset. Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kuracağız. Türkiye-İran-Irak ve Suriye. Hâkim güçlerin hakim olduğu bir Ortadoğu coğrafyasına barış gelmez. Barışı getirecek olanlar buradaki halklardır, buradaki devletlerdir. birlikte bir ortaya geleceğiz. Barış, huzur ortasında yaşayacağız. Mısır’la asla hengame etmeyeceğiz. Suriye ile, Irak’la, İran’la arbede etmeyeceğiz. Hiç kimselerle arbede etmeyeceğiz. Arbede hiç bir topluma fayda getirmiş değil. ‘Yurtta barış Dünya’da barış’ barış varken niçin arbede? Sözümdür, bir şey daha yapacağız.

KAYNAK: HABER7
 
Üst