Kararsız seçmenin hali aşikâr oluyor: AK Parti’nin oyları şimdiden 2 puan arttı

CesHef

Global Mod
Global Mod
Kararsız seçmenin hali aşikâr oluyor: AK Parti’nin oyları şimdiden 2 puan arttı AK Partili milletvekilleri, örgütler ile bir arada yaz ayları boyunca alanda sıkı bir çalışma yürüttü. Geçen temmuz ayından itibaren ise, alandaki etkinlikler ilçe ve beldeler üzerinde ağırlaştı. Milletvekilleri izlenimlerini rapor halinde parti genel merkezi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunmaya başladı. Milletvekillerinin raporlarında da yer alan izlenimlerine göre; son durumun 6’lı masanın oluşturmaya çalıştığı, “Biz kazanıyoruz, geliyoruz” havasına uygun olmadığı ortaya çıktı.


HAVA DEĞİŞTİ: Milletvekilleri TBMM kapanıp alana indiklerinde vatandaşın yaklaşımında bir tereddüt vardı. Bu müddet ortasında yapılanlar tek tek anlatıldı. Dar gelirli vatandaşa dönük alınan tedbirler, minimum fiyat ve kamudaki maaş artışları üzere adımlar ile bu tereddüt ortadan kalktı.

KARARSIZLAR AK PARTİ’YE: Kararsız seçmen kitlesinde AK Parti’ye yöneliş var. Anketlerin alana yansıması açıkça görülmeye başladı. Geçen temmuz başından bugüne kadar en az AK Parti oylarında 1.5-2 puan artış olduğu ortaya çıktı. Yapılan anketlerde de bu sonuç var.

YİNE AK PARTİ YAPAR: Hayat pahalılığı bir daha birincil sorun fakat vatandaş global bir kriz yaşandığının farkında. 6’lı masanın somut bir şey ortaya koyamaması, vatandaşın “Yaparsa bir daha AK Parti yapar” görüşünü yeterlice pekiştiriyor.

“AK PARTİ’YE OLAN TEREDDÜT KALKTI”

AK Parti kurmayları bahisle alakalı şu sözleri kullandı:

“Bu yılın başından itibaren AK Parti oylarında bir düşüş seyri vardı. Evvel bu düşüş durdu, akabinde son iki aydır yükseliş trendine girdiğini alanda gözlemledik. Birinci alana çıktığımız Temmuz başından bugüne geldiğimizde seçmende AK Parti açısından kıymetli bir değişim kelam konusu. Birinci başta bize karşı tereddütle yaklaşan bir kitle vardı. Ancak bilhassa bir aylık çalışma kararında bu tereddüttün ortadan kalktığını gördük. Hayat pahalılığı bir daha baş sorun. Fakat global bir kriz yaşandığının farkında vatandaş. Son devirde ‘kararsız, kırgın, küskün’ diyebileceğimiz kitleden bize gerçek bir yöneliş olduğunu da gözlemledik. 6’lı masanın ortaya somut bir şey koyamaması da bizim lehimize işledi. 6’lı masadan umutlar kesilmiş durumda. Anketlerde AK Parti’nin oylarının üç ay önceye bakılırsa 1,5-2 puan yükseldiği tespiti var. Seçime kadar bu seyrin devam edeceğini öngörüyoruz.”

KAYNAK: SABAH GAZETESİ / ZÜBEYDE YALÇIN
 
Üst