Isıtmanın geleceği şimdi başlıyor

Sefer

Global Mod
Global Mod



Isıtma sezonu açıldı. Bu günlerde ve haftalarda Almanya'daki evlerin bodrumlarında ve malzeme odalarında 21,4 milyon petrol ve gaz ısıtıcı yeniden devreye girecek. Böylece içerideki sıcaklık hoş bir sıcaklıkta kalırken dışarısı daha rahatsız edici hale geliyor.


Ancak bu yıl pek çok ev sahibi güç düğmesine eskisi kadar deneyimsiz basmıyor. Özellikle yıllardır sistemleri çalışmayanlar yeni ısınma kanunu nedeniyle önlem almak zorunda kalıyor. Giderek daha acil hale gelen şu soruyla karşı karşıyasınız: Isıtmayı şimdi değiştirmeli miyim yoksa biraz daha beklemeli miyim?


Alman Isıtma Endüstrisi Federal Birliği'nin tahminlerine göre, Alman evlerindeki yaklaşık 10 milyon yakıtlı ve gazlı ısıtma sistemi teknik olarak eskimiş durumda ve önümüzdeki yıllarda bunların geleceğe yönelik çözümlerle değiştirilmesi gerekecek.


Isı pompalarının özellikle verimli ve geleceğe yönelik olduğu düşünülmektedir. Modern sistemler, bir kilowatt saat elektrikten beş kilovat saate kadar termal enerji üretebilir; bu, geleneksel ısıtma sistemlerini çok geride bırakan bir verimliliktir ve eski petrol veya gazlı ısıtma sistemlerine kıyasla daha düşük işletme maliyetlerine yol açar.


Ev sahipleri, ısı pompasına geçerek yalnızca CO2 emisyonlarını önemli ölçüde azaltmakla kalmayıp, aynı zamanda uzun vadede paradan da tasarruf edebilirler. Ayrıca kendilerini beklenmedik fiyat artışlarından ve değişken petrol ve gaz bulunabilirliğinden de korurlar.


video | Bodrumunuzdaki efsaneyi bulun


Sürdürülebilir ısıtma sistemlerine geçmenin zamanı geldi. Almanya'nın en tanınmış ısıtma, soğutma ve iklimlendirme sistemleri üreticilerinden biri olan Viessmann, ev sahiplerini bu önemli adımda desteklemek amacıyla “Wohnfühlklima Girişimi”ni başlattı. Şirket, bilim, iş dünyası ve spor alanındaki ortaklarıyla birlikte modern ısıtma teknolojisinin avantajları konusunda farkındalık yaratmak istiyor.


Girişimin özel bir özelliği olarak Viessmann, futbol efsanesi Giovane Élber ile birlikte Almanya'daki en eski Viessmann kazanlarını arıyor.
Bodrumunuzda veya malzeme odanızda hala bu kadar eski bir model var mı ve onlarca yıldır sadık hizmet veriyor musunuz? Ardından 15 Ekim – 15 Kasım 2024 tarihleri arasında “Bodrumunuzdaki efsaneyi bulun” yarışmasına katılın.
Eski ısıtma sisteminizin etiketinin fotoğrafını çekin, bir selfie çekin ve fotoğrafları Viessmann.de/Legende'ye yükleyin. Biraz şansla, yerel bir usta tarafından kurulumu da dahil olmak üzere akıllı, verimli bir ısı pompası sistemi kazanacaksınız.


Futbol efsanesi Giovane Élber, “Isıtmada da sporda olduğu gibi: En iyi sonuçları ancak doğru teknoloji, akıllı bir strateji ve güçlü takım arkadaşlarıyla birlikte elde edebilirsiniz” diyor. “Bu yüzden FC Bayern Münih ile birlikte Viessmann'ın Almanya'da ısıtmaya geçiş konusundaki kararlılığını destekliyorum. “Çünkü daha iyi ısıtma için birlikte atağa çıkmanın zamanı geldi.”


Bu sayfadaki içerik Ströer Content Group Sales GmbH tarafından işbirliğiyle oluşturulmuştur. Viessmann İklim Çözümleri SE, Viessmannstraße 1, 35108 Allendorf (Eder) yarattı.
 
Üst