HDP’li Güzel’le PKK’lı teröristin fotoğraflarına ait yeni detaylar! Şifre Koçero Gülü

CesHef

Global Mod
Global Mod
HDP’li Güzel’le PKK’lı teröristin fotoğraflarına ait yeni detaylar! Şifre Koçero Gülü HDP’li Semra Güzel’in, PKK’lı terörist Volkan Bora’yla çektirmiş olduğu fotoğraflara ait yeni bilgilere ulaşıldı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in, terörist Volkan Bora ile 2016’da Adıyaman kırsalında buluştuğu ortaya çıktı.


Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının, PKK’nın kent yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında H.D, örgüte yardım ettiği savıyla gözaltına alındı. HTS incelemesinde 2016’da cep telefonuyla HDP’li Semra Güzel ile hayli sayıda irtibat kurduğu belirlenen H.D, kendisine ilişkin telefonla terörist Volkan Bora’nın Güzel’le görüştüğünü söylemiş oldu.


“SÖZLÜM SEMRA İLE GÖRÜŞTÜM”

H.D. tabirinde, tarlada çalıştığı sırada Volkan Bora ile karşılaştığını, sözlüsünü arayacağını söylemesi üzerine Bora’ya kullandığı cep telefonunu verdiğini aktardı. H.D, bulunduğu yerden biraz uzaklaşarak telefonda görüşen terörist Bora’nın ondan sonrasında “Sözlüm Semra ile görüştüm” diyerek cep telefonunu iade ettiğini ve teşekkür ettiğini bildirdi.


Bu hadiseden yaklaşık 10 gün daha sonra tarlada çalıştığı sırada iki örgüt mensubuyla yanına gelen terörist Bora’nın sözlüsüyle görüşeceğini belirterek telefonunu istediğini aktaran H.D, terörist Volkan Bora’nın ikinci toplantıdan 15 gün daha sonra ise kendi meskenine geldiğini ve telefonunu istediğini anlattı.


H.D, Bora’nın “Semra gelse beni Adıyaman’a gdolayır müsün?” diye sorduğunu, riskli olduğunu belirterek, bunu kabul etmediğini söylemiş oldu.

GÜZEL’İN BORA İLE BULUŞMASI

H.D, PKK’lı Volkan Bora’nın yaklaşık bir hafta daha sonra kendisiyle bir daha irtibat kurduğunu ve Adıyaman’a gelecek Semra Güzel’i kırsal bölgeye getirmesini istediğini dediğini ve bu sırada Güzel’le telefonda görüştüğünü kaydetti.

Bu toplantıda Adıyaman’da buluşma yeri ve saati belirlendiğini lisana getiren H.D, ondan sonrasında belirlenen günde Semra Güzel’i buluşma noktasından alarak terörist Bora’nın istediği bölgeye götürdüğünü belirtti.


H.D, terörist Volkan Bora’nın “Yarın tıpkı saatte gel Semra’yı götür.” söylemiş olduğini bildirdi.

Güzel’i, Bora ile kırsal bölgede bıraktığını anlatan H.D, bir gün daha sonra Güzel’i bıraktığı bölgeden alarak Adıyaman’a götürdüğünü söylemiş oldu.

ŞİFRE: KOÇERO GÜLÜ

H.D, sözünde, “Bu buluşmadan bir hafta daha sonra Volkan Bora, bir örgüt mensubuyla yanıma gelerek bir not vereceğini ve bu notu Diyarbakır’da Semra Güzel’in çalıştığı hastaneye götürmem gerektiğini söylemiş oldu. Volkan Bora, notu teslim ederek “Koçero gülü, dememi istedi, bunun kendi ortalarındaki şifre olduğunu söylemiş oldu. Diyarbakır’da Güzel’in çalıştığı hastaneye giderek notu teslim ettim.” dedi.


Yapılan incelemeler ve HTS kayıtları da H.D’nin bu beyanlarını doğruladı. Arama ve sinyal kayıtlarını içeren HTS raporlarına göre, Güzel iki defa Adıyaman’a gitti. Birinci gidiş tarihi 21 Mayıs 2016’da 7 defa H.D. ile telefon irtibatı kuran Güzel’in telefonu son olarak akşam saatlerinde, terörist Bora’nın 2017’de etkisiz hale getirildiği Akçalı kırsalında sinyal verdi ve 22 Mayıs 2016 akşam saatlerine kadar rastgele bir baz istasyonundan sinyal alınmadı.


Hoş, 5 Haziran 2016’da da Adıyaman’a gitti.

Cep telefonu sinyali akşam saatlerinde kesildi, 6 Haziran 2016 akşam saatine kadar hiç bir baz istasyonundan sinyal alınmadı. Güzel, 5 Haziran 2016’da da H.D. ile 11 kere telefonla irtibat kurdu.

HDP’li Semra Güzel, terörist Volkan Bora ile PKK kampındaki fotoğraflarının ortaya çıkmasının akabinde HDP resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Bora’nın sözlüsü olduğunu belirtmişti.


Hoş, “2013-2015 yılları içinde başlatılan tahlil ve barış sürecinin olumlu havası içerisinde çocuklarını, annelerini, babalarını ve sevdiklerini görmeye çalışan biroldukça kişi üzere ben de Volkan Bora’ya ulaşmaya çalıştım. Bahsi geçen bölgeye gittiğimde iki bayan tarafınca karşılandım. Bana güvenlik şartları niçiniyle kendi kıyafetlerinden giymem gerektiği söylendi. bir süre bekledikten daha sonra orada olduğunu öğrendim ve görüştük. İşte basına servis edilen fotoğraflar bu görüşmeye ilişkin fotoğraflardır.” açıklamasında bulunmuştu.

KILIÇDAROĞLU’NU ZORA SOKACAK AYRINTI

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’li Hoş ile PKK’lı terörist Volkan Bora’nın görüşmelerinin tahlil sürecinde olduğunu belirterek hükümeti gaye almıştı. Lakin ortaya çıkan yeni ayrıntılar, HDP Milletvekili Güzel’in, PKK’lı teröristle tahlil sürecinden daha sonra da görüşmeye devam ettiğini ortaya koydu.


KAYNAK: AA
 
Üst