Havuz suyu yeşil mi? Bu ev ilaçları yardımcı olacaktır

Sefer

Global Mod
Global Mod



Yeşil havuz suyu sadece hoş olmayan bir görüntü olmakla kalmaz, aynı zamanda yaz aylarında hoş bir serinlemeyi de genellikle engeller. Burada hızlı yardıma ihtiyaç var.


Yeşil havuz suyuna yosunlar neden olur. Alglerin ortaya çıkmasının nedenleri, diğerlerinin yanı sıra, uygun olmayan bir pH değeri, yanlış temizlik ve bakım ile saç, yaprak veya böceklerden kaynaklanan kirlenmedir. Alglerin büyümesi için en uygun iklim, 7.5’lik bir pH değerinden itibaren oluşur.


pH, arıtma ve su sıcaklığı


Bu nedenle, yapılacak ilk şey havuzunuzun pH’ını test etmektir. Gelecekteki temizlik için 7,0 ila 7,4 puan hedefleyin. Sirke, havuz suyunun pH’ını doğal olarak düşüren etkili bir maddedir.


Temel olarak, pH’ı 0,2 düşürmek için 10 metreküp suya bir litre sirke kullanın. Optimum temizlik için 15 ila 18 derece arasında bir su sıcaklığına ihtiyacınız vardır. Yüzeysel kirleri bir fırça ve ağ ile de temizleyebilirsiniz.


Sirke, aktif oksijen ve sofra tuzu


Sirke etkisini üreme alanındaki yosunları yok ederek gösterir ve asetik asitleri parçalayarak öldürücü etkisi olan tuzlar oluşturur. Sirkenin kokusu sizin için çok yoğunsa aktif oksijen kullanın. Bu klor ile karşılaştırılabilir.


Bir alternatif, düşük dozlu sofra tuzudur. Antiseptik etkisi ile yosunlarla savaşır, ancak tuzdan dolayı metal cisimlere de saldırır ve bu nedenle her tür havuz için uygun değildir.


Önleme İpuçları


Sizi uzun bir temizleme prosedüründen kurtarmak için, işte önleme için ipuçları:

  • pH’ı düzenli olarak kontrol edin
  • Sirke, aktif oksijen veya sofra tuzu kullanımı
  • Kirlenmeyi önlemek için havuzu yarı saydam olacak şekilde örtün
  • Filtreyi günde birkaç saat açın
  • Havuz ekipmanını temizleyin ve yüzmeden önce hızlı bir duş alın
  • Havuzu yosun için tekrar tekrar kontrol edin
Algler tehlikeli midir?


Prensip olarak algler ne insanlar ne de hayvanlar için bir sağlık riski oluşturmaz. Bir istisna, fermantasyon gazları oluşturabilen alg patlamalarıdır. Bunlar insanlar için zehirlidir. Erken temizlik ile bunu önleyebilirsiniz.


Mavi-yeşil alglere dikkat


Köpekler için ölümcül olabilen mavi-yeşil alglere özellikle dikkat etmelisiniz. Mavi-yeşil algler siyanobakterilerden oluşur. Onları yoğun, yeşil yosun örtüsünden ve balıksı kokudan tanıyabilirsiniz. Bu algleri esas olarak bahçe göletleri, göletler ve göller gibi doğal su kütlelerinde bulacaksınız.


Yeşil havuz suyu da tehlike kaynağı


Yeşil havuz suyu dip görüşünüzü alıp götürür. Bu özellikle küçük çocuklar ve yüzme bilmeyen hayvanlar için tehlikelidir. Burada özel dikkat gösterilmesinin nedenlerinden biri de budur.
 
Üst