Global sıhhat şirketi Türkiye’de faaliyete başladı

Batu19

New member
Dünya çapında bayan sıhhatini odak noktası belirleyen tek global şirket olan Organon artık Türkiye’de. Merck’in bir yan kuruluşu aracılığıyla kurulmuş global bir sıhhat şirketi olan Organon’un Türkiye’de faaliyete geçmesi ülke çapında istihdam ve yenilik fırsatları da yaratacak. Organon’un bayanlara yönelik sıhhat hizmetlerinin gelişmenini destekleyen ögelerinin başında, hastaların belli gereksinimlerini karşılamak için eşsiz teknolojilere ve tedavilere daha süratli erişmelerini sağlayan biyobenzerler ve bilinen markaların desteklenmesi geliyor.

60’tan fazla ilaçtan oluşan portföyü bulunuyor

Organon, 140’dan fazla pazarda insanlara hizmet verirken elde ettiği yıllık yaklaşık 6,5 milyar dolarlık gelirinin yaklaşık yüzde 80’i ABD haricinden elde ediliyor. Organon, 2021 yılı baz alınırsa düşük-orta tek haneli büyüme oranıyla uygun bir pozisyonda olduğuna inanıyor. Hasta muhtaçlıkları ve bayan sıhhatinde en büyük tesire sahip olan klinik gelişimin ve hasta güvenliğinin yetkili üniversal yetenekleri, Organon’un inovasyon yaklaşımlarını yönlendiriyor. Organon’un Türkiye’deki sunduklarının temelini ise şu üç ana öğe oluşturuyor:

Biyobenzerler

Yeni iş birlikleri ile yeni hastalık bölgelerine yanlışsız genişlerken, teklifleri yeni coğrafyalara taşıyarak aktif bir biçimde sağlam altyapı oluşturmak.

Bayan sıhhati

Bayan sıhhati sanayisindeki biroldukca şirketin araştırmasını yaptığı 140’tan fazla terapi ile emel, bayanlar için gelecek vaat eden fırsatları belirlemek, geliştirmek ve bedel katmak.

Tanınmış markalar

60’tan fazla ilaçtan oluşan portföyüyle, kardiyovasküler hastalıklar, teneffüs rahatsızlıkları, non-opioid ağrı tedavisi ve dermatoloji dâhil çeşitli alanları kapsıyor. Bu geniş eser kümeleri ve sağlam markalar, Organon’un büyümesi ve yeni fırsatlara yatırım yapmasının önünü açan kıymetli itici güçler olarak nitelendiriliyor.

“Kadın sıhhatinin kıymetini anlamaya çağırıyoruz”

Organon MENAT Bölgesi’nden sorumlu Genel Müdür Ramy Koussa, şirketin vizyonunu şöyleki açıklıyor: “MENAT Bölgesi büyümeye devam ediyor ve önümüzdeki senelerda daha da gelişmesi bekleniyor. Bu müddet zarfında, bayanların günlük ömürlerini etkileyen bayanlara mahsus sıhhat problemlerine ve tedavilerine odaklanmak gerektiğinin farkındayız. Uzmanlığımız, eserlerimiz ve teknolojimizle, bayanların karşılaştığı durumlara karşı bölgedeki değişime ön ayak olmak istiyoruz. Bayanları daha güzel ömür standartlarına erişmeleri için sıhhatlerinin değerini anlamaya çağırıyoruz” diyor.

“Sağduyulu ve iddialıyız”

Organon Türkiye Önderi Murat Oymak, bölümün büyümesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirterek şunları söylüyor: “Türkiye’nin mevcut ilaç bölümü, IQVIA – IEIS verilerine nazaran yaklaşık 47,9 milyar TL bedelinde. Tek odak noktamızı bayanların sıhhat problemleri ve tedavileri olarak belirleyip dalın büyümesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu gayemiz, makul sıhhat alanlarında bayanların gereksinimi olan özel ögelere odaklanıyor hem de, kapsayıcı bir gaye olarak hem bayanların günlük ömürleri birebir vakitte iktisat üstündeki olumlu tesirini vurguluyor. Gayemizi bir üst düzeye taşımak için, odak noktamıza sahip çıkıyoruz; sağduyulu ve iddialıyız. Daha sağlıklı bir toplumu daha sağlıklı bayanların yaratacağına inanıyoruz” diyor.

Organon Araştırma ve Geliştirme Lideri Sandy Milligan ise, “Kadınlara, şartlarını kabul etmeleri ve normalleştirmeleri söylendi. Organon’un maksadı ise bunu değiştirmek. Bu yaklaşımın hayli başarılı olacağına inancımız tam. Hastalıkları daha erken teşhis etme, hastalıkların seyrini yahut sıhhat şartlarını değiştirme gücünü keşfetmeyi ve kararında bayanların hayat kalitesini her kademede uygunlaştırmayı umuyoruz” diyor.

“Daha sağlıklı bayanlar daha sağlıklı gelecekler yaratabilir”

Bayanların sıhhati alanındaki zorluklara tahlil bulmak ismine bayanların yaşadıklarını manaya ve harekete geçme muhtaçlığının farkında olan Organon, bu çerçevede kuvvetli bakış açıları, sesler ve imgeleri barındıran bir multimedya teşebbüsü olan “Wall of Voices”ı (Sesler Duvarı) oluşturmak için dünyanın dört bir yanından sesleri bir ortaya getirdi ve bu illüstrasyonu New York Borsası’nın (NYSE) haricinde sergiledi. Organon, dünyanın dört bir yanından bayanları, www.HereForHerHealth.com sitesindeki dijital “Wall of Voices” ortamına seslerini eklemeleri için “mikrofonu” almaya davet ediyor. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Kolu Öğretim Üyesi ve Türkiye Osteoporoz Derneği Eski Lideri Prof. Dr. Özlen Peker, sıhhat hizmetlerinde bayan odaklı bir yaklaşımın gerekli olduğunu belirterek, “Temel gayemiz, toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik eden halk sıhhati hizmetine dünyanın tüm bayanlarının erişimini sağlamaktır. Bunu başarmak için argümanlı, teşebbüsçü ve sağduyulu olmaya odaklanıyoruz. Daha sağlıklı bayanlar daha sağlıklı gelecekler yaratabilir” diyor.


Hibya Haber Ajansı
 
Üst