Fırını önceden ısıtın: Buna dikkat etmek önemlidir

Sefer

Global Mod
Global Mod
Sonuç olarak hamur işi zarar görebilir


Fırını önceden ısıtın: Birçok kişi bunu yanlış yapıyor


Fırını önceden ısıtıyorsanız boş olduğundan emin olmalısınız. Tepsinin ısınması pişirme sonucunu olumsuz etkileyebilir.


Güncellendi: 12/11/2024 – 10:04|Okuma süresi: 3 dakika

Haberleri takip et
Paylaş menüsü açık
Makaleyi paylaş

Zamandan veya enerjiden tasarruf etmek için birçok kişi soğuk pizzalarını, hamurun bulunduğu kek kalıbını veya pişirme rulolarını önceden ısıtılmamış fırına koyar. Bu mantıklı mı? Peki neden ilk kurabiyeler hala yumuşak ve yumuşakken sonraki pişirme partileri kuru ve sert oluyor?

Pişirme: Hamur işi başlangıçta sıcak bir tepsiye yerleştirilirse başarısız olabilir.

Resmi büyüt


Pişirme: Hamur işi başlangıçta sıcak bir tepsiye yerleştirilirse başarısız olabilir. (Kaynak: ArtMarie/getty-images-bilder)


Ön ısıtma sırasında fırın tepsileri ve diğer eşyaların fırında yeri yoktur. Gereksiz yere ısınıyorsunuz ve bu da enerjinizi tüketiyor. Ayrıca hamur işleri sıcak bir tepside bozulabilir.


Bunun nedeni hamurdaki bir tür ısı şokudur. Ani ve büyük sıcaklık farkı onun için çok büyük. Ancak etkileri daha sonra belirginleşir. 200 derecede bir tepsiye yerleştirilen soğuk pişmiş ürünler, pişirildikten sonra ya sert ve çıtır olur ya da çok yumuşak olur: örneğin dondurulmuş pizzalar ve rulolar sert ve kuru olma eğilimindedir. Kek hamurunu pandispanya gibi sıcak bir tepsiye koyarsanız sert bir sonuç bekleyebilirsiniz. Bununla birlikte, bir pandispanyayı sıcak bir rafın üzerine kalıba yerleştirirseniz, bu genellikle bir sorun değildir ve pişirme sonucunu etkilemez – bu durumda destek yüzeyi çok küçüktür.


Kurabiye veya bisküviler de sıcak tepside özelliklerini değiştirir. Bu, Noel pişirme sürecinde kolayca görülebilir. İlk kurabiye partisi genellikle takip edenlerden çok daha yumuşaktır. Bu, hamurun maruz kaldığı termal şokun bir sonucudur. Taze kesilmiş kurabiyeler genellikle mutfakta yeterli pişirme ekipmanı veya alan bulunmadığından hala çok sıcak olan bir tepsiye yerleştirilir.


Burada birkaç sayfayla çalışmak faydalı olacaktır. Bu, birinin fırındayken diğerinin her zaman soğuyabileceği anlamına gelir. Pişirmeye devam etmeden önce tek bir tepsi kullanıp soğumasını beklemek mantıklı değil. Fırın boş çalışıyor ve bu da çok fazla enerji ve paraya mal oluyor. Bu nedenle ek fırın tepsilerine yatırım yapmaya değer.


Çoğu durumda fırını önceden ısıtmaktan kaçınabilirsiniz. Hazırlama önerilerinde belirtilse bile bu her zaman böyle olmak zorunda değildir. Kızartma veya buğulama yemekleri özellikle soğuk fırına konulduğunda başarılı olur. Normal bir pastayı önceden ısıtmayı da atlayabilirsiniz.


Kesin olarak tanımlanmış bir süre boyunca ve sabit sıcaklıkta fırında kalması gereken yemekleri güvenli tarafta tutmak için önceden ısıtmanız gerekir.


Hava sirkülasyonunda, ekmek ve milföy hamurlarının yanı sıra pandispanya gibi hassas hamurlar dışında ön ısıtmaya genellikle gerek yoktur.


Fırının belirli bir sıcaklığa kadar önceden ısıtılması gerekiyorsa, önceden birkaç dakikaya daha ihtiyacınız olacaktır. Bu nedenle birçok tarif, yemeği hazırlamadan önce onu açmanızı önerir.


Elektrikli fırının doğru sıcaklığa ulaşması yaklaşık 15 dakika sürer. Yemeğe bağlı olarak başlangıçta veya hazırlama sırasında ısıtmanız gerekebilir. Bunu yapmak için tüm tepsileri veya pişirme kalıplarını fırından çıkarın.


Bir raf kullanmak istiyorsanız, pişirme işlemine başladığınızda rafı doğru yüksekliğe ayarlayın. Genellikle fırının ortasına yerleştirilir. Tarifi önceden kontrol edin.


Şimdi uygun sıcaklığı ayarlayın ve fırın bu sıcaklığa ulaşana kadar bekleyin. Modele bağlı olarak sıcaklık görüntülenir, fırından bip sesi duyulur veya küçük bir ışık yanıp söner.


Gaz sobasının pişirme haznesini önceden ısıtmak için boşaltın. Daha sonra gerekirse ızgarayı doğru yüksekliğe yerleştirin. Tarif, gerekli sıcaklığın yanı sıra rafın yerleşimini de belirtir. Şimdi fırını açın ve doğru sıcaklığa gelene kadar bekleyin.
 
Üst