Fen lisesi müdürlerine tarih ve kültür anlatıldı

Sefer

Global Mod
Global Mod
Millî Eğitim Bakanlığı, sayısal yüklü eğitim verilen fen liselerini yöneten okul yöneticilerine yönelik 7 başlıkta “Tarih, Kültür ve Medeniyet Bilinci” semineri düzenledi. 649 eğitimcinin katıldığı seminerde alanında uzman akademisyenler ‘dijital çağda eğitim’, ‘Türk kültüründe eğitim’, ‘edebiyat ve toplum’, ‘Türklerin dünya tarihli yeri’, ‘Türk kültürü ve töresi’, ‘İslam medeniyeti’, ‘Müzeciliğin kültür, medeniyet ve eğitimdeki yeri’ hususlarını anlattı.

KELİMELER ÖNEMLİ

‘Maziden atiye Türk eğitimine psiko-felsefi açıdan bir bakı’ başlıklı sunumda konuşan Doç. Dr. Osman Sezgin, sözlerin eğitimde ve hayatımızdaki yerini, irtibatın gücünü lisana getirdi. Sezgin, ruh, kalp, akıl, fehim, basiret, feraset sözlerinden hareketle insan zihin ve gönül dünyasında sözlerin epeyce değerli olduğuna ve eğitimde kıymetlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

BİRBİRİNDEN YARARLANMALI

‘Türklerin dünya tarihli yeri’ hakkında bilgi veren Prof. Dr. Erhan Afyoncu da, “Türk tarihinin bugüne kadarki gelişim sürecinde öteki ülkelerle ilgilerinin yanı sıra daha huzurlu ve özgür bir ortam oluşturdu. Tarih ve eğitimin birbirinden yararlanılarak bir deneyim transferi olarak kullanılması gerekiyor” sözünü kullandı.

İSLAM’LA KELAM SAHİBİ OLDULAR

‘İslam medeniyeti’ temalı bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. M. Sabri Küçükaşçı ise İslamiyet’i kabul eden ülkelerin kendilerindeki kültürel özellikleri de harmanlayarak kurdukları medeniyetin dünyada kelam sahibi olduğunu ve uzun mühlet bu anlayışın insanlığın ilerlemesine katkısını örneklerle anlattı.
 
Üst