Erdoğan’dan enflasyon ve memur artırımları için son dakika açıklaması

CesHef

Global Mod
Global Mod
Erdoğan’dan enflasyon ve memur artırımları için son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Küme Toplantısı’nda gündemdeki gelişmelerle ilgili son dakika açıklamalarında bulundu.

Yeni yılın milletimize hayırlar getirmesini dileyerek başlayan Erdoğan, Ulusal Futbolcu Ahmet Çalık’ın ailesine de taziyelerini sundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Ülkemizin memleketler arası alanda nasıl köşeğe sıkıştırılmaya çalışıldığını unutmadık. Milletimizle bir arada istikbalimize sarıldıkça maruz kaldığımız taarruzların cephesi genişledi.

Ülkemizi Türkiye modeli ile dünyanın en büyük 10 iktisadı ortasına sokma maksadımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Türkiye 15 Temmuz’u bertaraf ettikten daha sonra batılı ülkelerin husumetiyle karşı karşıya kalmıştır. Ülkemize karşı uygulanan örtülü ambargo, finans araçlarının öne çıkarıldığı bir boyuta ulaşmıştır.

ENFLASYON BİLDİRİSİ

Salgın devrinde son derece başarılı bir idare sergiledik. Salgın süreci global iktisadın 2008 finans kriziyle bozulan istikrarlarını alt üst etti. Gelişmiş ülkeler 5 katına çıkan enflasyonla yüzleşmek durumunda kaldı. Enflasyon tarihlerinde görülmemiş orana ulaştı.

Ülkemizde enflasyon sorunu olağan olarak vardır. Buna ek olarak kur meselesiyle boğuşmuştur. Döviz kurunda olduğu üzere ekonomimizin gerçekleriyle uyuşmayan bir enflasyon vardır. En kısa vakitte bunun önüne geçeceğiz.


“TEMMUZ’DA TEKRAR DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Milletimizin hiç bir ferdini enflasyon karşısında ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Önümüzdeki temmuz ayında enflasyona bakarak gerekirse çalışanlarımızın durumunu bir daha değerlendireceğiz. Bay Kemal çıkmış konuşuyor, bu iş bizim işimiz. Sen geriden geliyorsun.

ÖZEL OKULLARA ARTIRIM HUDUDU

Özel okullardaki fiyat artışlarını enflasyonla yani yüzde 36 düzeyinde sınırladık. Biz kimin ne söylemiş olduğine değil kendi stratejimize bakarak işleri yürüteceğiz.

YAZ AYLARINA İŞARET ETTİ

Önümüzdeki yaz aylarında gayretlerimizin meyvelerini daima birlikte almaya başlayacağız. İşte bu biçimde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2023 tarihi bir dönüm noktası unutulmaz bir bayram haline dönüşecektir. İktisatta şampiyonlar liginin kesimi haline getirme konusunda azimliyiz.”

AKÇAKALE SALDIRISI

Akçakale hududumuzda bölücü terör örgütünün döşediği patlayıcı niçiniyle şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmayacak. Ülkemize yönelik terör tehditlerini kaynağında kurutmaya devam edeceğiz. Nerede terör tehdidi var ise orada olmaya devam edeceğiz.

“KARŞIMIZA ÇIKARACAKLARI ADAY MUHAKKAK DEĞİL”

Türkiye bu muhalefet meselesini nasıl çözer bilmiyoruz. İktidara takipler fakat bir vizyon yok. Karşımıza çıkaracakları aday konusunda anlaşamıyorlar. Saç saça baş başa hengameye dönüşmüş durumda. yakında adliyelik olurlarsa şaşırmayın.

Kendi değimleriyle Atatürk’ün partisi CHP’yi Kandil’in kapı kuluna dönüştürdüler. Bayat taktiklerinde artık deniz tükenmiştir. Düzgünce denetimi kaybetmeye başladılar. Ağız sihaline tutulmuş kifayetsizler misali hezeyanlarının nereye varacaklarını kendileri de bilmiyor.
 
Üst