Döviz mevduatlarında 1 milyar doları aşan artış

Yasin

New member
Döviz mevduatlarında geçen hafta 1 milyar doları aşan artış kaydedildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bilgilerine bakılırsa yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 15 Nisan haftasında 1,12 milyar dolar artış gösterdi. Parite tesirinden arındırılmış artış ise 780 milyon dolar olarak kaydedildi.

Gerçek şahısların döviz mevduatlarında parite tesirinden arındırıldığında 175 milyon dolarlık düşüş izlenirken, hukuksal şahısların döviz mevduatlarında 956 milyon dolarlık artış yaşandı.

Merkez Bankası’nın döviz rezervlerindeki artış eğilimi de devam etti. TCMB’nin brüt rezervleri 112,3 milyar dolara yükseldi. Net rezervler ise 19,1 milyar dolar oldu.

Swaplar hariç net rezervlere bakıldığında ise ilgili haftada bu bilginin eksi 44,5 milyar dolar olarak gerçekleştiği görüldü.

Rezervler açısından da bir müddetdir izlenen kur muhafazalı mevduat sayılarına bakıldığında ise bu enstrümanda 756,6 milyar TL toplandığı izlendi. bundan evvelki hafta bu büyüklük 728,7 milyar TL olmuştu.

Haftalık menkul değerler istatistikleri pay tarafına girişlerin devam ettiğini gösterdi. 15 Nisan haftasında yabancı yatırımcı nette 27 milyon dolarlık pay, 37 milyon dolarlık tahvil aldı.
 
Üst