Dikkat! Bu nedenle meyve ve sebze fileleri sarı çöp kutusuna ait değildir.

Sefer

Global Mod
Global Mod
Portakallar ve patatesler genellikle elastik sebze veya meyve ağlarında satılır. Alışveriş yaparken pratik olmalarına rağmen bertaraf edilmesi karmaşıktır.


Daha soğuk havalar sadece sonbahar ve kışın başlangıcını değil, aynı zamanda portakal ve köknar ağaçlarının mevsimini de müjdeliyor. Onların ortak noktaları ne? Daha iyi nakliye için uygun plastik ağlarda sunulurlar. Ancak bu bebek taşıyıcılarını elden çıkarırken, genellikle ciddi sonuçlara yol açabilecek küçük bir hata yapılır.


Ağlar bu sorunlara neden olur


Pek çok tüketici, içine portakal, mandalina, patates ve soğanların – ve aynı zamanda köknar ağaçlarının – paketlendiği plastik ağların sarı çöp kutusuna veya çuvalına atılması gerektiğini varsayar. Bu aynı zamanda basın sözcüsü ve “Atık ayrıştırma işleri” uzmanı Axel Subklew tarafından t-online tarafından da doğrulandı.

Noel ağacı: Noel ağaçları, daha kolay taşınabilmesi için plastik ağlara sarılır.
Noel ağacı: Noel ağaçları, daha kolay taşınabilmesi için plastik ağlara sarılır.

Noel ağacı: Noel ağaçları, daha kolay taşınabilmesi için plastik ağlara sarılır. (Kaynak: makasana/getty-images-pictures)

Ancak, yalnızca malzeme türü dikkate alınır. Yapı ve ilişkili komplikasyonlar isimlendirilmemiştir. t-online’dan çeşitli imha şirketlerine yapılan bir sorgunun ortaya çıkardığı gibi, atılan meyve ve sebze fileleri teorik olarak geri dönüştürülebilir. Ancak pratikte sorunlar çıkabilir.


ALBA Group’un avukatı ve basın sözcüsü Susanne Jagenburg şöyle açıklıyor: “Aslında, patatesler veya köknar ağaçları için kullanılanlar gibi daha uzun ağlar, ilgili agregaların etrafına dolanabilecekleri ve dolayısıyla da sistem mümkün.” Jagenburg, bu trafik sıkışıklığının büyük bir masrafla ortadan kaldırılması gerektiğini söylüyor. “Kasetleri ilgili sistem bileşenlerini de sarabilen eski video kasetlerde durum daha da kötü.”


Bertaraf şirketleri için gereksiz maliyetlerden ve dolayısıyla tüketiciler için atık maliyetlerindeki buna bağlı artıştan kaçınmak için, bu tür ağların artık çöp kutusuna atılması ve böylece ayırma sistemlerindeki komplikasyonları önlemesi tavsiye edilir. Tabii ki, hem maliyet hem de ekolojik nedenlerle bu tür yapılandırılmış ambalajlar olmadan yapmak daha iyidir.
 
Üst