Cumhurbaşkanı Erdoğan: Madem Kılıçdaroğlu’nun hayali var, katkıda bulunalım

CesHef

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Madem Kılıçdaroğlu’nun hayali var, katkıda bulunalım Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Küme Toplantısı’nda konuştu. CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına reaksiyon gösteren Erdoğan, “bedava elektrik” kelamıyla ilgili verdiği talimatı anlattı.

Erdoğan’ın bahse ait açıklamalarından öne çıkanlar şu biçimde:

Son periyotta yaşanan kimi hadiseler, bu ülkenin en büyük sorunu muhalefettir tespitini tekrar yine haklı kılıyor. Bir ülkede demokrasilerde muhalefet ne işe fayda? Muhalefetin vazifesi, milletin sıkıntılarına ve ülkenin sıkıntılarına iktidardan daha yeterli tahliller bulacak vizyonu ortaya koymak değil midir? Pekala CHP’nin çok yıllık muhalefet periyodunda rastgele bir vizyonu ortaya koyduğunu bakılırsan var mı? Yok. CHP’nin ülkenin rastgele bir problemine tahlil sağladığını goren var mı? Yok. Pekala ne işe fayda bu CHP? Bunun yanıtını CHP’nin başındaki zata bakarak vermek gerekir. CHP’nin başındaki zat, artık zırvalık ötesine geçip hezeyan derecesini alan palavra, iftira ve çarpıtma siyasetiyle milletimizin cümbüşü haline dönüştü. Anlaşılan, ülkede komedyen eksiği var ki CHP’nin başındaki zat orayı doldurmak için tüm gücüyle çalışıyor.

“MADEM KILIÇDAROĞLU’NUN BU TÜRLÜ BİR HAYALİ VAR…”

Ana muhalefet makamı, milleti eğlendirme değil, milletin kaygılarına alternatif tahliller bulma yeridir. Madem Kılıçdaroğlu’nun bu biçimde bir sıkıntısı yok, kendisi işin cümbüşünde; biz de bu zatın parlak fikirlerini hayata geçirebilmesine biraz katkıda bulunalım. Biliyorsunuz bu zat geçtiğimiz haftalarda Şanlıurfa’ya gidip CHP’ye geçmesi halinde belediyenin çiftçilere elektriği parasız vereceğini söylemiş oldu. Bu zat, 2019 seçimlerinde de bir hayli yerde belediye lider adaylarını alarak hiç kimseyi işten çıkarmama, her tarafı metro sınırıyla donatma, suyu ucuzlatma, her aileye maddi dayanak, her çocuğa parasız süt üzere vaatlerle de milletin karşısına çıkmıştı. Madem CHP Genel Lideri’nin bu biçimde bir hayali, bu biçimde bir düşü var, bu biçimde bir “orijinal” düşü var biz de belediyenin CHP’de olduğu yerlerde kendisine yardımcı olalım dedik. Arkadaşlarımıza talimat verdik: Nerede bir CHP’li belediye idaresi var ise orada çiftçiye parasız elektrik başta olmak üzere tüm bu vaatleri yerine getirmelerini sağlayacak adımlar atılacak. CHP’li belediyeler aşikâr ki yoğunluktan kelamlarını hayata geçirecek teklifleri belediye meclislerine getiremiyorlar, onların yerine bizim arkadaşlarımız bu yükü omuzlayacaklar.
 
Üst