Çimleri sabah veya akşam biçmek farketmez

Sefer

Global Mod
Global Mod
Sabah işe gitmeniz gerekiyorsa, önceden çimleri biçmek için neredeyse hiç vaktiniz olmaz. Ama sadece akşamları kesmek iyi mi?

Bir bakışta en önemli şeyler

Çimler haftada bir veya iki kez biçilmelidir. Çim biçme makinesini sabah veya akşam kullanmanız fark etmez. Çünkü günün bir saati daha uygundur.


Çimleri biçmek için en iyi zaman


Çim biçmek için en iyi zaman genellikle sabahın erken saatleridir. Sonra sabah çiyi yok olur, böylece çim artık ıslak olmaz. Ek olarak, güneş radyasyonu o kadar güçlü değildir ve sıcaklıklar hala nispeten düşüktür.


Güneş ışınları genellikle günün bu saatlerinde çok yoğun olduğu için çimler öğleden sonra biçilmemelidir. Taze kesim nedeniyle saplar yanıklara karşı daha hassastır. Akşam, güneş çimleri çoktan kurutmuştur, böylece kesilen kenarlar artık temiz değil, yıpranmış olur. Bu da yeşil alanın huzursuz ve bakımsız görünmesine neden olur. Ancak son iki nokta mayıs ve eylül ayları arasında belirleyici rol oynuyor.


Ancak Mart’tan Nisan’a ve Eylül’den Ekim’e kadar bile çimler akşamları biçilmemelidir. En azından geceleri sıcaklık 10 santigrat derecenin altına düştüğünde. Taze kesim ve düşük, yorucu sıcaklıklar nedeniyle, saplar patojenlere karşı daha az dirençlidir.

Çim: Sonbaharda uygun bakım önemlidir.
Çim: Sonbaharda uygun bakım önemlidir.

Çim: Sonbaharda uygun bakım önemlidir. (Kaynak: imago)
doğru yükseklik


Çim bıçaklarının uzunluğu dört ila altı santimetre arasında olmalıdır. Çim daha uzunsa bükülebilir. Daha kısa olursa, çok yoğun güneş radyasyonu dünyayı çok fazla kurutabilir.


Akşam çimler ne zaman biçilmelidir?


Ancak sabah veya öğlen yağmur yağarsa, çimlerin tekrar kuruması ve geceleri sıcaklıkların çok fazla düşmemesi koşuluyla çim biçme işlemini akşam saatlerine kaydırabilirsiniz.


Dinlenme sürelerini gözlemleyin


Ancak, Pazar günleri biçme yasağının iki istisnası vardır:

  • Motoru olmayan ve bu nedenle ses ve gürültü çıkarmayan manuel çim biçme makinesi kullanılmaktadır.
  • Ya da çim biçme işlemi gürültüden rahatsız olunacak yerleşim yerlerinin olmadığı bir alanda yapılır.
 
Üst