Çilek fındık mı yoksa çilek mi? Buna meyveler de dahildir

Sefer

Global Mod
Global Mod



Çilek pek çok farklı şekilde kullanılabilir ama yine de tadı her zaman yaz ve güneş gibidir. Peki meyveler ne için?


Adından dolayı birçok kişi çileğin meyve olduğunu varsayar. Ancak bu doğru değil. En azından botanik açıdan bakıldığında çilek, koleksiyon yemişlerinden biridir.


Sebebi: Kırmızı posa sadece bir yan üründür. Bu nedenle çilek sahte bir meyvedir. Bitki için çok daha önemli ve dolayısıyla sınıflandırma, dışta bulunan çok sayıda sarı taneciktir (fındık). Bu yemişler, tabiri caizse gerçek meyvelerdir ve dolayısıyla yeni çilek bitkilerinin yetiştirilebileceği tohumlardır (meyve başına 100 ila 150 parça). Bunu nasıl yapacağınızı burada bulabilirsiniz.


bilgi
Ahududu ve böğürtlen de meyve değildir. Botanik açısından konuşursak, sert çekirdekli meyveler olarak gruplandırılırlar.


Çilek meyve midir?


Ancak çilek (Fragaria) bir meyvedir. Yani bir sebze değildir, nispeten büyük miktarda su içermesine rağmen, bitkiler çok yüksek büyümezler ve meyvelerini yere yakın verirler.


bilgi
Çilekler çok sağlıklıdır. Yüksek miktarda C vitamini, mineral ve meyve asidi içerirler. Ayrıca 100 gramında 37 kilokalori bulunan bu ürünler, bilinçli bir diyet için çok uygundur ve bu nedenle çikolata barlarına ideal bir alternatiftir.


Sistematik olarak çilek (Fragaria) cinsi, gül familyası (Rosaceae) içindeki Rosoideae alt familyasına aittir – aynı zamanda sahte meyveler sınıfına ait olan ve meyve olarak fındık taşıyan kuşburnuna benzer.


Bitki profili

Bahçe çilek bitkisi
Ayarlamak Temmuz ve Ağustos
Konum tamamen güneş
Toprak geçirgen, humusça zengin toprak
Gübrele Kompost veya komple çilek gübresi (ekim sırasında)
PH değeri hafif ekşiden ekşiye (5,5 ila 6,5)
Dökün özellikle kuru koşullarda (büyüme zamanı) düzenli ve bol miktarda
Hasat toplamak Sabahları düz bir sepet içinde bitki yapraklarını meyvelerin üzerinde bırakarak
Kışı geçirmek Yatağı bir malç veya çalılık tabakasıyla serpin
 
Üst