CHP’li Böke’den ‘barış akademisyenleri’ vaadi: Hepsi üniversitelere dönecek!

CesHef

Global Mod
Global Mod
CHP’li Böke’den ‘barış akademisyenleri’ vaadi: Hepsi üniversitelere dönecek! CHP’nin düzenlediği “İkinci Yüzyıla Davet Buluşması” programının yankıları devam ediyor. CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nun danışman olarak ABD’li Jeremy Rifkin’i deklare ettiğı programda, HDP’ye de yeşil ışık yakıldı.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, iktidara gelmeleri durumunda gerçekleştirecekleri faaliyetlerde “Barış Akademisyenleri” isimli kümeye da yer verdi.

SÖZ VERDİ

CHP’li Böke, yüzlerce şehit verdiğimiz çukur aksiyonları, PKK’ya karşı operasyonların durdurulması için bildiri yayınlayan “Barış Akademisyenleri”nin üniversitedeki nazaranvlerine geri döneceğini söylemiş oldu.


CHP’li Böke, “Barış imzacısı akademisyenleri bir daha öğrencileriyle, bir daha üniversiteleriyle buluşturacağız” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki akademisyenlerin aksiyonlarına de dayanak veren Böke, “Boğaziçi’ni ve tüm üniversiteleri daima bir arada özgürleştireceğiz.” sözünü kullandı.

DEVLETİ SUÇLAYAN BİLDİRİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “karanlık aydınlar” diye nitelediği 1128 akademisyen, 11 Ocak 2016’da bildiri yayımlamıştı. “Barış Akademisyenleri” imzasıyla yayımladıkları bildirite, terör örgütü PKK’ya yönelik başlatılan “Çukur Operasyonları”na şiddetle karşı çıkılmıştı.

1128 akademisyenin imzacısı olduğu bildiride, “Devlet tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliamlardan vazgeçsin” formunda skandal sözler kullanılmıştı.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK İLE MASAYA OTURMA DAVETİNDE BULUNMUŞLARDI

Terör örgütü PKK’ya yönelik başlatılan operasyonların durdurulmasını isteyen akademisyenler, terörle çabayı “halka uygulanan şiddet” olarak tanımlamış ve terör örgütüyle müzakere edilmesi davetinde bulunmuşlardı. İmzacı isimler, milletlerarası kamuoyunu da Türkiye’ye karşı harekete geçilmesi için temaslarda bulunacaklarını belirterek tehditkar telaffuzlarda bulunmuşlardı.
 
Üst