CHP ile HDP içinde ‘Pençe-Kilit’ gerilimi! Kılıçdaroğlu’nun açıklaması kızdırdı

CesHef

Global Mod
Global Mod
CHP ile HDP içinde ‘Pençe-Kilit’ gerilimi! Kılıçdaroğlu’nun açıklaması kızdırdı Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta ‘Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’ bölgelerindeki terör ögelerine yönelik ‘Pençe Kilit’ operasyonunun başladığını duyurmuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terör ögelerine yönelik başlatmış olduğu ‘Pençe Kilit’ operasyonu, HDP’yi rahatsız etti.

KILIÇDAROĞLU’NDAN OPERASYON AÇIKLAMASI

CHP önderi Kılıçdaroğlu, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe- Kilit Operasyonu’nda, dualarımız kahraman ordumuzla bir arada. Allah bu mübarek ayda, Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin” sözlerini kullandı.

HDP Sözcüsü Ebru Günay, operasyona dayanak bildirisi paylaşan CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na reaksiyon gösterdi.

HDP RAHATSIZ OLDU, SKANDAL TABİRLER KULLANDI

Kılıçdaroğlu’nun tweetinin ekran imajını paylaşan HDP Sözcüsü Ebru Günay ise şunları söylemiş oldu:

Erdoğan Kürt düşmanlığı üzerinden tüm muhalefeti hizaya getirmek istiyor. Bu savaş ile tüm yaptıklarına meşruiyet sağlamaya çalışıyor. Muhalefet başkanının verdiği reaksiyona bakar mısınız? Sizin Kürt sıkıntısına tahliliniz bu mu? Kürt sorunun tahlili ve Türkiye’nin demokratik geleceği, ölmek ve öldürmekten geçmiyor. Mübarek Ramazan ayında kan dökmek, ölümlere sebep olmak yerine yaşatmayı ve tahlili savunmaktır kutsal olan.
 
Üst