Bu, vazoda daha uzun süre dayanacağı anlamına gelir

Sefer

Global Mod
Global Mod



Sümbüller rengarenk çiçekleri ile vazoda göz doldurur ve uzun ömürlü, sağlam kesme çiçekler olarak kendilerini gösterirler. Ancak bu ancak doğru bakımla sağlanabilir.


Sümbüller klasik bahar çiçekleridir ve rengarenk, hoş kokulu çiçekleriyle yatakları süslemekle kalmazlar. Soğan çiçekleri oturma odalarında, ofislerde veya buketlerde de güzel görünür ve bahara benzer bir hava yaratır.


Sümbüllerin doğru kesilmesi


Mart ve Mayıs ayları arasında bitkiler çiçeklerini açar ve baharı müjdeler. Renk spektrumları beyaz ve mavi-mordan kırmızıya ve pembeye, turuncu ve sarıya kadar değişir. Soğan çiçeklerini vazoya koymak isterseniz, kesilme zamanı aynı zamanda ne kadar dayanacağını da belirler.


Bunu yapmak için aşağıdaki şekilde ilerleyin:

  1. Sümbülleri çiçeklenmeden hemen önce kesin.
  2. Ampulün hemen üzerindeki sap üzerinde bir kesim yapın ve alt yaprakları çıkarın.
  3. İlk on dakikada çiçekler hafif bir mukus salgılar. Sümbülleri on dakika boyunca tek başına bir vazoya koyun. Bu sürenin sonunda suyu değiştirin ve ancak şimdi karışık bir buket hazırlıyorsanız başka kesme çiçekler ekleyin.
Vazoda bakım


Bir buket soğan çiçeğinin uzun süre tadını çıkarabilmeniz için doğru bakıma ihtiyaçları vardır. Aşağıdaki önlemleri alarak sümbüllerinizin raf ömrünü uzatabilirsiniz:

  • Sapları belirli bir açıyla kesin ve işlemi birkaç günde bir tekrarlayın.
  • Alt yaprakları çıkarın, böylece sadece gövde suda kalır.
  • Sümbülleri soğuk suya koyun.
  • Aşırı bakteri üremesini önlemek için vazodaki suyu her iki ila üç günde bir değiştirin.
  • Suyu değiştirirken vazoyu dikkatlice yıkayın.
Uç: Sümbüller bazen çok güçlü bir koku yayarlar. İç mekanlarda aromaları hoştan bunaltıcıya kadar değişebilir. Bu nedenle kesme çiçeklerin geniş veya iyi havalandırılan bir odaya yerleştirilmesi tavsiye edilir.
 
Üst