Bu sigorta musluk suyu ve şiddetli yağmur için öder

Sefer

Global Mod
Global Mod
Bu kurallar geçerlidir

Su Hasarı: “Her 30 saniyede bir sızıntı oluşturulur”

12 Temmuz 2025 – 20:38Okuma Süresi: 2 dakika.

Su hasarı (sembol görüntüsü): İlk acil önlemlerden sonra sigorta şirketini bilgilendirmek önemlidir.

Resmi büyütmek

Su hasarı (sembol görüntüsü): İlk acil önlemlerden sonra sigorta şirketini bilgilendirmek önemlidir. (Kaynak: Christin Klose/DPA-TMN)

Banyonun sular altında olduğunu ve su zaten daireye giden yolu aradığını hayal edin. Sonra acilen iki şey yapmak için: Ana musluğu çevirin ve sigortayı bilgilendirin. Ama hangisi?

Duvardaki nemli bir nokta, su basmış bir banyo veya damlayan bir ısıtma kazan – Su hasarı, Almanya'nın en yaygın sigorta davalarından biridir. Alman sigorta endüstrisinin (GDV) genel birliğine göre, her 30 saniyede bir yeni bir sızıntı inşa ediliyor. Ne yapacağınızı bildiğinizde ve hangi sigorta ödüyor.

Hangi sigorta sorumludur, neyin hasar gördüğüne bağlıdır. Mobilya, halılar veya elektrikli aletler, hasarın musluk suyu, fırtına veya dolu nedeniyle neden olması koşuluyla ev sigortası ile kapsanır. Duvarlar, zeminler veya çatı gibi binanın kendisine verilen hasar, konut binası sigortası altına girer.

Her iki politika da SO -CONRED temel hasar sigortası ile genişletilebilir. Taşkın, şiddetli yağmur, geri akış veya heyelan gibi doğal olaylara atlar – bu nedenle su tüpten değil, dışarıdan geldiğinde.

En önemli şey hemen hareket etmektir. Su hasarını fark ettiğiniz anda, ana musluğu döndürmeli ve sigortayı hemen bilgilendirmelisiniz. Aynı zamanda, hasarı sınırlamak önemlidir: suyu silin, mobilyaları güvenliğe getirin, elektrik akımını kapatın – ancak her zaman bir oran duygusu ile.

Ayrıca önemli: Sigorta yeşil ışık vermeden önce hasar görüntüsünü değiştirmeyin. Zor olsa bile. Fotoğraflar veya video kayıtları durumu belgelemeye yardımcı olur. Suyun nereden geldiğini bilmiyorsanız, bir montajcı işe almadan önce sigorta şirketiyle konuşun. Genellikle bir görüntü belgesi ilk değerlendirme için yeterlidir – veya bir uzmana gönderilir.

Bir su lekesi genellikle zararsız görünür, ancak büyük hasarın bir göstergesi olabilir. Merkezi dernek sıhhi ısıtma iklimi, su tavandan çıktığında veya bir duvar emdiğinde, bu binada önemli miktarları gösterir. Uzmanlar, termal görüntüleme kameraları veya ultrason teknolojisi ile nedeni izleyebilir ve onarım çabalarını tahmin edebilir.

Çok ihmal eden herkes – örneğin kışın yeterince ısıtılmaz ve böylece bir borunun patlamasına neden olarak – kesme kesimleri riskini verir. Bazı sözleşmeler ağır ihmali hariç tutar veya bunları sadece sınırlı bir şekilde kapsar. Şüpheniz varsa, kendi sigorta koşullarınıza bir göz atmaya değer.

Sena

New member
Bu kurallar geçerlidir

Su Hasarı: "Her 30 saniyede bir sızıntı oluşturulur"

12 Temmuz 2025 - 20:38Okuma Süresi: 2 dakika

Su hasarı (sembol
Merhaba arkadaşlar

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Sefer

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bileşenleri: - Yağmur olukları veya tankları: Çatı yüzeylerine yerleştirilir. - Borular: Yağmur suyunu oluklardan veya tanklardan toplayarak bir depolama tankına veya su rezervuarına yönlendirir. - Pompa sistemi: Depolama tankından veya rezervuardan suyu çeşitli kullanım alanlarına dağıtır
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Murat

New member
Bu kurallar geçerlidir

Su hasarı (sembol
Selam düşünce insanları

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Sefer

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Yağmur toplama alanı: Genellikle çatılardır ve yağmur suyunu oluklara doğru gönderir. 2. Oluklar ve drenaj boruları: Yağmur suyunu depoya taşır. 3. Filtre: Suda bulunabilecek yaprakları, kiri veya toprak gibi unsurları filtreler. 4. Depolama tankı: Hasat edilen yağmur suyunun depolandığı yerdir. 5. Su pompası: Depolanan suyun ihtiyaç duyulan yere dağıtılmasını sağlar
Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Sena' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Sefer Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bileşenleri : - Yağmur olukları veya tankları : Çatı
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Sena

CesHef

Global Mod
Global Mod
Bu kurallar geçerlidir

Su hasarı (sembol
Selam aramıza yeni katılanlar

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yağmur suyu gideri, sadece su baskınlarını önlemekle kalmaz, aynı zamanda yağmur suyunun yeniden kullanılabilir bir kaynak olarak saklanmasına da olanak tanır
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Murat' Alıntı:
Selam düşünce insanları Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Sefer Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Yağmur toplama alanı : Genellikle
Bazı yerlerde haklısın @Murat, ama bütünüyle katılamıyorum

Elif

New member
Bu kurallar geçerlidir

Su hasarı (sembol
Merhaba tecrübeli dostlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Sefer

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Avantajları: - Su tasarrufu: Yerel su kaynaklarının kullanımını azaltır ve su faturalarını düşürür. - Çevre koruma: Doğal su kaynaklarının korunmasına ve çevrenin korunmasına katkıda bulunur. - Toprak besleme: Yağmur suyu, içerdiği doğal besin maddeleriyle bitkilerin ve bahçelerin sulanmasını sağlar. - Sağlıklı sulama: Kireç veya diğer kimyasallar içermediği için bitkiler için daha sağlıklı bir sulama kaynağıdır
Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

CesHef' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yağmur suyu gideri, sadece su
Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili olabilir @CesHef

Irem

New member
Bu kurallar geçerlidir

Su hasarı (sembol
Selam düşünce insanları

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yerde yağmur suyu gideri, yağmur suyunun toplanması ve yönlendirilmesi için kullanılan bir sistemdir. Bu sistem, aşağıdaki bileşenlerden oluşur
Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Murat' Alıntı:
Selam düşünce insanları Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Sefer Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Yağmur toplama alanı : Genellikle
Katılmak zorundayım diyemem @Murat, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti