Bu çim biçme makineleri “iyi” I Stiftung Warentest

Sefer

Global Mod
Global Mod



Yabani otlardan kaçınmak, çimi güçlendirmek ve büyümeyi teşvik etmek: sık biçme, çim bakımının her şeyden önce ve en sonundadır ve sağlıklı bir çim sağlar. Stiftung Warentest düzenli olarak yeni akülü ve elektrikli çim biçme makinelerini inceler. Testlerden önerilen modelleri gösteriyoruz.

Bir bakışta en önemli şeyler

Çim biçme makineleri en önemli bahçe araçlarından biridir ve çim bakımı için gereklidir. Cihazın sağlam olması ve uzun süre dayanması için satın alırken kalitesine dikkat etmelisiniz.


İçinde Stiftung Warentest’ten çim biçme makinesi testi Akülü ve elektrikli çim biçme makineleri, işlevleri ve dayanıklılıkları açısından düzenli olarak karşılaştırılmakta ve kontrol edilmektedir. Akülü modeller, çimleri biçerken daha fazla kolaylık vaat ediyor: Aküyle çalışma sayesinde aşındırıcı benzin kokusu, yüksek motor gürültüsü ve kısıtlayıcı kablolar yok. Ancak pahalı ama esnek kablosuz çim biçme makineleri, çim biçme makinesi testinde ucuz ve hafif elektrikli modelleri geçebilir mi? Test sonuçlarını ve son testlerden önerilen çim biçme makinelerini sunuyoruz.


Testteki çim biçme makineleri: Stiftung Warentest testleri böyle


Stiftung Warentest, 04/2023 tarihli “test” sayısında kısa süre önce farklı üreticilerin toplam on iki yeni akülü çim biçme makinesini inceledi. Kesim genişliği ise modeller için 36 ile 41 santimetre arasında değişiyor. Diğer şeylerin yanı sıra biçme performansı, kullanım ve dayanıklılık ile güvenlik değerlendirilir. Stiftung Warentest daha önce toplam 15 döner çim biçme makinesini test etti (“test” sayısı 04/2021). Bunlara hem kablosuz hem de elektrikli çim biçme makineleri dahildir.


Çim biçme makinesi testinin sonucu: akülü modeller karşılaştırmada kazanıyor


Mevcut testte, yalnızca dört çim biçme makinesi “iyi” bir test sonucu elde edebilir. Diğer akülü çim biçme makineleri için örneğin güvenlik, çevreyi kirleten maddeler ve kötü biçme sonuçları nedeniyle devalüasyonlar vardır. Stihl’den pahalı test kazananına ek olarak, ucuz olan da ikna edici Einhell akülü silindir biçme makinesi. Genel notu “iyi (2.0)” aldı.


Bir önceki testte, akülü çim biçme makineleri özellikle ikna ediciydi. O sırada Stiftung Warentest, çim biçme makinesini testi kazanan olarak seçti. Einhell’den GE-CM 36/36 Li genel notu “iyi (2.0)” ile. İyi biçer, kullanımı kolaydır ve yine de paranızın tam karşılığını verir. Ayrıca çim biçme makinesi de önerilir. Worxgenel notu “iyi (2.4)” alan.


Sonunda, test edilen elektrikli çim biçme makinelerinden yalnızca biri ikna ediciydi. bu Stihl’den RME 235 genel notu “iyi (2.3)” olan tek kablolu modeldi.


Mevcut çim biçme makinesi testinin tüm sonuçlarını Stiftung Warentest’in 04/2023 “test” sayısında okuyabilirsiniz.


Ucuz mini çim biçme makinesi: Einhell’den akülü silindir biçme makinesi


test sonucu: Einhell’in akülü çim biçme makinesi, “test” kalite notu “iyi (2.3)” olan tek silindirli çim biçme makinesidir. Muayene uzmanları, çim biçme makinesini güvenilir bir şekilde bakımlı bir çim sağlayan başarılı bir mini varyant olarak önermektedir. Silindir biçme makinesi çimleri çok temiz bir şekilde keser.


Ürün Detayları: Kullanışlı çim biçme makinesi, golf sahaları için uygun ve 45 litre kapasiteli bir kesim sonucu sağlar. Silindir biçme makinesi, çimi özellikle sessiz ve çok az çabayla kesen beş adet yüksek kaliteli çelik bıçağa sahip bilyeli bir biçme miline sahiptir. Entegre dört aşamalı kesme yüksekliği ayarı 14, 23, 32 ve 38 milimetre olarak ayarlanabilir. Biçme makinesi, Power-X-Change ailesinin bir parçasıdır ve serideki tüm pillerle kullanılabilir.


2021’in test galibi: Einhell’den akülü çim biçme makineleri


test sonucu: Einhell’in akülü çim biçme makinesi, 2021’de “test” kalite derecesi “iyi (2,0)” olarak zaten elde etti ve böylece birinci oldu. Kuru, yüksek ve nemli çimleri eşit derecede iyi biçer ve birlikte verilen iki pil sayesinde testte yaklaşık 400 metrekare çimi yönetir.


Ürün Detayları: Akülü çim biçme makinesi, iki adet Power-X-Change-System pili ve iki adet uyumlu şarj cihazı ile birlikte verilir. Devreye alma için her iki pil de gereklidir. Altı kademeli kesim yüksekliği ayarı sayesinde kesim yüksekliği 2,5 ile 7,5 cm arasında ayarlanabilmektedir. Biçme genişliği 36 cm olup, haznenin kapasitesi yaklaşık 40 litredir. Toplam ağırlığı 19,5 kilogram olan nispeten ağırdır.


Parçalayıcı ile güvenli: Worx akülü çim biçme makineleri


test sonucu: Worx’un akülü çim biçme makinesi, Stiftung Warentest testinde genel notu “iyi (2,4)” olarak aldı. Kuru ve uzun çimleri biçmede mükemmeldir, dayanıklı ve güvenlidir.


Ürün Detayları: Worx modeli, iki adet 20 voltluk pil, bir şarj cihazı ve bir parçalayıcı ile birlikte gelir. Kesme yüksekliği iki ila sekiz santimetre arasında altı konumda ayarlanabilir. 40 cm’lik kesme genişliği özellikle pratiktir, çünkü hızlı bir iş akışı beklenebilir. 45 litre kapasiteli çim sepeti yeterli alan sunar. Bununla birlikte, yaklaşık 15 kilogram olan model, örneğin Einhell’in testi kazanan çim biçme makinesinden önemli ölçüde daha hafiftir.


En iyi elektrikli çim biçme makinesi: Stihl RME 235


test sonucu: Stihl elektrikli çim biçme makinesi, “iyi (2.3)” genel derecesini alan tek kablolu modeldi. Testteki diğer elektrikli çim biçme makineleri gibi, yalnızca tatmin edici bir şekilde biçer, ancak iyi bir dayanıklılık ve çim sepeti üzerindeki menteşeli bir kapak ile ikna eder.


Ürün Detayları: Stihl’in hafif ve kompakt elektrikli çim biçme makinesi, uzatma kablosunun cihaz üzerinde güvenli bir şekilde tutulduğu entegre bir kablo gerilim azaltıcıya sahiptir. Merkezi kesme yüksekliği ayarı, 2,5 ila 6,5 santimetre arasında beş aşamada ayarlanabilir. 33 santimetrelik küçük kesme genişliği ve yaklaşık 30 litrelik alt çim toplama kutusu hacmi nedeniyle elektrikli çim biçme makinesi, 300 metrekareye kadar olan küçük ve orta büyüklükteki çimler için daha uygundur. Ağır akülü çim biçme makinelerine kıyasla yalnızca 13 kilogramlık ağırlık pozitiftir.


Çim biçme makinesi testiyle ilgili sonucumuz


Elektrikli çim biçme makinelerinin yalnızca tatmin edici biçme performansı nedeniyle, kablosuz çim biçme makineleri Stiftung Warentest tarafından yapılan bir önceki testte açık bir şekilde kazandı. Uzun, kuru ve hatta ıslak çimleri iyi biçerler ve pil performansı da iyileşir. bu Einhell’den test kazananı 2021’deki testte sadece en iyisi değil, aynı zamanda gerçek bir fiyat-performans ipucuydu ve yine de tavsiyemiz.


Hala bir elektrikli çim biçme makinesine yöneliyorsanız, bu kadar Stihl’den hafif tavsiye etmek. Test edilmiş en iyi elektrikli çim biçme makinesidir.


Çim biçme makineleri hakkında bilinmesi gerekenler

Döner biçme makinesi nedir?



Döner biçme makineleri, çimi kesmek için yüksek hızda dönmeye başlayan kavisli bir bıçağa sahip yatay olarak monte edilmiş bir döner bıçağa sahip olan çim biçme makineleridir. Silindirli çim biçme makineleri küçük bahçeler için iyi bir alternatiftir. Bu biçme makinelerindeki bıçaklar yatay bir silindir üzerindedir.


Çim biçme makinesi bıçakları ne zaman değiştirilmelidir?


Körleşen çim biçme makinesi bıçakları mutlaka değiştirilmelidir aksi halde çimlerin bıçakları kopar ve temiz bir şekilde kesilmez. Ne kadar süre kullandığınıza ve ne sıklıkta değiştirdiğinize bağlı olarak bıçaklar değişebilir. İlkbaharda ilk kesimden önce bıçakların değiştirilmesi tavsiye edilir.


Kıştan sonra çimler ne zaman biçilebilir?


Kıştan sonra, çimler yalnızca çim üzerinde artık buz kalmadığında ve sıcaklık kalıcı olarak 0 santigrat derecenin üzerinde olduğunda biçilmelidir. Hava durumuna göre yılın ilk çim kesimi en geç Nisan ayında yapılmalıdır. İlk kez biçerken, çimler doğrudan kısa kesilmemelidir. Aksi takdirde çim bıçakları yeterince iyileşemez. Çim biçme makinesinin kesme yüksekliğini buna göre ayarlayın.


Bir çim biçme makinesinde malçlama işlevinin faydası nedir?


Prensip olarak, çim herhangi bir çim biçme makinesi ile malçlanabilir. Bununla birlikte, çim kırpıntıları genellikle çok kaba olduğundan, çimleri malçlamak istiyorsanız çim biçme makineleri bir malçlama işleviyle donatılmalıdır. Sonuç olarak, çim kırpıntıları çim toplama sepetine takılmaz, doğranır ve çime geri atılır. Bu sayede çimin içerdiği besinler çime geri döner.


Çim biçme makineleri için tekerlek tahriki ne anlama geliyor?


Kendinden tahrikli çim biçme makineleri, önden ve arkadan çekişli olan arkadan çekmeli makinelerdir. Geniş çim alanlar ve özellikle eğimli alanlar daha zahmetsizce biçilebildiğinden, tekerlek tahrikli modeller bahçe işlerini kolaylaştırır.
 
Üst