Bosna Hersek gazileri Türkiye Gençlik Vakfı’nda gençlerle buluştu

Sefer

Global Mod
Global Mod
Ortaokul, lise ve üniversite gençliği için düzenlediği çalışmalara tüm süratiyle devam eden Türkiye Gençlik Vakfı ‘’Balkan ve Bosna Hersek Çalıştayı’’ programını düzenledi. Programa konuşmacı olarak Prof. Dr. Hazim Basic, Sahudin Kacar ve Hamza Yavuz katıldı.

Gazi Sahudin Kacar konuşmasında:

“1992 yılında savaş başladığı vakit epey şaşırdık, bu biçimde bir şey olacağını düşünmüyorduk. Buradaki kahramanlar el ele verip abluka altına alınmış Saraybosna’nın savunması için el birliği yaptı. Biz evvela kendi içimizde inancımızla kendi topraklarımız için, kendi namusumuz için gayret ettik ve el ele verip kenetlendik. Lakin çabucak sonrasında birbirimize kenetlenince gayretimizi kahramanlıklarla devam ettirdik. Bizlere epey alçakça saldırdılar. Vatanımızdaki uğraşımızda bize en hayli dayanağı veren Türkiye oldu. Bizim dostlarımızın sizler olduğunu biliyoruz” kelamlarına yer verdi.



Türkiye ve Bosna bağları üzerine gerçekleşen çalıştaya gençlerin ilgisi ağırdı. Türkiye Gençlik Vakfı Genel Merkez’de düzenlenen programa 45 Bosna Hersek Gazisi katıldı.



Üniversiteli gençler için verimli bir hafta oldu

Türkiye Gençlik Vakfı ‘’Balkan ve Bosna Hersek Çalıştayı’’ programının yanı sıra 23 Mart tarihinde ‘’İhtisas Akademi’’ projesi kapsamında ‘’Algı Yönetimi’’ programını düzenledi.



Programa konuşmacı olarak katılan TRT İdare Konseyi Üyesi Doç. Dr. Oğuz Göksu:

‘’ Farkındalık oluşturma manasında medya okuryazarlığı ve dijital medya okuryazarlığına büyük vazife düşüyor. Burada herkes sorumluluk şuuruyla, toplumsal medya paylaşımlarına, dijital platformlardaki içerik paylaşımlarında iki defa denetim ederek, kaynağın güvenilirliğini sorgulayarak, görsel sorgulamalar yaparak kesinlikle medya iletilerine karşı hem klasik de hem dijital medya iletilerine karşı kuşkucu yaklaşmalı ve alınan bilginin kaynağı sorgulanmalı. Görseli sorgulanmalı. Haberin tarihine bakılmalı. Arşiv bilgisi olup olmadığı denetim edilmeli. Bir ekip dinamikler üzerinden kuşkucu bir halla her türlü bildirinin denetim edilmesinde fayda var diye düşünüyorum’’ dedi.
 
Üst