Bertone’nin şüphesi – Cumhuriyet

CesHef

Global Mod
Global Mod
Son 24 saatte Dışişleri Bakanlığı’nın salonlarına şüpheler sızdı. Ayrıca Kardinal Tarcisio Bertone’yi de kuşatıyor. Milano yargıcının Silvio Berlusconi’yi haraç ve çocuk fahişeliğinden suçlama kararından sonra Başbakan ile görüşmenin uygun olup olmadığını merak ediyor. Soru acil hale geliyor. Nedeni çok basit: İkili, Cuma akşamı Vatikan Şehir Devleti Kurumu ile Lateran Paktları’nın 82. Yıldönümü resepsiyonu sırasında Vatikan’daki İtalyan büyükelçiliğinde yüz yüze görüşmek zorunda kalacak.

Dışişleri Bakanlığı’nın üst katlarından süzülmüş, Kilise’nin başbakanın kişisel işlerinden duyduğu hoşnutsuzluğu netleştirmek için sabırsızlıkla beklenen, ancak son birkaç saat içinde Kardinal için gerçek bir “siyasi ve diplomatik” soruna dönüşen bir randevu. Bertone. Ayrıca CEI’nin “muadili” savaş durumunda olduğu için. Konferans başkanı Angelo Bagnasco ve kardinal Camillo Ruini ile birlikte İtalyan piskoposlar, dışişleri bakanını “vurmaya” hazırlar. Son günlerde Papa’nın özel sekreteri mgr tarafından yapıldığı gibi. Georg Gaenswein. Üstelik ikili arasında husumet olduğu da biliniyor. Ve Peder Georg’un alenen uyarısı, Vatikan’ın üst kademelerinde açık bir papalık eleştirisi olarak yankılandı.

Bertone ve Berlusconi arasındaki görüşmeye, Katolikler ile Cavaliere hükümeti arasındaki ilişki üzerine Movimento dei Cristiano Sociali tarafından desteklenen bir anket eşlik edecek. Sonuç Vatikan liderlerini biraz endişelendiriyor, her şeyden önce Katolik tabanın dini hiyerarşilere hitap ettiği eleştirisi için: Başbakan Silvio Berlusconi’ye karşı fazla küçümseyici.
 
Üst