Başarı böyle olacak

Sefer

Global Mod
Global Mod



Zinnias güçlü renklerinden keyif alır. Bahçenizde çiçekler eksik olamaz mı? Bu ipuçlarıyla zinyaları kendiniz ekebilirsiniz.


Çiçekler son derece renklidir. Bunları bahçenize veya balkonunuza ekerseniz bir yıl boyunca orada kalırlar. Daha sonra bitkileri yeniden tohumlamak gerekli hale gelir. Ön ekim veya doğrudan ekimi tercih edebilirsiniz. Sizi her iki seçenek hakkında da bilgilendireceğiz ve zinnia ekimine başlamanın en iyi zamanı açıklığa kavuşturacağız.


Bahar aylarında tercih edin


Evde yetiştirirseniz Zinnias çiçeklerini daha çabuk üretecektir. Daha sonra bitkiler, doğrudan yatağa ekilenlerle karşılaştırıldığında biraz avantajlıdır. Ön ekime en erken Şubat ayının sonunda başlayın. Ancak bunu mart ayından nisan ayı sonuna kadar yaparsanız daha iyi olur. Bu, kararma olasılığının daha az olduğu anlamına gelir. Pencere pervazları bunun için iyi bir yerdir.


Mayıs ayından itibaren doğrudan ekim


Evde zinnia yetiştirme zahmetinden mi korkuyorsunuz? Daha sonra tohumları doğrudan yatağa ekin. Bitkiler aşırı sıcaklığa ihtiyaç duyduğundan, yalnızca Buz Azizlerinden sonra dışarıya çıkarılmalıdır. Aksi takdirde donarak ölebilirler. Toprağı önceden gevşetin ve her tohum deliğine üç ila beş tohum yerleştirin.


Ekim: adım adım talimatlar


Evde ön ekim için tohum tepsisi veya küçük saksılar kullanın. Bunu özel ekim toprağıyla doldurun. Saksı toprağı ilk kez uygun değildir çünkü zinyalar içinde iyi bir kök sistemi geliştirmez, besin bolluğu nedeniyle yüzeyde büyür. Ekim daha sonra şu şekilde çalışır:

  1. Zinnialar karanlık çimlendiricilerdir. Bu nedenle tohumları 0,5 ila 1 santimetre derinliğe ekin.
  2. Toprağı yavaşça bastırın ve eşit şekilde nemlenene kadar püskürtün.
  3. İlgili ekim kabını sıcak bir yere koyun. Zinnia tohumları 18 ila 20 santigrat derece arasındaki sıcaklıklarda çimlenir.
  4. Tohumlar iki hafta sonra filizlenir.
  5. Tohumları bir tohum tepsisine ektiyseniz, üç hafta sonra bitkileri delin.
  6. Zinyaları buz azizlerinden sonra ekin. Bireysel bitkiler arasında en az 20 santimetre mesafe olduğundan emin olun.
Zinyalar için uygun yer


Çiçeklerin sağlıklı büyümesi ve bol çiçeklenme için güneşli bir yere ihtiyacı vardır. Öyleyse bunları güneşte ekin. Korunan bir yer olması da önemlidir. Toprak kuru, ince ufalanmış ve humuslu olmalıdır. Ekimden önce kompostla iyileştirmenin yararlı olduğu kanıtlanmıştır.
 
Üst