Bahçeniz için beş ucuz çalı kesiciyi keşfedin

Sefer

Global Mod
Global Mod



Bahçedeki çalılıklardan bunalıyorsanız, bir çalı kesici kullanmalısınız. Sizin için ucuz cihazları seçtik.

Bir bakışta en önemli şeyler

Çalı kesiciler, hemen hemen her yerde kullanılabilen, tüketim ve aşınma açısından ekonomik olan bahçe aletleridir. Herhangi bir yükseklikteki çimi keserler ve aşırı büyümüş özellikler için sınırlı kesme yüksekliğine sahip çim biçme makinelerinden üstündürler. Özellikle pahalı ve güçlü çalı tırpanları genellikle sadece profesyonel sektörde kullanıldığından, ürünleri seçerken ev bahçesindeki olası kullanımlara ve taşıma işlemlerine dikkat ettik. Bu nedenle bazı modeller çok işlevlidir ve aynı anda birkaç bahçe işi için uygundur.


Çim biçme makinesi, çalı tırpanı ve çalı tırpanı arasındaki fark nedir?


Çim biçme makineleri, çalı tırpanları ve çalı tırpanları aynı şekilde çalışır ve aynı prensipte çalışır. Bununla birlikte, üç cihaz sürücü tipi, çıkış gücü ve uygulama alanları bakımından farklılık gösterir. Çim biçme makineleri ve çalı tırpanları ile karşılaştırıldığında, çalı kesiciler en güçlü cihazlardır. Dikenli çitler, çalılıklar, çalılıklar, kalın devedikeni ve ısırgan otu büyümesi gibi kaba malzemeler için özellikle uygundurlar.


Yeni başlayanlar için: Hecht elektrikli çalı kesiciler


Hecht’in elektrikli çalı kesicisi 1445, amatör bahçıvanlar için idealdir. Cihaz, 1.400 Watt’lık elektrik motoruyla çimleri ve arazi kenarlarını, ayrıca kalın çimleri ve yabani otları zahmetsizce keser. Ayarlanabilir direksiyon kolu ve taşıma kayışı sayesinde çalı tırpanını yeni başlayanlar için bile kullanmak kolaydır. Bu nedenle, yaklaşık beş kilogramlık ölü ağırlık, daha uzun çalışma saatlerinde bile bir yük değildir.


Çalı kesici, üç dişli bir bıçak ve iki hatlı kesme sistemi ile birlikte gelir. Üç dişli bıçağın çalışma genişliği 25,4 santimetredir. Çift taraflı kesim sayesinde bıçak döndürülebilir ve bu da uzun bir servis ömrünü garanti eder. İki iplik kesme sistemi, tam otomatik iplik takibi ile otomatik rötuş sistemi üzerinden kontrol edilebilir. Çalışma genişliği yaklaşık 42 santimetre ve diş kalınlığı yaklaşık 1,6 milimetredir.


Fiyat-performans ipucu: Ikra benzinli çalı kesiciler


Hecht’in elektrikli çalı kesicisinden farklı olarak, Ikra’nın benzinli çalı kesicisi IBF 43 önemli ölçüde daha fazla hareket özgürlüğü sunar. 1,1 kilovat (1,5 hp) ve 42,7 santimetreküp deplasmana sahip 2 zamanlı güçlü bir motorla donatılmıştır. Bu, yüksek performansı garanti eder. Üretici, çalı tırpanının 1:40 (yağ: benzin) karışım oranıyla doldurulmasını önerir. Depo yaklaşık 0,96 litre tutar. Yakıt pompası (primer) ve kontrol kapağı (şok) güvenli ve kolay bir çalıştırma sağlar.


Benzinli çalı kesici, bir misina makarası ve üç dişli bir çalı kesici ile birlikte verilir. Üç dişli çalı bıçağı 25,5 cm çalışma genişliğine ve çift misinalı misina başlığı 45 cm genişliğe sahiptir. İplik otomatik bir hareketle uzatılabilir ve çim dolaşma koruması çalışma sırasında daha fazla güvenlik sağlar. Yaklaşık sekiz kilogram ağırlığa sahip olan model, elektrikli modelden önemli ölçüde daha ağır. Ayarlanabilir alüminyum bisiklet tutacağı ve çift omuz askısı, cihazı tutarken sizi destekler.


Çok fonksiyonlu: Hecht 4’ü 1 arada çalı tırpanı


Hecht 1331 çok işlevli alet, tek bir cihazda bir çalı kesici, çim biçme makinesi, uzun budama makinesi ve çit düzelticidir. Çim kenarları, yabani otlar, yüksek çitler, kalın dallar ve çok daha fazlası çok amaçlı aletle kolayca kesilebilir. Cihaz, 32,7 santimetreküp deplasmana sahip 2 zamanlı bir benzinli motora sahiptir. Maksimum motor hızı dakikada 9.200 devirdir. Depo yaklaşık 0,8 litre tutar.


Üreticinin elektrikli çalı kesicisi gibi, bu çok işlevli model ayrıca üç dişli bir bıçak ve naylon misinalı çift hatlı makara ile birlikte gelir. Bıçağın kesme dairesi çapı 25,5 cm, misina makarasının kesme dairesi 43 cm olup, misina kalınlığı 2,5 cm’dir. Teslimat kapsamına ayrıca 30,5 cm uzunluğunda çubuklu bir motorlu testere aparatı, 2,8 m uzunluğunda bir uzatma kolu ve 40 cm kesme uzunluğuna sahip bir çit budama ataşmanı dahildir. Alet, entegre kontrollere sahip bir tutamağa ve kalça korumalı rahat bir omuz askısına sahiptir.


Sessiz ve çevre dostu: Metabo akülü çalı tırpanı


Metabo’nun FSB 36-18 LTX BL 40 akülü çalı kesicisi, benzinli modellerin aksine özellikle sessiz ve çevre dostudur. Güçlü fırçasız motor, iyi kesim sonuçları sağlar ve gerekli 18 voltluk piller, pil şarjı başına uzun çalışma süresi sağlar. Bu çalı kesicinin hızı kademesiz olarak ayarlanabilir. Bu, çalışma şeklinizi koşullara kolayca uyarlamanıza olanak tanır. Cihaz, çim biçme için çok yönlü çift misina makarası ve ağaç altı ve benzeri uygulama alanları için üç dişli çalı bıçağı ile birlikte verilir. Piller ve şarj cihazı set olarak ayrıca satın alınabilir.


Kesme dairesi çapı yaklaşık 40 santimetredir. Yalnızca 4,8 kilogram ağırlığa sahip olan cihaz, benzinli modellere göre daha hafif. Kişiye göre ayarlanabilen omuz askısı, bu ağırlığı iyi bir şekilde dengelemenize ve yine de sağlık dostu bir pozisyonda çalışmanıza olanak tanır. Ayarlanabilir iki elle tutma yeri de özellikle pratiktir ve kullanımı kolaylaştırır.


Premium model: Makita akülü çalı tırpanı


Sunulan diğer modeller gibi, Makita DUR369AZ akülü çalı kesici de çimleri ve çalıları kesmek için uygundur. Güçlü, fırçasız 1.000 watt’lık bir motorla donatılmıştır ve üç kademeli hız ayarına sahiptir. Çalı kesici, iki adet 18 voltluk pille çalışır. Piller, ayrı pil yuvalarına paralel olarak itilir. Piller ve şarj cihazı ayrıca satın alınmalıdır. Halihazırda 18 voltluk pillerle çalışan Makita aletlerine veya bahçe aletlerine sahip olan herkes bu satın alma işleminden tasarruf edebilir.


Bu Makita çalı tırpanı ile, teslimat kapsamına dahil olan misina başlığı, metal ve plastik bıçak arasından seçim yapabilirsiniz. Misina kafasının kesme dairesi çapı 43 santimetre, metal bıçak ve plastik bıçağın her birinin genişliği 25,5 santimetredir. Yaklaşık 6,5 kilogramlık daha düşük ölü ağırlık, asimetrik bir şekle sahip iki elli kavrama ile kolayca dengelenebilir.


Ucuz çalı kesiciler hakkındaki sonucumuz


Çalı kesiciler değerli bir araçtır ve çim çok uzun olduğunda, erişilmesi zor yerlerde veya inatçı çalılıklarda kullanılabilir. Bu yeni başlayanlar ve küçük alanlar için yeterlidir. Hecht’ten elektrikli çalı kesici tamamen kapalı. İşlenecek daha büyük alanlar için bunun yerine bir tane öneririz benzinli çalı tırpanı veya çevre dostu ve çok yönlü Akülü fırça kesici.


Fırça kesiciler hakkında bilinmesi gerekenler

çalı tırpanı nedir?



Büyük çimler, yabani bitkiler ve hatta ahşap çalılıklar üzerinde çalışabilen bahçe aletlerine çalı kesiciler denir. Her zaman çim biçme makinelerinin, çim biçme makinelerinin veya diğer ekipmanların kullanılamadığı yerlerde kullanılırlar. Bu, örneğin dik yokuşlarda, derelerde veya çimenlerin çok büyüdüğü durumlarda geçerlidir.


Hangisi daha iyi: iplik makarası mı yoksa çalı bıçağı mı?


Çoğu çalı kesici, bir misina kafası ve fırça kesici ile birlikte gelir. İplik özellikle kesilmesi gereken otlar ve yabani otlar için uygundur. İplik kullanmanın avantajı, yakın çevredeki ağaçlar veya ahşap çitler gibi diğer nesnelerin iplikten zarar görmemesidir. Bununla birlikte, kalın kontrolsüz büyüme durumunda, iplik hızla aşınabilir. Çalılık bıçağı bu nedenle çalılıklar, çalılar ve diğer kontrolsüz büyüme için kullanılmalıdır. Bu nedenle kullanım, öncelikle ilgili uygulama alanına dayanmalıdır.


Bir çalı kesici ne gibi avantajlar sunar?


Bir çalı kesici, özellikle çim biçme makineleri ve basit çim biçme makineleri ile karşılaştırıldığında bir dizi avantaj sunar. Örneğin, engebeli çimler veya kalın çalılarla büyümüş alanlar, çalı kesici için sorun değildir. Çok büyümüş çimler bile çalı kesici ile kolayca kesilebilir. Yüksek performans nedeniyle çim biçme makineleri ve çalı kesiciler, çalı kesicilerle rekabet edemez.


Çalı kesiciler ayrıca nispeten az aşınma ve yakıtla çalışır. Benzinli model yerine çevre dostu bir akülü çalı tırpanı alırsanız, daha sessiz çalışma, daha düşük ağırlık ve egzoz gazlarından tasarruf etme avantajına da sahip olursunuz.
 
Üst