Hastalıklar ve zararlılar
Bu toplama hatası, tadı çileklere mal olur
04.04.2025 – 17:34 tarihinde güncellendiOkuma Süresi: 4 dk.
Bir kız sahada çilek alır: Çilek yetiştirirken çok şey düşünülmelidir (Kaynak: Famveld/Getty-Images resimleri)
Hangi çilek çeşitlerinin özellikle iyi geliştiğini ve tipik çilek hastalıkları ve zararlıları hakkında neler yapabileceğinizi ortaya koyuyoruz. Ve çilekleri seçerken hangi hatanın aromalarını alabileceğini söyleyin.
Hava ve olgunlaşma zamanına bağlı olarak farklı çilek çeşitleri Çilek Haziran başında olgunlaşacak. Hasat süresi Temmuz ortasına kadar uzanır. Çilek, renk tamamen telaffuz edildiğinde ve artık beyaz -yün kenarı olmadığında hasat için hazırdır. Sadece bu durumda meyveler tam aromalarını geliştirir ve ekşi tadı yoktur. Bununla birlikte, çok geç hasat edilen çilekler bu aromayı zaten kaybetti.
Hasat kuruluk durumunda yapılmalıdır. Islak çilekler de aromayı kaybeder. Benzer şekilde, zaten hasat edilmiş meyveler çok uzun ısıya maruz kalmamalıdır, bu yüzden sabah saatleri hasat için en iyi zamandır. Çilekler her zaman yeşil kadeh yaprakları ve bir sapı ile seçilir. Bu, suyun ayrılmasını önler.
Hasattan sonra, çilek mümkün olduğunca çabuk serin ve havadar depolanmalıdır. Çilek, buzdolabının sebze bölmesinde olduğu gibi soğutulmuş bir yerde iki güne kadar kalır. En iyi ihtimalle, doğrudan tüketilir veya işlenir, çünkü kokulu meyveler hasattan sadece birkaç saat sonra aromada kaybeder.
Hasarlı meyveler hızlı bir şekilde kalıp ayarladıkları için hemen çözülmelidir. Bir noktada zaten küflü olan çilekler atılmalıdır. Yüksek su içeriği nedeniyle kalıp meyve boyunca çok hızlı bir şekilde yayılır. Bu nedenle küflü alanı kesmek yeterli değildir.
Berlin'deki Alman Bahçe Arkadaşları Federal Birliği (BDG) başkanı Norbert Franke, daha sonra lezzetli meyveleri hasat etmek istiyorsanız, çilek yatağını en son Mart ayında hazırlamalısınız. Her ne kadar bir önceki yazda Temmuz sonu ile Ağustos sonu arasında çilek dikmek daha iyi olsa da, ancak kökler iyi ise ve bitkiler yeterince güçlü ise, ekim de ilkbaharda başarıya yol açmalıdır. Çünkü: Çilekleri daha sonra yaz aylarında yatağa koyarsanız, önümüzdeki yaz alacaksınız. Eylül ortasından sonra, çiçek ertesi yıl bile tamamen iptal edildi. Şimdi başka şeyleri de düşünmelisiniz:
Toprağın doğru doğası da önemlidir. Çileklerin gevşek, kolay köklü, humus ve besin açısından zengin bir toprağa ihtiyacı vardır. Ot, bireysel çilek uzun ömürleri ve Malç bir önceki yılın özenle dünyaya dahil edilir. BDG'nin açıkladığı gibi gevşek. Bitkiler daha sonra yeni bir malç tabakası ve 30 gram berry gübre almalıdır. Kendinizi kurtarmak ve sadece bir kez serpmek istiyorsanız, yaklaşık üç ila beş aylık ham kompost kullanmalısınız. Norbert Franke, gübre ve birinde malç olduğunu söyledi.
Samandan yapılmış iki ila üç santimetre kalınlığında malç tabakası genellikle profesyonel çilek tarlalarında yere uygulanır. Bu çoklu bir amacı yerine getirir: çilek kuru kalır, bu da gri sütunlara duyarlılığı azaltır. Ayrıca, malç katmanı yabani otları ve tutar Salyangoz uzak. Toplama da rahatlatılır ve derinlemesine karışan meyveler kumsuz kalır.
Çilekleriniz için özellikle iyi koşullar yaratmak istiyorsanız, uzmanların laboratuvarda bir toprak analizi vardır. Böyle bir incelemenin sonuçları, çilek bitkileri için hangi besin maddelerinin toprakta bulunduğu veya hangilerinin gübre şeklinde verilmesi gerektiği hakkında bilgi sağlar. Çileklerin besin gereksinimi en iyi şekilde 5.5 ila 6.5 pH'lı hafif asidik topraklarla kaplıdır. Buna göre, asidik gübrelerle çalışmak mantıklı olabilir.
Bu toplama hatası, tadı çileklere mal olur
04.04.2025 – 17:34 tarihinde güncellendiOkuma Süresi: 4 dk.

Bir kız sahada çilek alır: Çilek yetiştirirken çok şey düşünülmelidir (Kaynak: Famveld/Getty-Images resimleri)
Hangi çilek çeşitlerinin özellikle iyi geliştiğini ve tipik çilek hastalıkları ve zararlıları hakkında neler yapabileceğinizi ortaya koyuyoruz. Ve çilekleri seçerken hangi hatanın aromalarını alabileceğini söyleyin.
Hava ve olgunlaşma zamanına bağlı olarak farklı çilek çeşitleri Çilek Haziran başında olgunlaşacak. Hasat süresi Temmuz ortasına kadar uzanır. Çilek, renk tamamen telaffuz edildiğinde ve artık beyaz -yün kenarı olmadığında hasat için hazırdır. Sadece bu durumda meyveler tam aromalarını geliştirir ve ekşi tadı yoktur. Bununla birlikte, çok geç hasat edilen çilekler bu aromayı zaten kaybetti.
Hasat kuruluk durumunda yapılmalıdır. Islak çilekler de aromayı kaybeder. Benzer şekilde, zaten hasat edilmiş meyveler çok uzun ısıya maruz kalmamalıdır, bu yüzden sabah saatleri hasat için en iyi zamandır. Çilekler her zaman yeşil kadeh yaprakları ve bir sapı ile seçilir. Bu, suyun ayrılmasını önler.
Hasattan sonra, çilek mümkün olduğunca çabuk serin ve havadar depolanmalıdır. Çilek, buzdolabının sebze bölmesinde olduğu gibi soğutulmuş bir yerde iki güne kadar kalır. En iyi ihtimalle, doğrudan tüketilir veya işlenir, çünkü kokulu meyveler hasattan sadece birkaç saat sonra aromada kaybeder.
Hasarlı meyveler hızlı bir şekilde kalıp ayarladıkları için hemen çözülmelidir. Bir noktada zaten küflü olan çilekler atılmalıdır. Yüksek su içeriği nedeniyle kalıp meyve boyunca çok hızlı bir şekilde yayılır. Bu nedenle küflü alanı kesmek yeterli değildir.
Berlin'deki Alman Bahçe Arkadaşları Federal Birliği (BDG) başkanı Norbert Franke, daha sonra lezzetli meyveleri hasat etmek istiyorsanız, çilek yatağını en son Mart ayında hazırlamalısınız. Her ne kadar bir önceki yazda Temmuz sonu ile Ağustos sonu arasında çilek dikmek daha iyi olsa da, ancak kökler iyi ise ve bitkiler yeterince güçlü ise, ekim de ilkbaharda başarıya yol açmalıdır. Çünkü: Çilekleri daha sonra yaz aylarında yatağa koyarsanız, önümüzdeki yaz alacaksınız. Eylül ortasından sonra, çiçek ertesi yıl bile tamamen iptal edildi. Şimdi başka şeyleri de düşünmelisiniz:
Toprağın doğru doğası da önemlidir. Çileklerin gevşek, kolay köklü, humus ve besin açısından zengin bir toprağa ihtiyacı vardır. Ot, bireysel çilek uzun ömürleri ve Malç bir önceki yılın özenle dünyaya dahil edilir. BDG'nin açıkladığı gibi gevşek. Bitkiler daha sonra yeni bir malç tabakası ve 30 gram berry gübre almalıdır. Kendinizi kurtarmak ve sadece bir kez serpmek istiyorsanız, yaklaşık üç ila beş aylık ham kompost kullanmalısınız. Norbert Franke, gübre ve birinde malç olduğunu söyledi.
Samandan yapılmış iki ila üç santimetre kalınlığında malç tabakası genellikle profesyonel çilek tarlalarında yere uygulanır. Bu çoklu bir amacı yerine getirir: çilek kuru kalır, bu da gri sütunlara duyarlılığı azaltır. Ayrıca, malç katmanı yabani otları ve tutar Salyangoz uzak. Toplama da rahatlatılır ve derinlemesine karışan meyveler kumsuz kalır.
Çilekleriniz için özellikle iyi koşullar yaratmak istiyorsanız, uzmanların laboratuvarda bir toprak analizi vardır. Böyle bir incelemenin sonuçları, çilek bitkileri için hangi besin maddelerinin toprakta bulunduğu veya hangilerinin gübre şeklinde verilmesi gerektiği hakkında bilgi sağlar. Çileklerin besin gereksinimi en iyi şekilde 5.5 ila 6.5 pH'lı hafif asidik topraklarla kaplıdır. Buna göre, asidik gübrelerle çalışmak mantıklı olabilir.