Akşener buna diyecek? YETERLİ Parti’den AK Parti’ye katılan vekil anlattı

CesHef

Global Mod
Global Mod
Akşener buna diyecek? YETERLİ Parti’den AK Parti’ye katılan vekil anlattı AK Parti Manisa Vilayet Başkanlığı Genişletilmiş Vilayet İstişare Meclisi Toplantısı, Yunusemre Belediyesi Millet Çarşısı Konferans Salonu’nda yapıldı.

DÜZGÜN Parti’den istifa ederek AK Parti’ye katılan Manisa Milletvekili Tamer Akkal, muhalefeti HDP üzerinden eleştirdi.

HDP’nin oyunu alabilmek için terör örgütüyle iş birliği yapıldığını belirten Akkal, “Bunun da en yakın şahitlerinden bir tanesi de üzülerek söylüyorum ki benim. Onların içerisinde bir uğraş verdim ve başarılı olamadım.” dedi. Akkal, “Sadece PKK’sı değil, FETÖ’sü, aklınıza gelebilecek her türlü rant kümeleri, her türlü milletlerarası örgütler, Sorosçular içeride o denli bir pusulanmış ki orada bir çaba vermeniz mümkün değil.” sözlerini kullandı.

Akkal, muhalefeti HDP üzerinden eleştirerek, “Üzülerek görüyoruz ki muhalefet, HDP’nin oyunu alabilmek ismine önümüzdeki periyotta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı yapmamak ismine bu terör örgütüyle de onun siyasi sözcüleriyle de üzülerek görüyoruz ki iş birliği içerisindeler. Bunun da en yakın şahitlerinden bir tanesi de üzülerek söylüyorum ki benim. Bildiğiniz üzere geçmişte GÜZEL Parti’den milletvekili seçilerek meclise girmiştim. Allah’a bin şükür bugün AK Parti ailesinin içerisine katıldım. Allah’a bin şükür ki bir daha dün onların içerisinde bir gayret verdim ve başarılı olamadım. Olunması da mümkün değil, zira muhalefetin içerisine o denli bir sızmışlar ki yalnızca PKK’sı değil, FETÖ’sü, aklınıza gelebilecek her türlü rant kümeleri, her türlü memleketler arası örgütler, Sorosçular içeride o denli bir pusulanmış ki orada bir çaba vermeniz mümkün değil. Biz artık AK Parti ailesi olarak, tüm milletvekillerimizle bir arada milletimizi de ardımıza alarak bu yapılara karşı uğraş ediyoruz” diye konuştu.

“Yunanistan şunu bilmeli ki bu ortalar fazlaca horozlanıyor, cürmü kadar yer yakar”

Toplantıya katılan AK Parti Genel Lider Yardımcısı Vedat Demiröz de bir konuşma yaptı. Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye olan halini ve Yunanistan’ı eleştiren Demiröz, “Yunanistan’ı görüyorsunuz, adamlar palavra yanlış aldatmaca bilançolarla Avrupa Birliği’ni bile aldatmaya kalktı lakin affettiler. 150 milyar Euro IMF kanalıyla yardım yaptılar. sonrasındasında döndüler, ‘Siz 2. Dünya Savaşı’nda şöyleki ziyan ettiniz, bu biçimde ziyan ettiniz’ diyerek yarısını ona saydılar. Yunanistan şunu bilmeli ki bu ortalar hayli horozlanıyor, cürmü kadar yer yakar. Ne Fransa’ya ne de Avrupa Birliği’ne güvensin. Hiç kimseye güvenmesin. Bize de horozlanmasın. Döner bakar gerisinde kimseyi bulamaz. Onun için biz pandemi sürecinde nitekim sıhhatte yaptığımız yatırımlar bir feraset örneğidir. Bunu kabul etmek lazım. Pandemi süreci deyip geçmeyin. Bütün dünyayı sarsan bu olaya karşın hamdolsun Türkiye’de hiç bir besin problemi çekmedik. Bugün Avrupa’da duyuyoruz raflarda neler olduğunu. Kış geliyor. Birileri bize ‘Kara kış fonu kurun’ diyor lakin biz onu kurmayacağız. Bizim her şeyimiz hazır. Lakin Avrupa kara kışa hazır değil. Onlar bize öteki şeylerden ültimatom vereceklerine evvel kendi ekonomilerini, kendi geleceklerini düşünsünler. Bizim iktisattaki, enflasyondaki yükseklik eyvallah, kurdan gelen yükseklik, kurun yüksekliği hepimiz görüyoruz. İnanın hepsi denetim altında. Daima toplantılar yapılıyor. Biraz daha sabırlı olacağız. Yıl başına hakikat her şey sisteme oturacak. Türkiye makro alanda yapılanların hepsi hakikat. Makro planda dünyada İngiltere 22,2’yle birinci olurken Türkiye 21,7’yle dünyada en çok büyümeyi yapan ülke oldu. Bunlar göz gerisi edilebilir mi? Biz yapmıyoruz bunu IMF yapıyor çıkarıyor ortaya. O yüzden Türkiye’nin makro durumu epey iyi” tabirlerini kullandı.

“Ey Kılıçdaroğlu, hayli güvenme”

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara yönelik kelamlarını hatırlatan Demiröz, konuşmasına şöyleki devam etti:

“Bugün bürokratlara gözdağı vermeye çalışıyor. AK Parti’ye oy veren öğretmenler, tabipler, savcılar diyor. Ancak bunu kendisi demiyor, ardında akıl hocalığı verenler var. Ey Kılıçdaroğlu, epeyce güvenme. Sen hele bir Cumhurbaşkanlığı adayı ol da, olmayı becer de daha sonrasında konuş.”

ABD’nin F-35’leri Türkiye’ye teslim etmediğini de hatırlatan Demiröz, “Şimdi F-35’leri de vermiyor, yerine F-16’ları verelim size diyorlar. Tabi geçmiş şeyler. Versinler. Zira biz 40 tane F-16’yı alırız modifiye ederiz. F-35’in senin olsun. Vermiyor. bu biçimde işte bu beşerler. Parayı alırken var. Niçin çıkarıyorsun. Bunlara inanç yok. Bugün o dedikleri adamları çıkarın 2 gün daha sonra tekrar öbür bir şey derler. Hiç güvenmeyin” dedi.

“Emekli ve taban ücretliye dayanak vereceğiz”

2022 bütçesinde emekli ve taban ücretliyi destekleyecek adımlar atacaklarının altını çizen Demiröz, “Bütçeyi yüzde 30 arttırdık. Emekliye dayanak vereceğiz. 267 barajımız vardı, 600 baraj ek ettik 876 baraj oldu. Üniversitelerin sayısını 3’e katladık. Havaalanları da o denli. Anlatmakla bitmiyor. Fakat maalesef insanımız görse tanımaz tahminen döviz deyince, iktisat deyince ‘Kur niçin bu biçimde oldu?’ Eyvallah düzelecek. Gerçi senin tahminen dövizle hiç işin yok tahminen ancak onu da düzelteceğiz. Dünyanın bir sorunu bu. Elimizde para arzı epey. Vatandaşta para hayli. Tahminen dağılımda eşitsizlik var. Onun için üretilen mal ölçüsü da aslına bakarsanız pandemide düştü. Fiyat yükselir tabi iktisadın kuralı bu. Lakin bunu çözeceğiz. Faizler aşağı yanlışsız iniyor. Yakın vakitte inşallah kurlar da aşağı hakikat çekilecek. Stabil bir hale gelecek. Türkiye bu girdaptan çıkacak. Sorunumuz var lakin hayli şey anlatıldı, yapıldı. Herkes elini vicdanına koyacak. Emekliye takviye vereceğiz. Bu kurallarda yaşanmaz. Biz de onu biliyoruz. Taban ücretliye takviye vereceğiz. Gereğini yapıyoruz. Bütçeyi takip ettiğinizde nazaranceksiniz. Artık biz altyapılarımızı, barajımızı, yolumuzu her şeyimizi ziyadesiyle yaptık. Bundan daha sonra insanımıza katkı, insanımızın gelirini çoğaltmak için neler yapılabilir ona bakacağız. Eksiğimiz gediğimiz olabilir lakin inanın size en yakın olanlar bir daha bizleriz” diye konuştu.
Toplantıya, AK Parti Genel Lider Yardımcısı Vedat Demiröz, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekilleri İsmail Bilen, Semra Kaplan Kıvırcık, Mehmet Ali Özkan, Tamer Akkal, ilçe belediye liderleri, partinin ilçe liderleri, bayan ve gençlik kolları idaresi ve teşkilatı ile partililer katıldı.
 
Üst