AK Parti’li Erkan Kandemir’den Başşehir Kulisi’nde kıymetli açıklamalar

CesHef

Global Mod
Global Mod
AK Parti’li Erkan Kandemir’den Başşehir Kulisi’nde kıymetli açıklamalar AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Lider Yardımcısı Erkan Kandemir, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in sunduğu Başşehir Kulisi programında soruları yanıtlıyor. Kandemir’in açıklamalarından öne çıkanlar şu biçimde:

SEÇİM ÇALIŞMALARI NASIL GİDİYOR?

AK Parti teşkilatlarında seçim çalışmaları seçim günü gözüktüğünde başlamaz. Son seçimlerin çabucak ardından kıymetlendirme yaparız. Milletvekili, belediye lideri, teşkilatlarımız kendi bölgelerindeki müşahedelerini aktarırlar. daha sonra sandıkları masaya yatırırız. Bunun üzerinden kampanya başlar. Yani biz seçime dönük propaganda yerine, süreç içerisinde vatandaşımızla hemhal olan ağır bir çalışma süreci yaşarız. AK Parti’de siyaset yapanlar yalnızca seçim periyodunda değil her vakit uğraş ortasında olurlar. Milletimizin evvelarini siyasetimizin baş aktörü olarak görüyoruz. AK Parti, Türkiye’de ve dünyada siyaseti diğer bir yere taşıdı.

“YERİNE OTURMAYAN ŞEY MUHALEFET”

Türkiye’de yerine oturmayan şey muhalefet. Yoksa milletimiz Suriye’de, Libya’da ne yaptığımızı, Türkiye’nin Mavi Vatan’da uğraşında nerede durduğunu, Afrika’ya neden gittiğini… Cumhurbaşkanımız, ‘muhalefet bizim ufkumuzun ulaştığı yeri anlayamaz’ diyerek bir defa daha söylemiş oldu. Milletimizin siyasetin nereye geldiğini epeyce oldukca düzgün görüyor.

“TÜRKİYE BÜTÜN BUNLARI FIRSATA ÇEVİRDİ”

(Pandemi süreci, enflasyonun yükselmesi üzere durumlar halkın moralini bozdu mu?)
AK Parti her sokakta, her mahallede canlı teşkilatı olan bir hareket. Alandan raporları aldık. Bir yandan anketlerimiz, Genel Merkez’den alana gönderdiğimiz arkadaşlarımız… Muhalefet bunu çarpıttı. Tüm bunlardan bir tablo çıkar bizim önümüze. Bizim gördüğümüz şey şu: Kuşkusuz dünya son yüzyılda yaşamadığı bir kriz yaşadı. Kovid salgınıyla birlikte dünyada birtakım istikrarlar değişti. Son periyotta güç meblağlarında yüzde 250’lere varan artışlar oldu. İngiltere’de akaryakıtta tedarik sorunları yaşandı. Sıhhat dalında olağanüstü sorunlarla yüzleştiler. Bu birtakım istikrarları bozdu. Türkiye üzere ülkelerin bundan etkilenmemesi mümkün değil. Türkiye bütün bunları fırsata çevirdi. Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat sayılarına ulaştık.

Büyüme hanelere nasıl yansıyacak? Gençlerimiz iş bulacak. Türkiye zenginleşmiş olacak. Besin fiyatlarında da dünyada epeyce önemli enflasyon oluştu.

“YAKIN VAKİTTE HER HANE ZENGİNLEŞECEK”

Milletimiz müsterih olsun. Gübre meblağları hayli arttı. Çiftçilerimiz bu vakitte deklare ettiğımız mamüllerin tamamında o kadar şad oldular ki. Her vatandaşımızın hanesinin bollaşacağını yakında daima bir arada görmüş olacağız.

SABİT ÜCRETLİLER İÇİN HAREKETE GEÇİLECEK

(Döviz arttı. Sabit fiyat kazanan şahıslar yoksullaştı. Sabit ücretlinin durumunun uygunlaşması için adım atılacak mı?)
Olağan ki. Cumhurbaşkanımız her daim tabiri caizse dizini kırıp daima vatandaşın sofrasına oturmuş bir Genel Lider. Orada dar gelirlinin, sabit gelirlinin hayatında biz bir daralmaya asla müsaade etmeyiz. bu vakitte gelirdeki artış evvelkilere bakılırsa daha epeyce artacak.

CHP’NİN “TEBDİL-İ KIYAFET” POLEMİĞİ

AK Parti tarihinin en yüksek üye kaydını gerçekleştirdik son bir sene ortasında. Alanda gördüğümüz şey şu: Millet, ‘Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti epey büyük işler başardı. Umudumuz sizde’ diyor.

Tebdil-i kıyafetten kastım şuydu: Genel Merkez’imizden nazaranvlendirdiğimiz arkadaşlarımız, oradaki fotoğrafı çekerler. Bizim partimize, partimizin yetkilileriyle ilgili algı nedir üzere. O arkadaşlarımız o vilayette tanınan şahıslar değildir. Örnek veriyorum; Adıyaman’da belediye başkanlığı yapmış arkadaşımızı Rize’de nazaranvlendiririz. AK Partili olarak yapar bunu da. AK Parti sokağın sesidir. Onların tabir ettiği üzere bir çarpıtma yok.

10 BÜYÜKELÇİNİN OSMAN KAVALA DAVETİ

(Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “istenmeyen adam ilan edilsinler” talimatı krize niye olmaz mı?)
Bu bir kriz değil. Krizse de biz oluşturmadık. Kendi yolunu kendisi çizen ülkede bir kısım büyükelçiler bir ortaya gelmek suretiyle size karşı bildiri yayınlıyorlar. Bu ülkelerle bizim münasebetlerimizde biz bu sorunları konuşmuş muyuz? Evet konuşmuşuz. Onlara gelince yargı bağımsız, bize gelince bağımlı. Kusura bakmasınlar, Türkiye’yi anlamamışlar.

Muhalefet önderi 11. büyükelçi üzere davranır, bir daha birebir yerden konuşur. Bunların temsilcileri (CHP’li Ünal Çeviköz) geçenlerde de Mavi Vatan’la ilgili birebir şeyi söylemişti. Geçer onların yanına bir daha oradan konuşuruz. Bunlara alışkınız.

ERDOĞAN İLE BIDEN GÖRÜŞMESİ

Son görüşme fazlaca müspet bir havada gerçekleşmişti. Cumhurbaşkanımızın dış siyasette açtığı yeni bir sayfa var.

KILIÇDAROĞLU’NUN BÜROKRATLARA TEHDİDİ

Çok dehşetli bir açıklama bu. Bu bizi şaşırtıyor mu? Hayır. Bu, temelinde CHP’nin tam da kodu. CHP, vesayetçi bir siyasi hareket.

KAYNAK: HABER7
 
Üst