AK Parti’li Aydın’dan Bolu Belediye Lideri Özcan’a tepki!

CesHef

Global Mod
Global Mod
AK Parti’li Aydın’dan Bolu Belediye Lideri Özcan’a tepki! Aydın, Bolu Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde Özcan’ın tabirlerine ait açıklamalarda bulundu.

Bolu’nun “Köroğlu şehri” olduğunu lisana getiren Aydın, “Ancak Köroğlu’nun bir de karşı tarafı var, Bolu Beyefendisi. Bolu Belediye Lideri şu an bir ‘Bolu Beyi’ üzere davranıyor. Büsbütün diktatör bir halla hareket ediyor. Milletlerarası hukuku, insan haklarını, Türkiye’de yaşayan tüm vatandaşların haklarını ihlal eden konuşmalar çerçevesinde hareket ediyor. Telaffuzlarının hiç birinin realite olarak bir gerçeği yansıtmadığını aslında tüm vatandaşlar biliyor.” diye konuştu.

Aydın, Özcan’ın seçilmedilk evvel Suriyelileri Bolu’dan göndereceği tarafındaki açıklamalarını hatırlatarak, “Ancak bir insan gücünün yetmeyeceği şeyleri söylerse sonuçta bu biçimde olur zira kendisi hala şunu kavramaktan aciz, kendisi yalnızca belediye lideri. Belediye liderinin yetkileri maddelerle belirlenmiş. ötürüsıyla onun dışında hareket etme kabiliyeti yok.” dedi.

CHP’nin geçen senelerda göç ve göçmenlerle ilgili hazırladığı rapordan bahseden Aydın, şunları kaydetti:

“Galiba kendi partisinin telaffuzları noktasında da Belediye Liderinin önemli bilgi eksikliği var. CHP’nin göç ve göçmenlerle ilgili hazırladığı 150 sayfalık bir rapor var. Milletvekillerinden ve genel lider yardımcılarından oluşan bir grup hazırlamış bu raporu. Ön kelamını de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yazmış. ötürüsıyla CHP’nin bir beyanatı bu. Diyor ki ‘AK Parti’nin Suriyelilere, mültecilere yaptığı yardımlar azdır. Suriyelilere daha fazla yardım yapılmalıdır. Mültecilere yapılan yardımlar lütuf üzere sunulmamalıdır hatta devletin toplumsal yardımları kapsamında değerlendirilmeli ve bu yardımlar artırılmalıdır. Onların daha güzel şartlarda yaşamaları için bunlara daha düzgün ikametler de sağlanmalıdır.’ diyor.”

Aydın, Özcan’ın farklı bir ruh hali ortasında olduğunu söyleyerek, “bu biçimde bir profil ortasında, bu biçimde bir ruh hali ortasında sağlıklı düşünüp Bolu’yu yönetim etmesi şu an mümkün görünmüyor. Bunu sırf biz söylemiyoruz. Kendi partilileri de kendi partisinin genel lider yardımcısı ve milletvekilleri de kendisinin gerçek telaffuz ve aksiyonlar ortasında olmadığının bir kere daha altını çiziyor.” tabirlerini kullandı.

“Suç duyurusunda bulunacağım”

Özcan’ın meskeninde yabancı asıllı bir hizmetli çalıştırdığı tezine değinen Aydın, şöyleki devam etti:

“Kendisi katıldığı bir televizyon programında ‘Evimizde ikili vatandaş olan biri çalıştı.’ dedi. Fakat şahsen eşi Sayın Meral Özcan bir yorum yazmış. Demiş ki ‘Evet, konutumuzda bu biçimde biri çalıştı. Fakat onun dışında bir kadıncağız çalıştı, 8 yaşında çocuğu olan bir kadıncağız.’ Bu bir gerçek ki kendisi televizyon yayınında hakikat bir telaffuzda bulunmadı. Yanlarında çalıştırdıkları bir kişinin daha olduğunu şahsen eşi tabir etmiştir.”

Aydın, Özcan’ın telaffuzlarının toplumda ayrışmaya sebep olabileceğini belirterek, “Ben de bir vatandaş, bir anne olarak cürüm duyurusunda bulunacağım. Yarın Bolu’da ya da Türkiye’de olabilecek rastgele bir olayda sorumlu olan Tanju Özcan’dır. Direkt olarak insanları, bir toplumu, bir ırkı, bütün bu vatandaşları bu biçimde kıymetlendirmek, bir kalıp içine almak son derece yanlış. Sayın Tanju Özcan’ı akla, mantığa ve vicdana davet ediyorum. Yapamayacağı şeylerin kelamını vermesin. Bunların uygulanmasına ne vicdan ne de hukuk müsaade vermeyecek.” değerlendirmesinde bulundu.



KAYNAK: AA
 
Üst