Abdullah Gül’den reaksiyon çeken Kavala açıklaması!

CesHef

Global Mod
Global Mod
Abdullah Gül’den reaksiyon çeken Kavala açıklaması! 15 Temmuz darbe teşebbüsü ile Seyahat Parkı olaylarına ait davada yargılanan Osman Kavala, hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs cürmünden ağırlaştırılmış müebbet mahpusa çarptırıldı.

Karara ait, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den reaksiyon çeken bir açıklama geldi.

T24’ten Murat Sabuncu, “Gezi’de çıkan kararlarla ilgili 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ne diyeceğini merak edip, basın ofisi vasıtasıyla telefonla kendisine ulaştım.” dedi.

Abdullah Gül’ün Seyahat Davası’na ait açıklamaları şu biçimde:

“Kavala ve arkadaşlarıyla ilgili karar kamu vicdanını hayli derinden yaraladı. Beni de epeyce üzdü. Bu dava yargılama süreci açısından da ileride utanılacak bir yargılama süreci olarak anılacaktır.

Osman Kavala üzere servet sahibi bir insan beğenilen vakit geçirmek yerine insanlık problemleriyle uğraşmasının bedelini ödüyor, bu hayli acı. Yargıtay sonucuna kadar bu insanların mahpusta olması hayli oldukça üzücü, vicdanları yaralayıcı bir durum.

Türkiye için de inanılmaz yük oldu bu karar. İnsan hakları ve hukuk uygulamalarının aslına bakarsanız fazlaca sorgulandığı periyotta, Türkiye’ye kötülük yapmak isteyenler lakin bu kadar ziyan verebilirlerdi. Milyonlarca dolarlık Türkiye aleyhtarı bir kampanya yapmak isteseler, aslına bakarsanız imajı bozuk olan Türkiye’yi dünya kamuoyunda lakin bu kadar olumsuz gündeme getirebilirdi.”

KAYNAK: T24 / MURAT SABUNCU
 
Üst