2022-MSÜ imtihan sonuçları belirtildi

Sefer

Global Mod
Global Mod
ÖSYM Lideri Prof. Dr. Halis Aygün, toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada, 27 Mart 2022’de gerçekleştirilen 2022-MSÜ imtihan sonuçlarının belirtildiğını, sonuçların “http://sonuc.osym.gov.tr” sayfası ve ÖSYM AİS taşınabilir uygulamasından öğrenilebileceğini belirtti.

Öte yandan, kelam konusu imtihanın karşılık kağıtları ve aday yanıtları da erişime açıldı.

Aday karşılıkları ve soruların hakikat karşılıklarına, imtihana giren adayların sorulara verdikleri cevapları ve kıymetlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri maksadıyla “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden bugünden itibaren 10 gün müddetle erişim sağlanabilecek.

Adaylar, “https://ais.osym.gov.tr” internet adresine TC kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaptıktan daha sonra ilgili imtihanı ve “Cevap Kağıdı Görüntüleme” ekranını seçerek imtihanda kullandıkları karşılık kağıdı manzarasını, karşılık kağıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması kararı elde edilen aday karşılıklarını ve soruların gerçek karşılıklarını nazaranbilecek.

Ayrıyeten adaylar, form üstündeki soru numaralarını seçtiklerinde, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, yanıt seçeneklerini ve sorunun gerçek karşılığı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu yanıtı görüntüleyebilecek.
 
Üst