Yuva kutumda neden bütün baştankaralar ölüyor?

Sefer

Global Mod
Global Mod



Son zamanlarda yuvalama kutusunda çok fazla aktivite vardı ama şimdi hiç kuş görünmüyor mu? Sonra yavru ya kaçtı ya da öldü.

Bir bakışta en önemli şeyler

Üreme mevsimi sırasında mavi baştankaraların veya büyük baştankaraların yavruları ölebilir. Bu genellikle yabancılar tarafından yuva kutusuna bakıp yavru kuşları veya yavru kuşları orada ölü bulduklarında görünür hale gelir. Her bir durumda sorunun tam olarak ne olduğunu bulmak zordur. Çünkü Baden-Württemberg Doğa Koruma Derneği ve Almanya gibi birçok neden var. V. açıkla.


Ebeveyn ölür


Yuva kutusundaki göğüslerin en yaygın ölüm nedenlerinden biri ebeveynlerden birinin ölmesidir. Daha sonra küçük yırtıcı hayvanların ve hatta kedilerin kurbanı olabilirler. Ancak bir cam panele veya bir arabaya çarpmak da babanın veya annenin ölmesine neden olabilir.


Sonuç: Artık yavruların beslenmesiyle yalnızca bir ebeveyn ilgilenebiliyor. Ancak yetişkin kuşun yavrularına getirdiği yiyecek, çoğu zaman büyüme aşamasındaki açlıklarını gidermeye yetmemektedir. Küçükler yavaş yavaş açlıktan ölüyor.


Pestisitler, böcek öldürücüler, fungisitler


Bitki ve böcek kovucular zehirdir. Tırtıllar, solucanlar ve böcekler yoluyla doğrudan veya dolaylı olarak kuşlar tarafından yutulursa hayvanlar zehirlenebilir. Ancak yavru kuşların zehirli bir solucanla ya da kimyasallarla dolu bir tırtılla beslenmesi halinde durum daha kritik hale gelir.


Bu arada: Kedilerinin veya köpeklerinin fırçalanmış kürkünü yuva malzemesi olarak göğüslerin kullanımına sunan evcil hayvan sahipleri de genç kuşların ölümüne katkıda bulunabilir. Bu, kürkün daha önce pire veya kene ürünleriyle işlenmiş olması durumunda geçerlidir. Bu kimyasallar yavrular için ölümcül olabilir.


Kötü hava


Özellikle yumurtadan çıktıktan hemen sonra, küçük, hala çıplak olan genç kuşlar donarak ölmeye karşı çok hassastır. Onları dondan koruyan koruyucu tüylerden yoksundurlar. Havanın da yağmurlu olması ve ebeveynlerin nemi tüyleri aracılığıyla yuvaya taşıması durumunda, bu soğukla birleştiğinde yavru göğüsleri daha da zayıflatır. Bu nedenle zaman zaman ilk göğüs yavrularının ölmesi de mümkündür.


Ayrıca folluk yanlış asılmış olabilir, rüzgar ve yağmurun giriş deliğinden içeri girmesine neden olabilir. Bununla ilgili daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.


Parazitler


Yuva sıcak ama yine de çok nemliyse genç kuşlar da risk altındadır. İklim akarlar, kuş pireleri, kuş keneleri ve diğer parazitler için idealdir. Bunlar daha sonra zayıf yavrulara saldırarak küçüklerin ölmesini sağlar.

Tehlike


Ancak folluk kutusunu temizlerken çok titiz davranmamalısınız. Kural olarak el fırçası ve su yeterlidir. Kimyasallardan, agresif temizleyicilerden ve zehirli cila ve boyalardan kaçınmalısınız. Kuşları zehirliyorlar.


Yuvalama malzemesi


İlkbahardaki üreme mevsiminden önce, hamile kuş ebeveynleri yuvalarını, yuva kutularını veya yuva boşluklarını donatmak için malzeme toplarlar. Yetişkinlerin bunları organik malzemelerle karıştırdığı için plastik ipliklerin veya plastik parçaların üreme alanına ulaşması alışılmadık bir durum değildir.
 
Üst