Muz kabuğu veya dokusu yanlış mı atılıyor? Ceza bu kadar yüksek

Sefer

Global Mod
Global Mod



Muz veya elma geziler için ideal atıştırmalıklardır. Ancak artıkları uygun şekilde imha etmelisiniz. Aksi takdirde kısa süreli keyif oldukça pahalı hale gelebilir.

Bir bakışta en önemli şeyler

Muz kabuğu organik atıklara, kullanılmış doku da atıklara karışmıyorsa bu hiç sorun değil, değil mi? Ancak. Yanlış geri dönüşüm yalnızca çevre için bir sorun olmakla kalmaz, aynı zamanda atık bertaraf şirketleri ve dolayısıyla vatandaşlar için de ek maliyetlere neden olur. Bunları ortalıkta bırakmak veya çöpe atmak ve yanlış geri dönüşüm de ağır para cezalarına yol açabilir.


Muz kabukları, mendiller vb. için para cezaları


En küçük miktarlar bile (örneğin bir mendil, bir muz kabuğu, bir kağıt tabak veya boş bir sigara paketi) Döngüsel Ekonomi Yasası'nın (KrWG) ihlalini teşkil etmek için yeterlidir. Çoğu belediye ve bölgede 10 ile 50 avro arasında para cezaları uygulanmaktadır. Ancak Saarland'da muz kabuğunun organik atık olarak çözüneceği düşüncesiyle doğaya bırakılması halinde 100 avroya kadar para cezası uygulanabiliyor. Hamburg'da ise bu tür suçlar 70 avroya kadar cezalandırılıyor.


“Önemsiz ürünler” kategorisinde kağıt bardaklar, meyve ve yemek artıkları, kumaş artıkları ve küller de yer alıyor.


Gazetelere ceza


Mendil, gazete, plastik torba veya plastik şişe gibi birkaç “önemsiz ürün”ün doğru şekilde atılmaması durumunda, KrWG'nin 61. maddesine göre 200 avroya kadar para cezası beklenebilir.


Piknikten, parkta mangaldan veya yürüyüşten sonra, tüm çöplerinizi her zaman yanınıza almalısınız – hatta kuş veya hayvan yemi olarak geride bırakılan ekmek veya baget parçası bile.


Yanlış atık ayrımını kim kontrol ediyor?


Özellikle havaların güzel olduğu ve yaz aylarında yoğun olarak ziyaret edilen veya popüler gezi noktalarında hem asayiş hem de tesis işletmecileri tarafından artan kontroller yapılıyor.


Bu sadece çevrenin korunmasına hizmet etmekle kalmıyor. Ayrıca hayvanların hastalanmasını veya yaralanmasını önler ve mekanların gereksiz ek temizliğinden kaynaklanan yüksek maliyetleri azaltır.
 
Üst