Yüz yüze eğitimde büyük tehlike: Okul reddi ve terkleri olabilir!

Sefer

Global Mod
Global Mod
Eğitimde uzun bir ortadan daha sonra bir daha yüz yüze eğitime geçilmesi için hazırlıklar sürerken, Ulusal Eğitim Bakanlığı vazifesine Mahmut Özer’in atanmasıyla birlikte bu hususta bir değişikliğin kelam konusu olup olmadığı da merak konusu oldu.

Bakan Özer ise bakanlık koltuğuna oturmasının akabinde yaptığı birinci açıklamada; “Birinci önceliğim; gerekli tüm önlemleri alarak okulları tıpkı pandemi öncesinde olduğu üzere yüz yüze eğitime hazır hale getirmektir.” halindeki kelamlarıyla muştuyu verdi.

‘KAPALI TUTMAK ÜZERE BİR LÜKSÜMÜZ YOK’

Bakan Özer, açıklamasının devamında ”Büyük bir sorumluluk üstlendiğimin farkındayım, eylül ayında okulları açmak için ne gerekiyorsa yapacağız, artık kapalı tutmak üzere bir lüksümüz yok.”’ dedi.

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer

50 BİNDen çok OKUL DOKÜMANINI YENİLEDİ

Öte yandan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile yürütülen “Okulum Pak Belgesi” standartlarıyla ilgili kontrol süreci de başladı. 4 bin 500’den çok denetçi tüm okulların şartlarını büyük bir titizlikle izleyip gerekli tedbirlerin alınması tarafında ikazda bulunuyor.

GEÇİŞ MÜFREDATI DAVETİ

Okulların 6 Eylül’de eğitime açılmasına ait hazırlıklar ve çalışmalar aralıksız devam ederken yüz yüze eğitimin bir geçiş müfredatı ile başlaması noktasında davette bulunan Eğitim Uzmanı Turgay Polat ise bu uygulama ile pandemiden kaynaklı eğitimde ortaya çıkan uzun ortanın lakin toparlanabileceğine vurgu yapıyor.

Şu ana kadar 51 bin okulun 20 bine yakını dokümanını yeniledi

EN BÜYÜK TEHLİKE: OKUL TERKLERİ OLABİLİR

Kendisinin ve dünyadaki tüm eğitimcilerin en korktukları şeyin yüz yüze eğitimlerin başlaması ile birlikte önemli derecede okul terklerinin ve okul redlerin yaşanması olduğuna da değinen Polat, ”Bu meşakkat bizi epey net bir biçimde bekliyor. Bu çağın çocukları okula gitmeden de eğitim yapabileceklerine ait bir inanç geliştirdiler. İkincisi bu çocuklar okula gittiklerinde kaldıkları yerden devam edemeyecekler. Akademik olarak yürütemeyecekler.” diye konuştu.

Küçük yaşlarda okul reddinin büyük yaşlarda ise okul terklerinin kendilerini en epey korkutan ihtimal olduğunun altını çizen Polat, kelamlarını şöyle sürdürdü;

Eylül ayında eğitimlerin yüz yüze başlaması için hazırlıklar sürüyor.

TÜM DÜNYA BUNDAN TELAŞ EDİYOR

”Bizim oturup bu çocukları okula nasıl başlatacağımızı konuşmamız lazım. Yani biz zili çaldık okulu açtık dediğimizde bu çocuklar okula gitmeyecekler. Gittiklerinde tıpkı sistemi hayli da rahat kabul etmeyecekler. Biz bu biçimde bir tablo karşısında ne yapacağımıza karar vermemiz gerekiyor. Bu mevzuyu bizim oturup önemli ciddi paydaşları ile tartışmamız lazım. Bu çocuklar okula gittiğinde ‘Öğretmenim ben konutta oturayım siz bana dersi anlatın’ dediğinde biz ona ne diyeceğiz. Çok büyük sorun ile karşı karşıya kalabiliriz. Tüm dünya bundan kaygı duyuyor eğitimciler ise bunu tartışıyor.”