YKS şampiyonları bir daha Medipol’de: Birinci 100’den 15 öğrenci Medipol’ü tercih etti

Sefer

Global Mod
Global Mod
2021 YKS’de sözel puan tipinde Türkiye birincisi olan Hasan Mert ile Sayısal 2.’si Hatice Işık Gürbüz ve Türkiye 4.’sü Mustafa Bora Köseoğlu, İstanbul Medipol Üniversitesini tercih etti. Milletlerarası Tıp Fakültesi 10 kişilik kontenjanının tamamını 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020’de olduğu üzere imtihan maratonunu en başarılı biçimde tamamlayan öğrenciler içinden kabul etti. Sözel birincisi Hasan Mert, Sıhhat Yöneticiliği Kısmını tercih etti. Sayısal Türkiye 2.’si Hatice Işık Gürbüz ile Türkiye 4.’sü Mustafa Bora Köseoğlu ise Memleketler arası Tıp Fakültesine yerleşti. Gürbüz ve Köseoğlu’nun yanı sıra Türkiye 11.’si Muhammet Eren Bayar, 25.’si Hasan Mollaoğlu, 41.’si Beyza Çakıl, 42.’si Mehmet Emre Tekinşen, 43.’sü Seyhan Çakmak, 45.’si Sevde Kaya, 48.’si Berke Deliveli ve 51.’si Ahmet Berat Gültekin Medipol UTF’yi kazandı. İngilizce eğitim veren Memleketler arası Tıp Fakültemiz 536,197 puanla Türkiye’de en yüksek taban puanıyla öğrenci kabul eden fakülte oldu. Türkiye 59.’su Hasan Kocabey, 61.’si Caner Kırçiçek, 65.’si Osman Alışkan ve 87.’si Zeynep Coşkun ise Türkçe eğitim veren Tıp Fakültemizi kazandı. Öğrenciler tıp eğitimlerini; kuvvetli akademik takımın nezaretinde üniversite hastanelerinin yanı sıra en ileri seviye laboratuvarlara sahip araştırma merkezlerinde tamamlayacak.

REKTÖR V. CERAN: İFTİHAR EDİLECEK BİLİM İNSANLARI YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ

İstanbul Medipol Üniversitesi Rektör V. Prof.Dr. Ömer Ceran, son 5 yılda Türkiye’nin en başarılı öğrencilerinin Medipol’ü tercih ettiğini kaydetti. Dereceye giren öğrencilerin Medipol’ü tercih etmesinin kendileri için övünç kaynağı olduğunu tabir eden Ceran şu biçimde dedi: “Seçkin öğrencilerin Medipol’ü tercih etmesi, sorumluluğumuzu artırıyor. Bu gençleri yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın iftihar edeceği bilim insanları haline getirmek hedefimiz haline geldi. Bir üniversitenin en kıymetli bakılırsavi, yalnızca var olan bilgiyi aktarması ya da kaliteli öğrenciler yetiştirmesi değil; o bilgiyi şahsen üretmesidir. Geçtiğimiz sene biroldukça fakülte ve kısmımız kalite akreditasyon çalışmalarını tamamladı. Yalnızca eğitime değil, araştırmaya ve araştırmaların esere dönüşmesine ehemmiyet veren bir üniversite olma yolunda ilerliyoruz.”

MERT: SIHHAT BAKANI OLMAK İSTİYORUM

2021 YKS’de sözel puan tipinde Türkiye birincisi olan Hasan Mert, gelecekte sıhhat alanında yönetici olmak istediğini söylemiş oldu. İstanbul Medipol Üniversitesinin gelecek gayelerine ulaşmak için gerçek bir adres olduğunu kaydeden Mert, “Geçen yılki üniversite imtihanında sayısal puan cinsinde Türkiye 92.’si olarak İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleştim. Derece yapmak maksadıyla 2021 YKS imtihanına da girdim ve sayısal muvaffakiyetim haricinde sözel puan cinsinde Türkiye birinciliği elde ettim. Tıp eğitimimi bütünleyecek biçimde Sıhhat Yöneticiliği Kısmını tercih ettim. Gelecekte Sıhhat Bakanı olmak istiyorum.” dedi.

Sayısal 2.’si Hatice Işık Gürbüz ise akademik alanda süratli bir biçimde yol alabilme imkânının, tercihlerinde belirleyici olduğunu söylemiş oldu. Gürbüz, araştırma merkezli bir üniversite olmasından ötürü Medipol’ü tercih ettiğini kaydetti. Türkiye 4.’sü Mustafa Bora Köseoğlu da tıbbın yanı sıra mühendisliğe de ilgi duyduğunu söz etti. Köseoğlu, “Yurt haricinde lisan eğitimi almak, Harvard’da staj yapmak ve araştırmacı doktor olarak yetişmek için buradayım.” dedi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER MIT VE HARVARD’DA STAJ YAPIYOR

Dereceye giren öğrenciler İstanbul Medipol’deki eğitimleri öncesinde ABD’de lisan eğitimi alıyor. Medipol Tıp öğrencileri evvel Harvard ve MIT’de (Massachusetts Institute of Technology) gözlemci olma, daha sonraki senelerda ise staj yapma imkânı elde ediyor. Tıp ve UTF öğrencileri, dev bir sıhhat kompleksi olan Medipol Mega Üniversite Hastanesinde ise birinci senelerdan itibaren pratik eğitimlerini almaya başlıyor.