Yeni kuşak meslekler Ostim Teknik Üniversitesinde belirledi!

Sefer

Global Mod
Global Mod
OSTİM OSB’de gerçekleştirilen çalıştaya eğitimciler, iş insanları, farklı üniversitelerden ve liselerden öğrenciler katıldı. Yeni Kuşak Mesleklere Hazırlık Çalıştayla gençlerin beklentileri ve yeni mesleklere ait öngörüleri anlamak, dünya ve dallardaki “yeni kuşak meslekleri” ve yönelimleri gençlere anlatmak amaçlandı.

Çalıştayda farklı yaş kümelerine bakılırsa görüşler alınarak tahlil teklifleriyle uygulanan eğitim müfredatları üzerinde siyasetler geliştirilmeye devam edileceği vurgulandı.

Mesleklerin geleceği ile ilgili çalışmalarda dikkat çeken bir öbür öge değişimin tabiatının, sanayinin kendisine bağlı olacağı gerçeği oldu. Örneğin global medya ve cümbüş, son beş yıldır çok büyük bir değişime uğradı.

Gençlerin çalışma hayatına hazırlanmaları ve kimi yeteneklerini geleceğin işlerine uyarlamaları gerektiğinin vurgulandığı Çalıştayda, ayrıyeten yeni hünerler de edinmeleri gerektiği tabir edildi. Bu hünerler: Süratli ve akılcı okuma, teknolojiyi manaya ve kullanma, modellerin belirlenmesi ve trend eğilimleri olarak tabir edildi.

Yeni Kuşak Mesleklere karar verilmedilk evvel çalıştayda yapay zekâ, robotlar, kuantum bilgisayar ve 3d yazıcılar süratle ömrümüze dahil edildiği Apple, Tencent ve Google üzere gerek ABD gerekse Çin’de önde gelen teknoloji şirketleri yüzlerce milyar dolar bedeline ulaştığı vurgulandı. değişen teknolojinin damga vurduğu bir dünyada ve bilgiye dayalı iktisatta, ülkemizi ileri taşıyacak en değerli kaldıraçın, akıl ve bilim olduğu konuşuldu. Çalıştayda bilim yuvaları üniversitelerin ve teknolojik gelişimin motoru iş dünyasının değerli sorumluluklarınun olduğuna dikkat çekildi.