Yazılım Güncelleme Bildirimi Nasıl Kapatılır ?

Sefer

Global Mod
Global Mod
Yazılım Güncelleme Bildirimini Kapatmanın Yolları

Yazılım güncellemeleri, cihazlarımızın ve uygulamalarımızın en iyi performansı göstermesi ve güvenli kalması için gereklidir. Ancak, sürekli olarak çıkan güncelleme bildirimleri bazen rahatsız edici olabilir. Bu yazıda, yazılım güncelleme bildirimlerini nasıl kapatabileceğinizi adım adım açıklayacağım. Bilgisayarlar, telefonlar ve diğer cihazlar için geçerli olan bu yöntemleri takip ederek, bildirimlerden kurtulabilirsiniz.

Adım 1: Bilgisayarınızdaki Yazılım Güncellemelerini Yönetme

Bilgisayarınızda sık sık çıkan güncelleme bildirimlerinden kurtulmak için, işletim sisteminize göre belirli adımları takip edebilirsiniz.

1. Windows Güncellemeleri

- Başlat menüsünü açın ve "Ayarlar"ı seçin.

- "Güncelleme ve Güvenlik" bölümüne gidin.

- "Windows Update" kısmına tıklayın.

- "Gelişmiş seçenekler"i seçin ve "Güncelleme bildirimlerini kapat" seçeneğini işaretleyin.

2. MacOS Güncellemeleri

- Apple menüsünden "Sistem Tercihleri"ni açın.

- "Yazılım Güncelleme"ye gidin.

- "Gelişmiş..." butonuna tıklayın.

- "Güncelleme bildirimlerini göster" seçeneğinin işaretini kaldırın.

Bu adımlarla, bilgisayarınızdaki güncelleme bildirimlerini kolayca kapatabilirsiniz. Ancak, önemli güncellemeleri zaman zaman manuel olarak kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

Adım 2: Mobil Cihazlarda Yazılım Güncellemelerini Devre Dışı Bırakma

Mobil cihazlarda, özellikle akıllı telefonlarda, yazılım güncelleme bildirimlerini kapatmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Android Cihazlar

- Ayarlar menüsüne gidin.

- "Sistem" veya "Telefon Hakkında" kısmını seçin.

- "Yazılım güncellemeleri"ne tıklayın.

- Güncellemelerin otomatik indirilmesini kapatın ve "Güncelleme bildirimlerini kapat" seçeneğini işaretleyin.

2. iOS Cihazlar

- "Genel"e tıklayın.

- "Yazılım Güncellemeleri" kısmını seçin.

- "Otomatik Güncellemeler" seçeneğini kapatın.

Mobil cihazlar için bu yöntemler, gereksiz bildirimlerden kurtulmanızı sağlar. Ancak, güvenlik açıklarını kapatmak için belirli aralıklarla manuel güncellemeleri kontrol etmeniz önemlidir.

Adım 3: Uygulama Güncellemelerini Kontrol Altına Alma

Birçok uygulama, yeni sürümleri çıktığında bildirim göndermeyi tercih eder. Bu bildirimlerden kurtulmak için uygulama bazında ayar yapmanız gerekebilir:

1. Android Uygulamaları

- Google Play Store’u açın.

- Menü simgesine dokunun ve "Ayarlar"a gidin.

- "Uygulamalarımı ve oyunlarımı güncelle" seçeneğini bulun.

- "Otomatik güncellemeleri kapat" seçeneğini işaretleyin.

2. iOS Uygulamaları

- "iTunes ve App Store" kısmını seçin.

- "Uygulama Güncellemeleri" seçeneğini kapatın.

Bu adımlarla, hem Android hem de iOS cihazlarda uygulama güncelleme bildirimlerini kapatabilirsiniz.

Adım 4: Otomatik Güncellemeleri Kapatmanın Artıları ve Eksileri

Yazılım güncellemelerini otomatik olarak kapatmanın hem avantajları hem de dezavantajları vardır. Bu adımda, bu durumun artı ve eksilerini değerlendireceğiz:

1. Avantajları

- Daha az rahatsız edici bildirim.

- Veri kullanımının azaltılması.

- Cihaz performansının artması.

2. Dezavantajları

- Güvenlik açıklarının artması.

- Yeni özelliklerden mahrum kalma.

- Manuel güncelleme ihtiyacı.

Bu faktörleri göz önünde bulundurarak, otomatik güncellemeleri kapatıp kapatmama kararınızı verebilirsiniz.

Adım 5: Güncellemeleri Manuel Olarak Kontrol Etme

Güncelleme bildirimlerini kapattığınızda, cihazlarınızı düzenli aralıklarla manuel olarak güncellemeniz gerekecek. İşte bunu yapmanın yolları:

1. Bilgisayar

- Ayarlar veya Sistem Tercihleri menüsünden güncellemeleri kontrol edebilirsiniz.

2. Mobil Cihazlar

- Ayarlar menüsünden "Yazılım Güncellemeleri" kısmına giderek güncellemeleri manuel olarak kontrol edebilirsiniz.

Manuel kontrol, cihazlarınızın güvende ve güncel kalmasını sağlar.

Adım 6: Sonuç ve Öneriler

Yazılım güncellemelerini kapatmak, bildirimlerin sıklığını azaltarak kullanıcı deneyiminizi iyileştirebilir. Ancak, güvenlik ve performans açısından düzenli olarak manuel güncellemeleri kontrol etmek önemlidir. Bu rehberi izleyerek, cihazlarınızda yazılım güncelleme bildirimlerini etkili bir şekilde kapatabilirsiniz.

Unutmayın, güncellemeler genellikle cihazlarınızı daha güvenli ve daha işlevsel hale getirir. Bu nedenle, tamamen ihmal etmemek en iyisidir. Sorularınız ve deneyimlerinizi paylaşmak için yorumlarda buluşalım!