Yabancı markaların yeni rotası Türkiye

XeeX

New member
Kovid-19 salgını, dünyanın akışını değiştirdi. Birfazlaca dünya teknoloji devleri Uzakdoğu haricinde da üretim yapma sonucu aldı. Avrupa ve Asya’nın ortasında bulunan Türkiye, pandemide teknoloji devleri için bir cazibe merkezi haline geldi. Türkiye Bilişim Derneği (TÜBİDER) Lider Yardımcısı ve Boğaziçi Bilgisayar Genel Müdürü Ümit Lider, Türkiye’ye dev firmaların yatırıma gelmek istediğini söylemiş oldu. Başkan, “Eğer bunu değerlendirebilirsek ülkemizin hayli faydalanabileceğini görüyorum. Bilişim dalının önder küresel firmaları Türkiye’de yatırım konusunda hayli hevesliler” dedi.

Ümit Lider

TÜRKİYE AVRUPA’YA AÇILAN BİR KAPI

Yabancı teknoloji şirketlerinin Türkiye’yi, Avrupa’ya açılan bir hub üzere gördüğünü söyleyen Lider, şu biçimde devam etti: “Yabancı markalar Türkiye’de üretime geçmek için can atıyor. Hedef Çin’den teknolojiyi Türkiye’ye taşımak, buna da cep telefonu ile başladılar. Dünya devi markalar geldi. Türkiye’de öteki yatırımlar yapmak için araştırmalar devam ediyor. Bu yılın sonunda 3-4 epeyce büyük markanın daha geleceğini öngörüyorum.”