Ulusal Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı, Kanada Diploması veren tek okul; Florya Canada Okulları

Sefer

Global Mod
Global Mod
Hayat uzunluğu öğrenen, şahsi doyuma ulaşmış, üretken, adil ve demokratik, topluma katkıda bulunabilmek için gereken nitelikleri edinmiş bireyler yetiştiren Florya Canada Okulları, çocukların tam potansiyellerine ulaşarak öğrenip büyüyecekleri canlı bir öğrenme ortamı sunuyor.

Türkiye ile Kanada içinde Dostluk Köprüsü vazifesi

Florya Canada Okulları Kanada Eğitim Program Müdür Yardımcısı Heather Ingalls, yaptığı değerlendirmede bu biçimdesi bir eğitim iş birliğinin Türkiye ile Kanada içinde adeta bir dostluk köprüsü vazifesi gördüğünü ve Türk gençlerine global bir vizyon kazandırmada fazlaca kıymetli olduğunu lisana getirdi. Heather Ingalls, Florya Canada Okulları’nın New Brunswick’teki Atlantic Education International tarafınca akredite edilen tek Türk okulu olduğunu, bu sayede verilen lise eğitiminde Kanada müfredatında da derslere yer verilerek öğrencilerin Kanada’daki bir üniversiteye kabulüne imkan hazırladıklarını belirtti.

Soru Soran ve Öğrenen Çocuklar Eğitim Modeli

Türkiye’de dünyayı yaşamaya imkan sağlayan fazlaca kültürlü öğrenci ve veli profiliyle öne çıkan Florya Canada Okulları, “Soru Soran ve Öğrenen Çocuklar” (Inquiry Based Learning) eğitim modeliyle, alanında uzman öğretmenler tarafınca düzeylere uygun ve birden çok kaynaktan faydalanarak hazırlanan derslerle öğrenci merkezli eğitim sistemi ile fark yaratıyor. Kanada New Brunswick müfredatını, Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın programına entegre eden Florya Canada Okulları’nda Türkiye dahil 47 farklı ülkeden öğrenciler yer alıyor.

New Brunswick Atlantic Education International Akrediteli Tek Türk Okulu

Anaokulu, ilköğretim ve lise eğitimlerini tek çatı altında öğrenciler ile buluşturan Florya Canada Okulları’nda, tüm dersler İngilizce olarak veriliyor. New Brunswick Atlantic Education International tarafınca akredite edilmiş Türk okulu olan Florya Canada Okulları, lise eğitiminde verdiği Kanada müfredatlı dersler ile Kanada üniversite kabullerinde kıymetlendirme kriteri olarak büyük ehemmiyet taşıyor. Atlantic Education International tarafınca iki yılda bir denetlenmeye tabi tutulan Florya Canada Okulları’nın öğretmenleri de özel eğitim programlarına her yıl katılmaktadır.

Spor, Sanat ve Teknolojiyle İç İçe Bir Yerleşke

Florya’da yer alan okulun, son teknoloji sinema altyapısına da sahip olan bir konferans salonu, İngilizce, Türkçe ve Fransızca olmak üzere güçlü bir koleksiyona sahip kütüphanesi, yarı olimpik bir yüzme havuzu, açık ve kapalı spor salonları, kodlama yapmak üzere donanımlı bir ICT laboratuvarı, 2 adet Fen Bilimleri laboratuvarı, fotoğraf ve müzik odalarının yer aldığı tam teşekkülü bir yerleşkesi bulunuyor.

Florya Canada Okulları hakkında ayrıntılı bilgi almak için www.floryacanada.k12.tr adresini ziyaret edebilir yahut +90 (212) 706 76 00 nolu telefonu arayabilirsiniz.