Ulusal Eğitim Bakanlığı Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’ne meslek lisesi kuracak

Sefer

Global Mod
Global Mod
Kırklareli’ne incelemelerde bulunmak üzere gelen Özer, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü’ndeki kıymetlendirme toplantısında Kırklareli’nin mesleksel eğitimde kıymetli bir merkez olması için yeni yatırımlar yaptıklarını söz etti.

Bakanlık olarak mesleksel eğitimde eğitim, üretim, istihdam çevrimini güçlendirmek için son senelerda fazlaca kıymetli adımlar attıklarını vurgulayan Özer, şunları kaydetti:

“Bu adımlar sonunda alanda fazlaca değerli dönüşümler yaşanmaya başlandı. MEB, bu iyileştirmeleri 81 ile yaygınlaştırmaya çalışıyor. Tüm vilayetlerimizde mesleksel eğitimde yaşanan iyileşmeleri yakından görmekten memnunluk duyuyorum. Kırklareli’nde mesleksel eğitimi güçlendirmek için her türlü dayanağı sağlıyoruz. Tüm arkadaşlarımız ağır efor içerisindeler.
Dalla iş birliklerimizin ölçeği giderek büyüyor. Öğrencilerimizin mesleksel eğitime yönelimleri de artmaya başladı. Kırklareli’nde organize sanayi bölgesi son senelerda yeni yatırımlarla çok büyüdü. Sayın Valimiz Osman Alım ile yaptığımız değerlendirmeler sonunda OSB içerisinde yeni bir meslek lisesi kurma sonucu aldık. Yeni meslek lisemiz OSB’de faaliyet gösteren bölümlerin insan kaynağı gereksinimini karşılamak üzere yapılandırılacak ve tüm eğitim süreci dallarımızla iş birliği içerisinde yürütülecek.”
Ulusal Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer (sağda)

Kırklareli’nde uygulamalı eğitim için fazlaca kıymetli olan döner sermaye kapsamında yapılan üretim ölçüsünü da artırmak için yeni yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Özer “Ayrıca, Kırklareli’nde bugün gezeceğimiz okullarımızda yapılabilecek iyileştirmeleri yerinde tespit edip gerekli dayanakları de sağlayacağız. Kırklareli’nde eğitimde bu muvaffakiyetlerin elde edilmesinde takviyelerinden dolayı Kırklareli Valimiz Alim’e şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Eğitim süreçlerinde katkılarından dolayı milletvekilleri, belediye liderleri, oda liderleri, hayırseverler, paydaşlar ve kesim temsilcilerine teşekkür eden Özer, başarılı çalışmalara imza atan Kırklareli Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan ve çalışma arkadaşlarını kutladı.