Ulusal Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği: Mesleksel eğitim otellere taşınıyor

Sefer

Global Mod
Global Mod
Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı içinde imzalanan protokol ile otellere mesleksel eğitim merkezleri kurulacak. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen merasime Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve temsilciler katıldı. Bakan Mahmut Özer, “İlk İstanbul’da pilot uygulamaya başlıyoruz. Artık farklı binalarda mesleksel eğitim merkezi olmayacak. Otellere mesleksel eğitim merkezi kuracağız. Birinci kez yabancı lisan yüklü eğitim vereceğiz. ‘Aradığım elemanı bulamıyorum’ retoriği artık tarih olacak.” dedi.

3 YABANCI LİSAN ZARURÎ OLDU

Bakan Ersoy ise “İlk uygulamayı bölümle sıkı iş birliği içerisinde İstanbul’da başlatacağız. Akabinde da turizm bölümünün ağır olduğu bölgelerden başlayarak bu projeyi yaygınlaştıracağız. Bu protokolün en büyük özelliği öğrencilerle hudutlu olmaması. Her yaş kümesinden 40 yaşında da 50 yaşında da olsa bu dala adım attıysa mesleksel eğitim kursundan yararlanabiliyor. Ayrıyeten artık İngilizce ve Rusça mecburi lisan; Fransızca, Çince, Arapça ve Almanca üçüncü lisan olarak seçmeli ders oldu” halinde konuştu. Vali Yerlikaya da “İstanbul Sanayi Odası ve İstanbul Ticaret Odasıyla, İstanbul Teknik Üniversitesi’yle birlikte az evvel 236 mesleksel teknik Anadolu lisesinin 92’siyle eğitim, üretim ve istihdam alanında işbirliği protokolü yapıldı.” bilgisini verdi. Meslek liselerinde eğitim goren yaklaşık 25 bin kişinin turizm dalında istihdam edilmesi hedefleniyor.