Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan telafi eğitimi açıklaması: Önümüzdeki yıla epey daha dipdiri bir formda geçelim istiyoruz

Sefer

Global Mod
Global Mod
Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gaziantep Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampı ziyaretinde gazetecilere, 1,5 yıl sürecek Ulusal Destekleme Programı’nın alt kısmı olan telafi eğitimini başlattıklarını söylemiş oldu.

Bugün, telafi eğitiminin yaz kısmının yaşandığını aktaran Selçuk, her vilayet ve ilçede, hangi okulda hangi saatte neler var üzere bilgilere her insanın “telafidebendevarim.meb.gov.tr” isimli internet sitesinden erişebileceğini anımsattı.

Gençlik kampı üzere yüzlerce merkezde eğitimler verildiğini belirten Selçuk, “Buralarda çeşitli zeka oyunları var, survivor oyunları var. Öğretmen arkadaşlar da bu oyunların bir modülü olarak eğlenceli faaliyetler yapıyorlar. örneğin az evvel öğretmen kadrosu ile bir arada paintball oynadım ve beni vurmakla ilgili baya teşebbüsleri oldu. Burada öğrencilerin gözlerindeki pırıltıyı gördüğümde inanın epeyce memnun oldum ve bütün Türkiye’de okullarımızda bu tıp faaliyetlerin yapılıyor olması bizi epeyce memnun ediyor. Velilerimize çağrım; yaz boyunca çocukların muhtaçlığı olan hangi mevzuda isterlerse bizim eğitimlerimiz var ve fiyatsız olarak bu eğitimlerden yararlanabilirler” dedi.

Salgın devrinin oluşturduğu gerginliği ve konuta kapanmanın sonunda oluşan motivasyonsuzluğun açık havada, arkadaşlarla, öğretmenlerle bir arada yenilenmesini istediklerini tabir eden Selçuk, şunları kaydetti:

“Gerçekten önümüzdeki yıla fazlaca daha dipdiri bir biçimde geçelim istiyoruz. Bu dönemki eksikleri daha fazlaca akademik eksiklik olmaktan fazla toplumsal, duygusal, kültürel, sportif faaliyetler açısından ele alıyoruz. Akademik eksikliklerle ilgili hem geçtiğimiz haftalarda birebir vakitte yıl boyunca tıpkı vakitte önümüzdeki yıl aslına bakarsanız çalışmalarımız olacak. Talim Terbiye Konseyi Başkanlığının Kritik Kazanımlar başlığı altında oluşturduğu listeye nazaran hangi kazanımlar eksikse önümüzdeki yılın birinci haftalarında yapılmaya başlanacak, onları belirledik. Hepsini sahanın görüşlerini alarak, öğretmen odalarımızı dinleyerek belirledik. Öğretmenlerimize bu güç devri omuzladıkları için hayli epey teşekkür ederim, velilerimize teşekkür ederim zira fazlaca sıkıntı bir periyottu. Dünya tarihinde örnek olay sayılabilecek bir periyottu, inanılmaz katkı verdiler.”

Bakan Selçuk, gençlik kampında paintball kıyafeti giydi, silahla gaye olan balonları vurdu. Kamp alanı ortasındaki eğitim alanlarını gezen Selçuk, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Ayrıyeten Şahinbey Belediyesi Akkent Spor Köyü’nü de ziyaret eden Selçuk, çocuklarla bir ortaya geldi, onlarla penaltı atışı yaptı ve kaleye geçti, okçuluk kısmında ise ok attı.