Ulusal Eğitim Bakanı Özer: Bugün prestijiyle 850 bin dersliğin yalnızca 434’ünde yüz yüze eğitime orta verdik

Sefer

Global Mod
Global Mod
Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Sıhhat Bakanlığının tekliflerine harfiyen riayet ederek okullarda birinci periyot olduğu üzere ikinci periyodu de yüz yüze eğitime kararlılıkla uyarak nihayetlendireceklerini söylemiş oldu.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’ya gelen Bakan Özer, Vali Tuncay Sonel’i makamında ziyaret etti.

Valilik makamı önünde erdem defterini imzalayan Özer, yaptığı açıklamada, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında tıpkı kararlılıkla yüz yüze eğitime devam ettiklerini söylemiş oldu.

Özer, Sıhhat Bakanlığı ve Bilim Heyeti’nin tavsiyeleri doğrultusunda okullarda tüm tedbirleri alarak bu devri yüz yüze eğitimle bitireceklerini belirterek, “Bugün prestijiyle 850 bin dersliğin yalnızca 434’ünde bir hadise ya da yakın temas niçiniyle yüz yüze eğitime orta verdik” bilgisini paylaştı.

Şu anda eğitim sisteminde bulunan dersliklerin toplam sayısının binde birinin fazlaca altında sınıfta Omicron varyantı niçiniyle yüz yüze eğitime orta verildiğini aktaran Özer, “İnşallah Sıhhat Bakanlığının tekliflerine harfiyen riayet ederek tüm okullarımızda nasıl birinci periyotta 5 ay hiç bir kesintiye uğramadan eğitime devam ettiysek bu devri de yüz yüze eğitime kararlılıkla uyarak nihayetlendireceğiz” sözünü kullandı.

Özer, bu sürece katkı veren tüm öğretmenlere de teşekkür etti.

“Bizler de sahadayız”

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sürecin başarılı devam etmesi için tüm arkadaşlarının alanda olduğunu belirterek, “Bizler de alandayız. Pazartesi İstanbul’da, salı günü Konya’da, bugün de hoş kentimiz Ordu’dayız. Bu süreçte Ordu’da alınan tedbirleri, süreç idaresini arkadaşlarımızla kıymetlendirme imkanımız olacak. beraberinde Ordu’daki eğitimin kalitesinin artırılmasıyla ilgili süreçleri süratli bir biçimde değerlendireceğiz.” diye konuştu.

Ordu’nun eğitimde birden fazla ile nazaran hayli başarılı grafik sergilediğinin altını çizen Özer, şunları söylemiş oldu:

“Eğitim ve muvaffakiyet parametrelerinde çok âlâ noktaya gerçek her geçen tüm ilerliyor. Bu süreçte katkılarından dolayı Valimize, Büyükşehir Belediye Liderimize, milletvekillerimize, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a, vilayet müdürümüze, ilçe ulusal eğitim müdürlerimize, okul müdürlerine ve tüm öğretmenlere teşekkür ediyorum.”

Bakan Özer, bugün yapacakları vilayet kıymetlendirme toplantısı daha sonrası müjdelerinin olacağını da kelamlarına ekledi.

Öte yandan Valiliğe girişte kendisini çiçekle karşılayan 4. sınıf öğrencilerine, okulların açık olmasından keyifli olup olmadıklarını soran Bakan Özer, çocuklardan “Evet, memnunuz.” cevabını aldı.

Ziyarete, AK Parti Ordu Milletvekilleri Şenel Yediyıldız, Metin Gündoğdu ve Ergün Taşçı, AK Parti Vilayet Lideri Halit Tomakin de katıldı.